Přeskočit navigaci

Pojďte s námi navštívit malebné peklo

Vydáno dne 14.8.2006, Autor: Roman Málek

V sobotu 19. srpna 2006 proběhne čtvrtá závěrečná etapa cyklovýletu pod názvem „Na kole za krásami přírody Železných hor s Českým rozhlasem Pardubice a Občanským sdružením Altus“.

Sraz účastníků bude v Chrudimi na Masarykově náměstí v 9:00 hodin. Zde účastníky autobus naloží a odveze je na začátek etapy do obce Nasavrky.

Cyklisté z Nasavrk pojedou do Chrudimi, které je závěrečnou stanicí cykloetapy. Účast přislíbil také náměstek hejtmana Pardubického kraje Ivo Toman, který je zodpovědný za dopravu a správu majetku kraje.

Při čtvrté cyklovyjížďce se pojede 18 km Naučné stezky Krajem Chrudimky. Cestou navštívíme osm zastávek naučné stezky. První zastávka bude v přírodní rezervaci Krkanka - Peklo, která je tvořena skalnatým údolím řeky Chrudimky. Jako další zastávky jsou Libáňské rybníky, Lukavice, Svídnice, Lukavická štola, Škrovád, Slatiňany a Chrudim. Tam se společně vydáme na akci chrudimského Aeroklubu na místním letišti, kde čeká účastníky hezký podvečer s Janem Honzou Lušovským a nafukování horkovzdušného balonu.

Účastnický poplatek je padesát korun. Zájemci ať do čtvrtka 17. srpna 2006 kontaktují Elišku Hortenskou (739 033 780,hortenska@chrudimka.cz) z důvodu zajištění dostatečné kapacity pro převoz na místo a zpět.

Projekt „Za krásami přírody Železných hor s Českým rozhlasem Pardubice a Občanského sdružení Altus“ je realizován za podpory Pardubického kraje pod záštitou radního Ivo Tomana a Miloslava Macely.

Akce je součástí projektu „KAPKA21 – Královéhradecký a Pardubický kraj: Agenda 21 pro každého (Síť informačních, poradenských a vzdělávacích center pro udržitelný život)“ realizovaného Střediskem ekologické výchovy a etiky Rýchory – SEVER v rámci grantového schématu MŽP „Síť environmentálních informačních a poradenských center“.

„TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY“

Ostatní články vydané autorem Roman Málek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.