Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Dům na Široké ulici

Odesílatel:  filek

Datum:  25.10.2007 11:32

V úžasu hledím na rekonstrukci domu v zatáčce Široké ulice (zeleniny). Nejdřív stavebník zrušil barokní střechu (památkáři vždy velmi hlídanou), potom ji nahradil moderní vazbou a k dovršní všeho přidal novotvar vikýře, který na historických střechách nikdy neexistoval. A to vše za dohledu městských památkářů.

O tolik by asi nešlo, kdyby tento dům nestál v nejexponovanějším pohledu na Širokou ulici, pohledu který najdete na stovkách fotografií.

Vrtá mi hlavou, k čemu ty památkáře máme. Otravují s každou blbostí a zásadní věci jim unikají. Nebo, že by je někdo přesvědčil?

A ještě by mě zajímalo. Co na to městský architekt? že by ho zničení historické střechy a atraktivního pohledu nezajímalo?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Dům na Široké ulici

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pepin

Datum:  25.10.2007 15:01

Myslím, že tahle akce jen ukazuje, jak to v našem městě nefunguje. Památkáři přihlíželi zničení domu ve Štěpánkově ulici - DROXI, kde byly vkusně umístěny výlohy z plastu, narušen pohled od divadla a nyní tohle. Velmi starý dům, necitlivá rekonstrukce a budnik. Patvar na střeše v nejexponocanější části Široké ulice. Nevěřím, že by to bylo se souhlasem památkářů a městského architekta. Možná by stálo vznést oficiální dotaz na městský úřad, jak to bylo a kdo se pod tuto akcičku skutečně podepsal.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Dům na Široké ulici

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Rostislav Vondra

Datum:  25.10.2007 16:12

Bohužel o památkářích si myslím něco podobného, nad jejich "odborností"? a pracovním nasazením mnohdy žasnu. Takovou zodpovědnou práci by měli vykonávat lidé, kteří mají k této problematice dlouholetý vztah a profesně jí rozumí. Domnívám se, že v tomto případě tomu tak není. Mimo to, komunikace s nimi je často dost obtížná. Kupř. asi před dvěma měsíci jsem zaslal dopis na NPÚ Pardubice, kde jsem se dotazoval, jakou šanci by měl pokus na zapsání Mydlářovského domu do seznamu NKP a stále mi žádná reakce nedošla. Takže pokud tam nezajdu osobně, asi se odpovědi již nedočkám - možná ani pak ne !

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Dům na Široké ulici

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Troufalý

Datum:  26.10.2007 15:10

Byl jsem se na tu "zeleninu" na Široké ulici podívat. Opravdu je možné takhle změnit střechu? Nás na okraji památkové zóny vydusili za Veluxy, které nejsou odnikud vidět a tady uprostřed města tam klidně naperou takovej obrovskej budník. A ta barokní střecha vypadala jak?

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.