Přeskočit navigaci

MHD Chrudim v mobilu

Vydáno dne 30.10.2007, Autor: Administrátor

Kompletní informace naleznete na stránkách výrobce http://thorin.wz.cz/

Jízdní řád MHD Chrudim do mobilu je ke stažení zde nebo si můžete program stáhnout přímo do mobilu přes WAP nebo přes některý z prohlížečů určených pro mobilní telefony - např. Opera Mini zadáním adresy http://thorin.wz.cz/wap/ (v tomto případě ovšem platíte mobilnímu operátoru za připojení/stažená data).

MHD je program pro zobrazování jízdních řádů MHD na mobilních telefonech. Nepotřebuje přístup na internet či wap, protože má veškerá data uložena u sebe. Při změně jízdního řádu je nutné program do telefonu nahrát znovu.

Na čem to běhá

Program MHD je napsán v Javě, takže by měl být spustitelný na čemkoliv, co umí mobilní Javu (J2ME, CLDC 1.0, MIDP 1.0). Pokud váš telefon umí Javu, je velká šance, že na něm bude program MHD fungovat. V některých případech mohou nastat problémy s nedostatkem paměti, s rychlostí programu či s malým displejem. To se ale týká zejména starších modelů.

Program je možné spustit i na stolním počítači či PDA, nicméně jeho ovládání je uzpůsobeno pro mobilní telefon se standardní numerickou klávesnicí. Více informací o kompatibilitě s konkrétními modely telefonů najdete zde.

Co to umí

Základní funkcí programu je zobrazení zastávkového jízdního řádu v podobné formě, jako ho vídáte na zastávkách. Doplňkovými funkcemi je zobrazení všech spojů z jedné zastávky do druhé (podobně jako souhrnný jízdní řád) a zobrazení nejbližších odjezdů všech linek z dané zastávky (podobně jako informační systém na zastávce).

Zadávání textů je přizpůsobeno možnostem mobilního telefonu s numerickou klávesnicí. Linku tedy vyberete tak, že postupně stisknete klávesy s příslušnými číslicemi. Zastávku pak vyberete postupným mačkáním číslic podobně jako při psaní SMS systémem T9. Více informací hledejte v návodu.

Kolik to stojí

Používání programu vás nic nestojí. Můžete si ho zdarma stáhnout z těchto stránek a nahrát do telefonu. Program má veškerá data uložena u sebe, takže k jeho používání nepotřebujete připojení k internetu a tím pádem nemusíte utrácet za mobilní připojení.

Dostupné jízdní řády

K dispozici jsou jízdní řády MHD v těch městech, kde mi dopravce poskytnul příslušná data. Další města jsou v jednání. Pokud vaše město k dispozici není, kontaktujte příslušného dopravce, zda by byl ochotný pro program MHD v mobilu poskytnout data jízdních řádů. V kladném případě pak není problém toto město zahrnout mezi podporovaná.

Stažení aplikace

Jízdní řád MHD Chrudim do mobilu je ke stažení zde nebo si můžete program stáhnout přímo do mobilu přes WAP nebo přes některý z prohlížečů určených pro mobilní telefony - např. Opera Mini zadáním adresy http://thorin.wz.cz/wap/ (v tomto případě ovšem platíte mobilnímu operátoru za připojení/stažená data).

Ostatní články vydané autorem Administrátor

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Novinky

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.