Přeskočit navigaci

Nešťastný šafářův dvoreček
Muzeum v přírodě Vysočina - Hlinsko-Betlém

Divadlo Kapsa Andělská Hora
Jednou, kdysi dávno žila jedna selka. Chalupu měla sice malou, ale zato pěkně malovanou a se slaměnou střechou. Práce na poli se jí dařila. Zato stáje a chlévy zely prázdnotou. Liška jí všechna kuřata odnesla a velká voda vzala z potoka husu i s housaty. Děti jí Pánbůh také nedopřál.
Byl to takový nešťastný šafářův dvoreček. Selka si jednou pro radost z mléka, mouky, medu a koření upekla panáčka. Dala mu jméno Zápecníček. Byl to kluk, jako buk. Selce dělal jenom radost. Rostl jako z vody, žádná práce mu nebyla cizí, jen kdyby nebyl takový popleta.
A tak není divu, že se jednoho dne vydal do světa na zkušenou. Při svém putování viděl mnoho nového i zajímavého. Dokonce si našel i mnoho dobrých přátel, kterým ve světě pomohl. A když se společně vrátili na dvoreček, čekalo Zápecníčka překvapení.
Jaké? To uvidíte sami …
A jak to všechno bylo po pořádku, uvidíte v naší pohádce plné známých lidových písniček a veselých zvířátek.

Kde: Betlém - Příčná ul. 350, Hlinsko v Čechách

Kdy: 31.7.2024

Otevírací doba:
17:00

Zdroj dat: Informace o akci poskytl turistický portál Vychodni-Cechy.info.

Výpis ostatních akcí pořádaných organizátorem

Upravit/Smazat

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.