Přeskočit navigaci

Vánoční recept na perníčky nejen pro bylanské

Vydáno dne 30.11.2009, Autor: Obec Bylany

Recept na perníčky nejen pro bylanské

Z důvodu častých dotazů na recept perníčků z bylanských vánočních trhů uvádíme recept pro všechny zájemce, přejeme dobrou chuť a krásné Vánoce 2009.

2 vejce, 200 g pískového cukru, 170 g rozpuštěného medu, 500 g hladké mouky, kávová lžička jedlé sody, 1 prášek do perníku, 80 g rozehřátého másla nebo tuku, 1 rozšlehané vejce na potírání

Vejce, cukr a med utřeme 15 minut do bílé husté hmoty, potom přidáme mouku smíchanou se sodou a práškem do perníku. Nakonec vmícháme tuk. Přikryté těsto necháme v místnosti přes noc, ale můžeme je nechat odpočinout i několik dnů (podle starých receptů). Potom z těsta vyválíme placku 3 mm silnou a vykrajujeme formičkami různé tvary. Potřeme je rozšlehaným vejcem,necháme zaschnout a ještě jednou potřeme. Na mastný plech je klademe dál od sebe (nabudou) a upečeme v horké troubě. Perníčky můžeme zdobit podle fantazie a možností. Ukládáme do kameninových nádob a necháme ve studenu proležet alespoň 14 dnů.

Ostatní články vydané autorem Obec Bylany

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Aktuality

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.