Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Omezení provozu v hernách

Odesílatel:  TomCR

Datum:  05.02.2008 11:52

K čemu je omezení provozu výherních automatů v Chrudimi na dobu od 10:00 do 24:00 (resp. 02:00), když takzvané výherní terminály mají provoz neomezený? (například v Herně Malboro ve Štěpánkově ulici jich mají 5.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blondýnka-sandra

Datum:  08.02.2008 20:04

no ja nevim terminali sou na nic...v hospode sme jich meli asi 5 a stejne je to na nic takhle mit omezenej cas na automaty..nevim kdo to zase vymyslel taovou kravinu

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  masa

Datum:  08.02.2008 22:04

Byt mnou tak ty automaty zrusim uplne.Je to hnus jak otcove od rodin prohravaji penize a nemaji na obzivu nebo kdyz neplati alimenty a je jim jedno co jejich dite bude jist nosit atd.Ale hlavne ze vse prohrajou.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  TomCR

Datum:  09.02.2008 14:53

Lze jenom souhlasit s tím, že "gemblerství" je problém. Stejný problém ale je také alkohol, cigarety, drogy... Ale řešením přece není je zakázat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  masa

Datum:  10.03.2008 19:10

Neni ale delat nesmyslne omezeni.To taky neni reseni

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  TomCR

Datum:  12.03.2008 21:38

Maso, ze všech mých příspěvků je jasné, že mi toto omezení připadá nesmyslné. Nechápu proto Vaší reakci?!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lajos

Datum:  05.02.2008 17:23

Tato situace je způsobena kreativním výkladem loterijního zákona ministerstvem financí a dobou vzniku tohoto zákona (1990). To způsobuje, že regulace výherních automatů je v působností obcí, zatímco regulace a povolování terminálů je v působnosti ministerstva financí. Už několik let se mluví o nápravě tohoto nesmyslného stavu, aby vše spadalo pod obce, nebo aby se obce aspoň staly účastníky řízení o povolení terminálu. Dochází tak k absurdním situacím, kdy obec zakáže na svém území automaty, a ministerstvo následně povolí provoz terminálů, které jsou ještě nebezpečnější. Obec se ve finále připraví o místní poplatek z automatů. Vyřešení tohoto problému je úkolem pro zákonodárce a silnou lobby starostů, aby je k tomuto donutili. Souhlasím s vámi, že stávající stav je absurdní.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  TomCR

Datum:  07.02.2008 00:01

Myslím, že jste mě vůbec nepochopil. Souhlasím s tím, že zákon není dokonalý, ale absurdní, až hloupé, se mi zdá vydávat vyhlášku, která má jako jediný důsledek to, že připraví město o nemalé peníze. Myslím, že se jenom chtěl někdo zviditelnit a jaksi si zapmněl přečíst příslušné zákony!
P.S. Proč jsou terminály ještě nebezpečnější než automaty? Opíráte se o nějakou studii, nebo je to pouze Vaše idea?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lajos

Datum:  07.02.2008 22:46

Koukám, že nejsme ve sporu, pouze jsem popsal souvislosti. Pokud se týká nebezpečnosti, nemám zákony při sobě (prověřím a doplním), takže teď nejsem schopný dát konkrétní čísla, ale věc se má tak, že při hře na automatech lze maximálně jednorázově vsadit (vhodit do bedny) určitou částku (5 Kč?, 10 Kč?) a při hře na terminálu je to tuším o řád více. Do heren nechodím, takže nedokážu přesně specifikovat. Nebezpečnost tedy spočívá v tom, že během chvíle jste schopný prohrát mnohonásobně větší obnos peněz. Samozřejmě je zde i pravděpodobnost, že i mnohonásobně více vyhrajete, ale z hlediska dlouhodobé statistiky je samozřejmě herna v plusu. Máte pravdu, že snaha zakazovat automaty ze strany města je za daného stavu více než absurdní, a nejspíše i populistická. Já osobně hraji o peníze pouze mariáš, a to stále desetníkový, takže i pokud opravdu nejde list, a ještě člověk hraje jako idiot, prohraje za večer pár desetikorun, což se dá unést.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lajos

Datum:  08.02.2008 16:44

Tak pro zájemce o četbu zákonů si dovolím ocitovat ustanovení loterijního zákona (202/1990 Sb.), které se týká výherních hracích automatů. Terminály pod definici zákona úplně nedopadají, protože "bedna" má jenom ovládací prvky, vlastní hra probíhá na vzdáleném serveru. (i když fyzicky vypadá prakticky stejně).

§ 17
1) Výherním hracím přístrojem se rozumí kompaktní, funkčně nedělitelné a programově řízené technické zařízení s ovládáním určeným pouze pro jednoho hráče. U výherního hracího přístroje s programovým vybavením umožňujícím současnou hru na více hracích místech více hráčům je každé takové hrací místo rovněž považováno za samostatný výherní hrací přístroj. Tato skutečnost musí být uvedena v osvědčení o provozuschopnosti vydaném podle § 19 odst. 2 písm. c), jakož i ve výpisu z tohoto osvědčení.
(2) Výherní hrací přístroj musí být umístěn tak, aby neumožňoval hru osobám mladším 18 let, nebo provozovatel musí učinit taková opatření, aby tyto osoby se nemohly hry zúčastnit. K tomuto účelu je oprávněn požadovat předložení průkazu totožnosti.
3) Za jednu hru se považuje ukončený proces, při kterém se po jednom spuštění uvede výherní hrací přístroj do režimu hry a nejpozději před ukončením této hry se odečte z ukazatele vložených peněz sázka na jednu hru. V průběhu jedné hry není dovoleno uskutečňovat další sázky a jedna hra nesmí být kratší než jedna se[ošklivé slovo]. Každá hra musí hráči poskytnout možnost výhry a její výplaty, jakož i výplaty hráčem vložených finančních prostředků převyšujících hodnotu vsazených částek za odehrané hry. Způsob získání výhry a výplaty vložených finančních prostředků převyšujících hodnotu vsazených částek za odehrané hry popisuje herní plán a návod na hru. Nejvyšší výhrou se rozumí souhrn peněz, které hráč může získat z jedné hry.
4) Nejvyšší vsazená částka na jednu hru činí 2 Kč, 5 Kč u výherních hracích přístrojů umístěných v hernách a 50 Kč, jsou-li umístěny v kasinech. Nejvyšší výhra z jedné hry činí 300 Kč, u výherních hracích přístrojů umístěných v hernách 750 Kč a 50 000 Kč, jsou-li umístěny v kasinu.
(5) Provozovány mohou být pouze výherní hrací přístroje, jejichž konstrukce neumožňuje nastavení výherního podílu nižšího než 75 % a vyššího než 100 %.
(6) Nejvyšší hodinová prohra je 1000 Kč, u výherních hracích přístrojů umístěných v herně 2000 Kč a u výherních hracích přístrojů umístěných v kasinu 10 000 Kč. Hodinová prohra je objem prostředků, které může hráč prohrát při hře na jednom výherním hracím přístroji během jedné hodiny. Je součinem nejvyššího vkladu do jedné hry, nejvyššího počtu her za jednu hodinu a setiny rozdílu jednoho sta a nastaveným výherním podílem. Je-li výherní hrací přístroj provozován na cizí měnu, stanoví nejvýše vsazenou částku na jednu hru, nejvyšší výhru z jedné hry, výherní podíl a nejvyšší hodinovou prohru ministerstvo v povolení.
(7) Výherní hrací přístroje na české koruny umístěné v hernách a kasinech mohou být propojeny se zařízením, které umožňuje kumulovanou výhru (jackpot), na níž se nevztahuje odstavec 4. Nejvyšší kumulovaná výhra v hernách činí 10 000 Kč a v kasinech 100 000 Kč.
(8) Výherní hrací přístroje smějí být provozovány v kasinech a hernách. Dále smějí být provozovány v pohostinských zařízeních a dalších místech, která splňují podmínky zvláštního provozního režimu podle odstavce 10. Více než šest výherních hracích přístrojů smí být provozováno pouze v hernách a kasinech.
(9) Hernou se rozumí místnost (soubor místností) určená zejména k provozování výherních hracích přístrojů. V herně musí být po celou dobu provozu zajištěn dozor. Do herny je zákaz vstupu osobám mladším 18 let. Provoz herny se řídí schváleným herním řádem.
(10) Zvláštní provozní režim vyžaduje dohled osoby odpovědné za dodržování zákazu hry osob mladších 18 let, kterým je z důvodu zamezení jejich účasti na hře vstup zakázán
a) do celého prostoru provozovny, nebo
b) do místnosti v provozovně výhradně určené k provozování výherních hracích přístrojů, nebo
c) do oddělené části provozovny určené k provozování výherních hracích přístrojů.
(11) Provozování výherních hracích přístrojů nesmí být povoleno ve školách, školských zařízeních, v zařízeních sociální a zdravotní péče, v budovách státních orgánů a církví, jakož i v sousedství uvedených budov. Okruh vzdálenosti do 100 m od těchto budov může stanovit obec vyhláškou.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Omezení provozu v hernách

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  TomCR

Datum:  09.02.2008 15:07

To, že "automat" a "terminál" vypadjí stejně, mě jenom utvrzuje v tom, že vyhláška byla poze velký nesmysl, který se zcela míjí účinkem. Jenom má ukazát jak o nás a naší mládež, radnice pečuje. Já si teda myslím, že tohle není zrocvna moc povedené (město prý dostávalo ročne za poplatky z automatů 8.000.000,- Kč, ale od platnosti vyhlášky, už mnoho automatů herny vyměnily za terminály).

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.