Přeskočit navigaci

Zveřejnění změny na železnici

Vydáno dne 20.3.2020, Autor: Obec Bylany

Jménem náměstka pro dopravu p. Kortyše informoval o omezení regionální drážní dopravy na území Pardubického kraje. Toto omezení může mít vliv i na mezikrajskou drážní dopravu. Důvodem, pro který jsme k omezení přistoupili, je výrazný pokles zájmu cestujících o veřejnou dopravu.

Sdělujeme tedy, že v souvislosti s nouzovým stavem v České republice omezí Pardubický kraj provoz vlaků na většině regionálních tratí. platností od 23. března 2020 do odvolání. U dopravce České dráhy a.s. dochází k redukci objemu drážní dopravy v pracovní dny o 13,5 % a o víkendech o 5,5 %. U dopravce Leo Express Tenders dochází k zavedení nových výlukových jízdních řádů (výluka na trati 024).

Omezeny budou školní spoje (negativní značka 18), dále spoje nejedoucí během pracovních dní o Vánocích (negativní značka 29), spěšné vlaky LET Orlice do Prahy a vybrané okrajové či noční spoje. K redukci spojů dojde také o víkendech.


Přílohou přikládáme přehled rušených a omezených vlaků a výlukový jízdní řád na trati 024.

Děkujeme za pochopení

S pozdravem


Ing. Leoš Beran
odbor dopravy a silničního hospodářství
oddělení silničního hospodářství
a dopravní obslužnosti
Krajský úřad Pardubického kraje
Komenského náměstí 125
532 11 Pardubice
telefon: 466 026 663
leos.beran@pardubickykraj.cz
www.pardubickykraj.cz

http://www.chrudim.info/zpravy/images/4668.pdf (197.18kB)

http://www.chrudim.info/zpravy/images/4669.pdf (262.2kB)

Ostatní články vydané autorem Obec Bylany

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Aktuality

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.