Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Loutkárna

Odesílatel:  pavlicek

Datum:  10.12.2007 10:50

Otevřený dopis vedení chrudimské radnice:


Vážený pane starosto Jane Čechovský, pane místostarosto Romane Málku, místostarosto Petře Řezníčku a místostarosto Pavle Kobetiči.

Již nějaký čas se znepokojením sleduji neobjektivní zpravodajství v médiích o technickém stavu budov Muzea loutkářských kultur a hlavně o budoucnosti této, v Chrudimi sídlící instituci. Není snad třeba psát o tom, jaký má význam pro turistický ruch ve městě Chrudim, v celém regionu a samozřejmě i v Pardubickém kraji. A jaká ztráta by hrozila pro naše město i kraj, pokud by tato významná instituce zanikla. Proto Vás vyzývám, abyste iniciovali jednání na téma současnosti a budoucnosti Muzea loutkářských kultur za účasti kompetentních orgánů z Ministerstva kultury, krajských radních zvolených za Chrudim, krajského radního zodpovědného za kulturu a ředitelkou Muzea loutkářských kultur. A vyjádřili jasně a důrazně Váš zájem o setrvání Muzea loutkářských kultur v našem městě.
Pevně věřím, že jsme si zvolili dobře. Vás, kteří budou mít úctu k práci svých předků a dál budou rozvíjet tradice Chrudimské vzdělanosti a kulturnosti.

Přeji Vám šťastnou volbu:

Ivan Baborák

V případě souhlasu s obsahem dopisu pošli tento text se svým podpisem na adresu urad@chrudim-city.cz
nebo písemně na adresu Městský úřad Chrudim
Resselovo náměstí 77
537 16 Chrudim

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  filek

Datum:  10.12.2007 22:09

Nechci Vám jako spasiteli kazit radost, ale co pamatuji, diskuse a mediální informace byly o tom, že ministr Jehlička navrhuje předat některé státem spravované instituce (muzea, galerie) do správy krajů či měst. Na tom nevidím nic špatného, není nic zlého na tom, že ředitelé těchto institucí jsou lépe kontrolováni a naopak obce či kraj mají možnost operativně investovat například do údržby. Praha je daleko a některé instituce toho dokonale využívají. A jestli píšete o zásadním vlivu MLK na turistický ruch v Chrudimi, máte zřejmě pravdu. Opačnou stranou mince je potom tragická úroveň "výzdoby" hned ve vestibulu muzea, která dělá městu spíš ostudu. Třeba se to převedením pod kraj změní.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  baborak ivan

Datum:  11.12.2007 08:18

Dobrý den,
za překlep ve jménu starosty se omlouvám.I to se stane.
Jinak nemám, co bych dodal.
Mějte se krasopisně!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  milka

Datum:  10.12.2007 20:09

Pane Baboráku, až budete psát příště otevřený dopis starostovi města, zeptejte se někde ve školce jak se jmenuje. Na rozdíl od Vás to budou vědět :) Jinak je ten dopis trochu zmatený vyzýváním představitelů města k nápravě skutečnosti, kterou si vymysleli novináři. Jak tak čtu Vaše příspěvky v novinách, neděláte to poprvé :)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  10.12.2007 21:10

A já si dovolím tvrdit, že tohle nepsal pan I. Baborák (případně to po něm četl a opravoval další člověk, který měl nesprávně napsané příjmení starosty odhalit).
Měl jsem totiž možnost číst díla tohoto lokálního umělce, jenž neprošla korekturou, a ujišťuji vás, že méně, jak 2 pravopisné chyby na řádku zásadně nedělá. To je sranda :-D

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  qpc

Datum:  10.12.2007 21:32

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  10.12.2007 21:52

Děkuji za potvrzení mých slov. První chyba už v perexu: "Ivan Baborák, malíř, grafit a učitel" - já myslel, že grafit je tuha a ne tenhle pan všeuměl. Potom zkomolené příjmení starosty a dál už jsem to ani nečetl :))
A propos: nechci dělat z překlepu vědu (koneckonců já v tomhle tématu na chyby neupozornil jako první), jen si myslím, že pokud někdo píše "Otevřený dopis", měl by tak činit bez chyb, jinak vypadá jako diletant - a onen dopis jako diletanta dílko.
P.S. kdo dělá v tom místním plátku korektora, že tam projdou takovéhle excesy?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Loutkárna

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  10.12.2007 20:55

Mám pocit, že muzeum LK je jediné co zde máme a co můžeme turistům nabídnout. Je jen škoda, že celé muzeum je jakési "pořád stejné", chtělo by to více švihu. Ale rozhodně by se za jeho zachování v Chrudimi mohlo bojovat. A chybí mi, asi jako panu Baborákovi, jednoznačné vyjádření představitelů města k tomuto problému. Proto souhlasím s jeho dopisem.

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.