Přeskočit navigaci

Bambiriáda, aneb kdo pomohl ke vzniku

Vydáno dne 19.5.2002, Autor: Roman Málek

Bambiriáda poprvé v Chrudimi I.

Před samotným vypuknutím akce jsme připravili minigalerii osob, které se zasloužily, že se v letošním roce koná v Chrudimi Bambiráda. O první rozhovor jsme požádali vedoucí oddělení sociální prevence Okresního úřadu Chrudim Jana Čechlovského.

„Když dnes vidím, s jakou vervou probíhají přípravy na letošní ročník Bambiriády 2002, vzpomenu si na polovinu devadesátých let, kdy se právě rozbíhala činnost nově vzniklého oddělení sociální prevence na chrudimském OkÚ, které jako jeden ze svých prvních úkolů dostalo podporovat preventivní aktivity pro děti a mládež i sdružení s dětmi a mládeží pracující,“ vzpomíná Jan Čechlovský.

„Od té doby uplynulo hodně vody a dnešní situace se s tou tehdejší nedá vůbec srovnávat. Neziskový sektor už není jenom termínem překládaným z cizích jazyků, ale skutečnou součástí veřejného života nejen v Chrudimi, ale v celé naší zemi. Město už se nedívá na volnočasové aktivity dětí a mládeže skrz prsty, ale snaží se je v rámci možností podporovat. A konečně nabídka pro trávení volného času mladých lidí je ve městě rok od roku bohatší a početnější jsou i řady sdružení dětí a mládeže a pro děti a mládež, ať už jde o oblast sportovní, kulturní nebo prostě společenskou,“ dodává vedoucí oddělení.
.
„Mám upřímnou radost, že na akce, jejichž původním iniciátorem a organizátorem bylo alespoň na počátku převážně naše oddělení, stejně úspěšně a snad i úspěšněji navázala samotná sdružení, která dokáží zrealizovat věci, jejichž význam přesahuje hranice tohoto města – ať už namátkou jmenuji Den bez aut, Den země nebo právě zmiňovanou Bambiriádu.
Jedním z cílů Bambiriády 2002 je prezentovat činnost dětských a mládežnických sdružení a aktivit v našem městě. Soudě podle probíhajících příprav nepochybuji o tom, že tohoto cíle se organizátorům i zúčastněným sdružením podaří naplnit vrchovatou měrou. Všem bych chtěl proto popřát ještě více – aby se jejich nabídka líbila dětem i rodičům, pro které jsou vlastně všechny tyto aktivity určeny, a aby si jejich kvalitní práce všimli i ti, od kterých by mohla přijít podpora, kterou si podobné aktivity zcela jednoznačně zaslouží,“ uzavírá Jan Čechlovský.

Ostatní články vydané autorem Roman Málek

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Bambiriáda

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.