Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Chrudimská volba a její program

Odesílatel:  JangJang

Datum:  13.10.2006 07:13

Tak jsem pouze v rychlosti prolétla program Ch. volby a nevěřila tomu, co čtu. Pouze nejlepší exmpláře:



1) Chrudimská volba je sdružením nezávislých kandidátů s volební stranou Volba pro město.

- Jejich nezávislost je proslulá - pan Jelínek si udělal z webu města web galerie Art, pan architekt Thér dostal teplé místečko měst. architekta za 200.000 ročně a 3 hod. týdně., pana Kuštu všichni známe - ten, chudák, žádné zájmy v Chrudimi nemá.

2) Internetové stránky města budou obsahovat veškerá rozhodnutí Rady a Zastupitelstva města. Žádosti a formuláře, pro které musel občan doposud chodit osobně na úřad budou k dispozici k volnému stažení na www stránkách města. Zřídíme sekci otázek a odpovědí, kde na žádosti a podněty občanů budou pravidelně odpovídat starosta a městští úředníci.

- Zápisy z jednání zastupitelstva, usnesení z rady a zápisy z jednání komisí a výborů jsou již dávno zveřejňovány, to ale není zásluha Chrudim. volby, potom nikdo z politických reprezentantů nikdy nevolal, k tomu byly dotlačeni zákonnou úpravou. Pokud CH. v. chce něco zveřejňovat, ať zveřejní, kolika výběrových řízení se zúčastnil pan architekt Thér jako člen hodnotící komise.


3) Na základě provedeného auditu zlepšíme činnost MěÚ. Budeme prosazovat princip využití elektronické komunikace občana a úřadu (e-MěÚ).
- Dávno zavedeno, problém je, že počet lidí, kteří mají zaručený el. podpis, je přibližně stejný, jako počet členů Chrudimské volby.

4) Zveřejňováním výsledků výběrových řízení města zabráníme jejich manipulaci a možnosti ovlivňování.

- Tak od nich to sedí, jsem zvědava, zda zveřejní zápisy z jednání hodnotících komisí u všech výběrových řízení...to by pak byla transparetnost!!! (doporučuji především zápis z jednání hodnotící komise při výběrovém řízení na Širokou ulici).

5) Zrušíme odměny představitelům města, které jsou tradičně rozdělovány za účast ve správních radách s majetkovou účastí města.

- Nejdříve by tedy měli zrušit odměnu pro zastupitele a měst. architekta v jedné osbě - pan Théra.


a další zajímavosti, doporučuji k četbě...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimská volba a její program

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pepin

Datum:  13.10.2006 13:33

Chrudimská volba má velmi zajímavý program. Navíc myslím, že je realistický. Věci na které poukazujete záměrně zkreslujete a už vůbec se netýkají podstaty jejího volebního programu.
Nikde jesem např. na městských stránkách www.chrudim-city.cz neviděl odkazy na galerii p. Jelínka.
Městský architekt Thér nesedí v žádné dozorčí, nebo správní radě. Je pracovníkem města na částečný úvazek. Stejně jako spousta dalších lidí. Každé pondělí ho najdete na stavebním úřadě. Navíc architekt města má být v komisích, které se zabývají urbanismem a rozvojem města. Nevím o jediné městské zakázce, kterou by sám realizoval a měl z toho tak neoprávněný prospěch.
Ale např. starosta Libý sedí v radě Opatovické teplárny a pobírá statísíce. V tom je ten rozdíl..
U p. Kušty nevím, jaká je jeho bytostná závislost na městském rozpočtu. Ten je závislý na prosperitě regionu, stejně jako další tisíce podnikatelů a živnostníků, kteří zde podnikají.


Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimská volba a její program

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Leto

Datum:  13.10.2006 23:09

Vážení-starosta a Opat.elektrárna??TO je tedy bomba.Jako VAK+Průmyslová zona.Toto vše je jistě-určitě zcela zbytečné.O čem se tady domlouváme??? Pouze komedie pro pár jedinců.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimská volba a její program

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  13.10.2006 09:48

Konečně někdo reaguje na to podstatné - volební programy. Myslel jsem, jak se zde budou probírat jednotlivé náměty, vize a nápady a ono nic. Pouze drby, pomluvy a malichernosti.

Bohužel do stejné kategorie musím zařadit "rozbor" pana Janga. Ve volebním programu Chrudimské volby je několik diskutabilních námětů, chtělo by to znát detaily. Ale to, co píše pan Jang, jsou úplné marginálie a ještě trochu zmateně vykládané.

Snažil jsem se poctivě si přečíst volební programy Koalice, Chrudimské volby a SNKED ... ODS ho zatím nezveřejnila (až na osobní vyznání Eduarda Beránka:), sociální demokracie má na svém webu nějaký podivně rozházený seznam kandidátů.

Dá to dost práce, ale zkuste si porovnat u jednotlivých volebních programů chrudimských stran priority v oblasti dopravy, bydlení nebo sociální práce. Je to dost zajímavé čtení, hodně věcí bych bral, někde se střetávají i názory současné koalice, úplné blbosti nejsou snad nikde. Tedy s výjimkou některých tezí na webu pana Trávníčka, ale to je jiné téma a jiné volby.

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.