Přeskočit navigaci

Bambiriáda otevírá svoje dveře...

Vydáno dne 19.1.2002, Autor: Roman Málek

V Chrudimi se koná Bambiriáda poprvé. Přesto se pořadatelé snažili připravit atraktivní program pro děti a mládež. Půlroční práci štábu dobrovolníků vyvrcholí v chrudimském parku Na Střelnici v pátek 24. května 2002 v 10.00 hodin dopoledne, kdy bude slavnostně zahájena tato akce Marií Málkovou, radní Pardubického kraje, která nad touto akcí převzala patronát. Poté začne pestrý bambiriádní den. V 18. hodin bude park pro veřejnost uzavřen a otevřen bude znovu v sobotu 9.00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky činností, které se většinou odehrávají pouze na táborech či schůzkách zájmových kroužků a oddílů. Sobotní program končí v 17.00 hodin.

Co je pro návštěvníky připraveno?
Někoho zaujmou rukodělné práce, jiného jízda na koni či na lodi. Zkrátka nepřijdou ani nejmenší, pro které bude připravena speciální nabídka. Starší si zase užijí adrenalinové jízdy po lanové lávce přes řeku či hod nožem. Pokud si budete chtít procvičit své jazykové dovednosti, budete mít také příležitost, neboť bude přítomno i několik dobrovolníků ze zahraničí . Chcete si zazpívat na mikrofon? Není problém, jen přijďte. Kromě aktivního představení bude celé dění doprovázet hudební kulisou a mluveným slovem Libor Štumf, který bude uvádět i pódiová vystoupení (hraní divadla pro děti, tancování, zpěv)…

Každý návštěvník obdrží navíc vstupenku (zdarma), kterou si může založit jako krásnou vzpomínku. Ale nejenom to. Díky podpoře Okresního muzea Chrudim a Muzea loutkářských kultur mají děti do 15 let vstup na základě předložené vstupenky v neděli 26. května 2002 zdarma. Navíc též mají děti využít možnost tuto poslední květnovou neděli jízd zdarma na tobogánu.

Záštitu nad akcí převzala Marie Málková, členka Rady pro oblast školství Pardubického kraje, radní Pardubického kraje.

Regionální partneři jsou: Noviny Chrudimska, Rádio Černá hora, Truhlářství Novák, Connex Východní Čechy a další.

Ostatní články vydané autorem Roman Málek

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Bambiriáda

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.