Přeskočit navigaci

Cyklostezka Chrudim – Pardubice získala podporu EU

Vydáno dne 24.9.2008, Autor: Lukáš Němec

Chrudim (23. záři 2008) – v pondělí po obědě schválila Regionální rada NUTS II. – Severovýchod projekty z oblasti dopravní obslužnosti pro kraje Pardubický, Královéhradecký a Liberecký. Mezi nimi se svým projektem uspělo i město Chrudim. Stalo se zrovna v den, kdy probíhal Evropský den bez aut.

„Chrudim získala přes deset milionů korun na výstavbu cyklostezky z Chrudimi do Pardubic, přesněji řečeno na úsek Chrudim – Medlešice,“ přibližuje s radostí dotaci místostarosta Roman Málek.

„Navrhovaná stezka bude sloužit pěším a cyklistům pro každodenní dojíždění za prací či do škol i pro občasné dálkové jízdy a budou ji moci využívat také bruslaři na kolečkových bruslích. Stezka je navržena v šířce 3 metrů jako obousměrná stezka pro smíšený provoz cyklistů a pěších. Výstavbou stezky dojde k oddělení automobilového a cyklistického provozu i ke zlepšení stávajících poměrů pro pěší a tím i k výraznému zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ dodává Málek.

Začátek cyklostezky je na jižním okraji obce Medlešice (navazuje na výhledovou stavbu místní komunikace). Konec úseku je v na severním okraji Chrudimi v místě výstavby průmyslové zóny. Součástí stavby je výstavba nového veřejného osvětlení cyklostezky pro zajištění bezpečného provozu za snížené viditelnosti.

„Tímto projekt cyklostezky nekončí. Teď budeme mít volné ruce k věnování se části pardubické cyklostezky, kde jsou problémy s majetky a archeology. Věřím, že město Pardubice s podporou Pardubického kraje vytvoří ucelenou cyklostezku,“ uzavírá radní Pardubického kraje Miloslav Macela. Ten po celou dobu stojí při koordinaci projektů mezi Chrudimi a Pardubicemi.

Ostatní články vydané autorem Lukáš Němec

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.