Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  04.09.2006 20:13

Očekával jsem, že taková význačná akce bude perfektně zorganizována a připravena. Práce budou probíhat nonstop včetně sobot a nedělí. Prostě že celá akce „pojede“ za přísného dohledu investora (města Chrudim) a bude snaha o maximální možné zkrácení termínu výstavby a tím i minimalizování ztrát zdejším podnikatelům.

Namísto toho, co vidím? V devět ráno nikde nikdo, v deset se objeví tři dělníci, jednou kopnou do výkopu, aby se neřeklo a pak jdou na svačinu, oběd a svačinu. V šestnáct odpoledne opět nikde nikdo. Soboty, neděle? Čirá utopie.

Být radními, kteří mají lví podíl zodpovědnosti za současný stav, tak tam stojím s bičem a trochu to popoženu…

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Leto

Datum:  26.09.2006 20:46

Přátelé,je zřejmé kdo dostal tak mimořádnou prov.Jinak by nemohlo být vše jak je.Ato co předvádějí prac.firmy??Oslovte je a zcela jistě nemluví česky.Ale vedení firmy má sídlo přímo v široké ulici.Tedy jistě dobře známá firma z Ukrajiny-Lvova p.V.Kozar+zástupce F.Musil-dříve šéf CIZINECKÉ policie města.Dám 50 000 kč kdo a je to určitě jednoduché - uděláte LIBÉHO. ČSSD.Domorodec.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  19.09.2006 23:44

Žádná akce, ani D47, ani připojení k NATO, ani napojení na euro neproběhne bez zádrhelů.
Vy byste chtěl, pane Ročku, aby všechno bylo pod dohledem. Kontrolou. Ale kdyby všechny činnosti měl někdo kontrolovat, nezbyl by, kdo by je vykonával. Řekl jsem to srozumitelně?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  20.09.2006 14:20

Milý waterway, pletete páté přes deváté. Výstavba D 47 nebo začlenění českých vojenských struktur do NATO jsou zcela nesouměřitelné akce s jednoduchým předlážděním pár metrů silnice. Také je mi záhadou, kde jste slyšel, že požaduji kontrolu všech činností, aby všechno bylo pod dohledem? To už zavání demagogií nejhrubšího zrna!

Tak aby bylo jasné, požaduji pouze řádné plnění pracovních povinností a dodržení, nebo lépe zkrácení, termínu dokončení rekonstrukce Široké ulice. Uvědomte si prosím, že každým dnem, který je takto promarněn (viz. fotografie v odkazu výše), vznikají místním obchodníkům nemalé ztráty! V případě, že by se situace neúměrně protahovala, dovedu si představit, že poškození podnikatelé by mohli požadovat finanční kompenzace od města Chrudim. Tedy z našich kapes (občanů kteří řádně platí daně). Jde o akci veřejnou, financovanou z veřejných peněz, podle toho se na ní musí pohlížet. Řekl jsem to srozumitelně?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  19.09.2006 22:41

Doplňuji několik fotografií z dnešního krásného slunečného odpoledne, obrázek ať si každý udělá sám:

http://www.azcomputers.cz/excelia-hifi/grano.html

(omluvte prosím nižší kvalitu, foceno mobilem)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  26.09.2006 10:34

Blahopřeji k popularitě! HAHAHA!


Rozkopaná ulice: žádný spěch

Obyvatelé i radnice v Chrudimi jsou nespokojeni s rychlostí práce stavební firmy v Široké ulici

Chrudim - Je těsně před desátou hodinou dopoledne a na rozkopané Široké ulici v Chrudimi pracují dva lidé. Jeden s lopatou, druhý železnou trubkou buší do země. Další je soustředěně sleduje. Jinak tam uvidíte tři dělníky nesoucí si svačinu, dva muže, kteří se marně snaží nastartovat pěchovací stroj, a dva plynaře, kteří zřejmě budou za nějaký čas svářet.

Kdyby nešlo o jednu z nejdůležitějších ulic, jejíž uzavření dělá obyvatelům a hlavně obchodníkům potíže, možná by si z toho lidi dělali jen legraci. Takhle ale jejich neustálé stížnosti přiměly radní k tomu, aby se k nim přidali a začali věc řešit.

„Městská rada vyslovila nespokojenost s průběhem prací v Široké ulici,“ uvedl místostarosta Petr Řezníček. Lidé si stěžují na pomalé tempo práce firmy Grano už týdny. Na internetu si vyměňují poznatky, jak na stavbě není ani noha a jakým způsobem si dělníci přidělávají práci.

„Ráno v devět tam nikdo není, v šestnáct hodin tam už zase nikdo není. Práce by měly probíhat rychle a tak, aby termín byl zkrácen. Má to finišovat v prosinci. Pokud se bude dláždit za mrazu, kvalita práce nebude velká,“ stěžoval si na jednání zastupitelstva Jan Roček z Chrudimi. Ten na internetu zveřejnil fotografie, které dokládají, že ve všední den ve čtrnáct hodin nebyl na stavbě vůbec nikdo.

Místostarosta Chrudimi Jan Čechlovský pomalé tempo vysvětluje tím, že na stavební firmu Grano čekalo po odkrytí asfaltu nepříjemné překvapení. Plynové přípojky pod povrchem byly v havarijním stavu. Ačkoliv ulici nechalo město opravit před deseti lety, příliš se mu to zřejmě nepovedlo. „Pozvali jsme si na radu města stavební dozor, pana Slávka Jelínka, aby nás zpravil o situaci, a myslím si, že jsme jen dvacet minut lapali po dechu, co všechno se tam našlo,“ řekl Čechlovský.

Hlemýždí tempo není ale způsobeno jen tím. „Na stavbě působí čtyři až pět subjektů, podle toho, jaké se zrovna dělají sítě. Hlavně na začátku jim ale vázla koordinace,“ připustil Čechlovský.

Jednatel společnosti Grano Vlastimil Nešetřil vidí potíže hlavně ve stavu plynových přípojek. „Když se odhalily přípojky, plynaři prohlásili, že jsou v havarijním stavu. Oni mohou nastoupit do třiceti dnů po zjištění havárie, přišli mnohem dřív, ale nepracují zrovna rychle. Slíbili, že to už bude do čtvrtka, pátku, po neděli... a stále to není. Nemáme páky na to, abychom je přiměli pracovat rychleji,“ uvedl Nešetřil.

Přesto slibuje, že termín dokončení rekonstrukce Široké ulice v prosinci letošního roku ohrožen není.

Radní si nyní chtějí firmě Grano stěžovat nejen na pomalé tempo prací, ale i kvůli tomu, že hlavně zpočátku chyběly nad výkopy můstky a lidé se museli brodit blátem.

Politici možná budou zjišťovat i to, kdo zavinil nekvalitní rekonstrukci ulice před deseti lety. „Dohadovali jsme se, že necháme prověřit, co všechno v té době bylo opraveno a jakým způsobem ta oprava probíhala,“ dodal Čechlovský.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Autor: DAVID PŮLPÁN

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=225&r=mfpardubice&c=589449

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  pavlicek

Datum:  27.09.2006 06:58

Ano, mělo by se prošetřit, kdo zavinil havarijní situaci "celkově" před 10 lety "renovované" Siroke ulice. Co bylo deklarovano jako opravene a co bylo zaplaceno.
Tehdy mesto vedly zastupci ODS. Dnes by to mela proverovat opet rada pod vedenim ODS. Tak to se muzeme tesit na vysledek setreni. Nikdo nic nezavinil. Objektivni potize. Mozna, ze jen nejaky urednik, ktery uz stejne na meste nepracuje. Politicka odpovednost neexistuje.
pp

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  26.09.2006 13:19

Milý ANO,

zatím jem nepochopil smysl vašeho blahopřání k popularitě. Jestli přejete Městu Chrudim a jeho občanům, nebo firmě GRANO, nebo jestli jen tak vypouštíte z Vašich vnitřností vzduch.

V článku Davida Půlpána v mfDNES jsem si přečetl:

- velmi sugestivní (až filmový) popis líné a spící scény na Široké ulici. Tarantino by měl ze scénáristy Půlpána jistě radost, otázkou zůstává, jestli se takhle píšou noviny:)

- dále jsem se dozvěděl, že Městská rada vyslovila s rekonstrukcí nespokojenost. Budiž.

- aktivního ... pana Ročka raději vynechám. Fotky kdy se nic neděje dokážu nafotit i v mraveništi. Rozhodující pro každou smlouvu je splnění termínu, ceny a kvality.

- zajímavější ovšem je, co říká místostarosta Čechlovský. Zjednodušeně řečeno - havarijní stav, se kterým málokdo počítal. Toto konstatování většinou znamená změnu harmonogramu - tzn. prodloužení stavby.

- nejzajímavějším sdělením však je věta pana místostarosty: ... "necháme prověřit, co všechno v té době bylo opraveno a jakým způsobem ta oprava probíhala" ...

Vzpomínáte na ty diskuse, "že není třeba Širokou ulici opravovat, že jsou to vyhozené peníze za opravu nové silnice"?

Kdože se tak před časem bil v prsa? Nebyli to staří matadoři radní, z nichž jeden je ve funkci místostarosty již 16 let (zřejmě světový rekord, když vynechám Pobřeží slonoviny a Bhútán).
Nebo ten druhý, který ač nenominován mateřskou stranou, stále sní o místě starosty?
Kdo z nich převezme odpovědnost za možné prodloužení rekonstrukce Široké ulice?

Abych trochu zvolnil:) Zkuste se na tu celou "kauzu" podívat s nadhledem. Není to předvolební "bouře ve lžičce vody"?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  pavlicek

Datum:  27.09.2006 07:07


Pomala prace na Siroke ulici.
Vim velmi dobre, jak jde zivot lidem, kteri na teto ulici podnikaji. Muj kamarad tam ma obchod, mam to z prvni ruky. Nejde tu reprodukovat ani desetinu slov, ktera pri hodnoceni cinnosti radnice pouziva. Kdyby byl investorem soukromnik, uz davno by tu firmu ze stavby vyhnal.

A co se tyce firem, ktere na stavbe pracuji? Nejen Grano jako generální dodavatel. Zejmena napriklad onech plynaru, na ktere pry "neni zadna paka", jak je prinutit stavet rychleji.
Dbat velmi pozorne na to, zda se neobjevi v nekterem z dalsich vyberovych rizeni! Vyradit ji jako neduveryhodnou a se spatnou povesti jeste pred vyberem. Vi nekdo, jak se ta plyn.firma jmenuje? Je treba ji zverejnit, aby se jeji povest prenesla i k dalsim mestskym nebo obecnim uradum. pp

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pirát

Datum:  27.09.2006 13:46

Vážený,to všechno je pouze další z akcí několika jedinců radnice.Tedy jak můžeč někdo na někoho tlačit-vyhrožovat něčím atd.To tito pánové nemohli mít již tučné odměny v bance.Široká ulice,Průmyslová zona,Letiště stav.pozemky města a plno dalších a to ještě budou.Staré přísloví ZLODĚJ KŘIČÍ,CHYT ZLODĚJE.Bože ta imunita to je kouzlo?A to není jediný,další ji nemají a bojí se zvonku u dveří-a to spaní??Tolik je super firem které pracují i v Neděli a je jak říkáte pouze termín A a termín B-konečný.Čím horší podmínky pro firmu tím menší provize.V tomto městě již několik vol.období to však je super pod kontrolou až po Asistentku.Co bude další rána pro občany??Poradte,snad stará nemocnice?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Boban

Datum:  01.10.2006 10:18

No, nevím. Nemám o nich sice valné mínění, ale trochu se mi zdá, že naše pány radní až přeceňujete. Není neobvyklé, že existují vazby mezi generálním dodavatelem stavby a státním (městským) zadavatelem. Ale plynárenská firma bude subdodavatel, a tam jsou vazby o řád nižší. Pochybuji, že by se eventuální provize dělila, to už je záležitost pouze těch dvou firem.
Mluvíte stále o strachu z večerních zvonků a špatném spaní. To jsou jen bonmoty nebo tím míníte něco konkrétního? Neútočím na Vás. Zajímám se.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  janek

Datum:  27.09.2006 13:22

Milý pane Pavlíčku,
máte za domácí úkol, jako lídr Chrudimské volby, která má svého zástupce v Radě města a v zastupitelstvu a která iniciovala rekostrukci Široké ulice zjistit a zveřejnit jména zodpovědných. Vaše stesky na špatný stav věcí veřejných Chrudinských, je poněkud komický. Kdo jiný by to měl udělat, než vy? A nebo "Mlha přede mnou a mlha za mnou "?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  pavlicek

Datum:  28.09.2006 11:11

Kdybych mohl úkolovat úředníky města nebo třeba kontrolní komisi, určitě bych šetření viny za stav "opravených" přípojek prosadil. Nyní mám plus mínus stejné možnosti, jako vy. Ale budu se snažit i ty malé možnosti uplatnit.
I vy máte jistě "svého" zastupitele, kterého jste volil. Obraťte se s důvěrou na něj. Pokud bude na stejný požadavek tlak z více stran...
zdraví - pp.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  janek

Datum:  28.09.2006 16:01

Já jsem volil vás. A s důvěrou jsem se obrátil na Vás!Vaše sdružení má člověka v radě města a několik zastupitelů. Rád bych tedy využil vašich služeb.Snad mě pochopíte..
Mějte se hezky a doufám, že mě nezklamete.Je TO na vás...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hel

Datum:  27.09.2006 12:36

Někdo musel ty plynové přípojky vyprojektovat, někdo postavit, někdo na ně dělal revizi, někdo je přebíral od dodavatele.
Všechna tato jména firem či osob jsou dohledatelná, proto očekávám, že budou radnicí sdělena veřejnosti i s tím, jak byl viník potrestán a kdo bude nové přípojky platit.
Tady opravdu pro výmluvy a mlžení prostor není.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Kristian

Datum:  27.09.2006 18:25

Úplný souhlas, kdybyste to nenapsal, napsal bych totéž. Nečekal bych od radních, že budou provádět revizi plynových přípojek. Stoprocentně s Vámi souhlasím.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hel

Datum:  27.09.2006 12:37

Tady je pouze prostor pro podání trestního oznámení za obecné ohrožení.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  26.09.2006 20:35

123 = prvý druhý a třetí král na radnici?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  26.09.2006 15:33

Ani jedno, brouku.
Blahopřál jsem p. Ročkovi - proto jsem asi reagoval na jeho příspěvek, ne?
Zkus si přesednout...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  26.09.2006 16:17

To jste tedy velmi tajnosnubný. Na Vaše zprávy abych měl vyšší dívčí. Hlavně, že si rozumíte Vy sám:)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Leto

Datum:  26.09.2006 20:09

Tedy,jste budto Libý+kašpárek,nebo další chudák ODS.Nemáte ani pojem komu složíte.Ten zkorumpovaný poslanec se to jistě brzo doví.Jako jeho kašpárek.To co s majetkem měste předvádějí je vrchol ??

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  26.09.2006 18:50

No mezi náma, pantáto: stačilo by, aby v této diskuzi bylo patrné, kdo na koho reaguje. Ok?
Zařídit by se to dalo například zvýrazněním stromu příspěvků - jako je to např. zde: http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=3416

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  27.09.2006 16:38

V zásadě takovéto zobrazení je v naší diskusi k dispozici, viz. obrázek:
http://www.chrudim2000.cz/zpravy/images/2006/diskuse.gif

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kacafírek

Datum:  20.09.2006 14:52

Tento den v dopoledních hodinách byl v Chrudimi na obhlídce Široké ulice pan architekt Roman Koucký. Nedivte se, odpoledne jistě projednávali zjištěný stav. A někdy se také musí počkat, až slehne zem.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  14.09.2006 14:23

Tohle mluví samo za sebe:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=215&r=mfpardubice&c=581040

Radniční strany: Obešly jsme lidi
Chrudim - Současní radní Chrudimi nemluví s lidmi. Před rekonstrukcí Široké ulice v centru města jim nedali ani šanci se k ní vyjádřit. Po volbách se to musí změnit.
atd....

Takové strany chcete volit? Nikdo z nich za nic nemůže, oni to vlastně nechtěli, ale byli přehlasováni...8-(
Ale kým byli přehlasováni? Sami sebou?


Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jaroslav Trávníček

Datum:  24.09.2006 15:42


Blíží se volby, je zapotřebí se kát

V pardubické příloze MF DNES 14. 9. 2006 se v článku "Radniční strany: Obešly jsme lidi" ozvaly tři současné koaliční strany na chrudimské radnici, jak je zapotřebí komunikovat s občany. Skutečnost, že se tak nechovaly po celé dva roky (od doby, kdy vznikla současná koalice) pominu a upozorním na jiné jevy.

Lídr SNK Evropských demokratů – minule Sdružení nezávislých - prý naznačil, že ho v radě ostatní přehlasují, a to proto, že z devíti členů rady je pět radních z ODS. Proč tedy před dvěma lety jedno místo v radě přenechal pro ODS? Lídr Chrudimské volby rovněž podotýká, že jejich síla v radě – jediný zástupce – je příliš malá. Lídr Koalice pro Chrudim – dříve koalice KDU-ČSL a US - upozorňuje podobně jako zástupce Chrudimské volby na nedostatečnou komunikaci s občany k rekonstrukci Široké ulice. Teď je na místě říci, že si nemají proč stěžovat, když vytvořili takovouto koalici a dohodli se s ODS na počtech svých zástupců a obsazení v radě. A k proklamované budoucí komunikaci s lidmi je zapotřebí připojit, že je potřeba nejen občany informovat, ale názorů občanů také dbát!

V závěru článku z 14.9.2006 se vyjadřuje místostarosta Čechovský, že kdyby malé koaliční strany s rekonstrukcí Široké ulice nesouhlasily, pak by nebyla ani zahájena. A musím mu dát za pravdu. Naposledy se o Široké ulici jednalo na zastupitelstvu dne 19.6.2006 při příležitosti navýšení rozpočtu ze 7-8 mil. na 17 milionů Kč na akci stavební úpravy Široké ulice. Pokud si pozorně prohlédneme zápis o jednání zastupitelstva, pak zjistíme, že většinou šestnácti hlasů byl rozpočet upraven a rekonstrukce tedy mohla začít. Kdyby i jen jediná z výše uvedených stran navýšení nepodpořila silou všech svých hlasů, pak by ke stavebním úpravám nedošlo. Tudíž vyjádření všech tří seskupení právě teď před volbami je tedy více než absurdní.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Ben

Datum:  27.09.2006 21:01

Zase se tady mlží. Jedna věc je silnice a druhá věc jsou chodníky s ní související a napojení na sítě. Radnici vyčítám jednu věc. Špatně informuje občany města. Jinak by celá akce proběhla, kdyby bylo všechno zveřejněmo třeba v Chrudimském zpravodaji. Třeba i s rozpočtem. Ukázalo by se kolik co skutečně stojí. Jedna cena je za výměnu povrchu silnice, jiná za rekonstrukci chodníků a další za kompletní výměnu přípojek. A křiklouni by měly po žížalách. Já si myslím, že rekonstrukce "Široké ulice" je ku prospěchu města. Všichni se bijeme do prsou, jak cenné je historické centrum. Ale protínala ho hnusná asfaltka s rozbitými chodníky. Doufám, že se to změní.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  28.09.2006 23:31

Zcela jistě máš pravdu. Proto ještě před prvým hrábnutím zvýšili zastupitelé cenu na dvojnásobek. Asi věděli dopředu co pod tou silnicí je. Nebo se jenom domluvilo co se bude říkat?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  29.09.2006 08:07

Již se to zde několikrát psalo. Zastupitelé nikdy cenu na dvojnásobek nezvýšili. To se tu snažíte neustále podsouvat jenom Vy. Co Vás k tomu vede?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  01.10.2006 14:15

Ano, pak ji tedy na 17 mil. navýšil jedině Paroubek z marťany.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  01.10.2006 14:36

Ale on tu cenu nikdo nenavýšil. To jenom vy neustále opakujete. Ta cena byla zveřejněna:

1. za dlažbu - arch. Koucký na zastupitelstvu.
2. komplet se sítěma, kufrem a dlažbou - radnice na tiskové konferenci.

Ten pocit, že nepracujete s fakty, ale snažíte se za každou cenu manipulovat a pomlouvat už nemám. Jsem s tím jist. Ptám se tedy znovu. Co Vás k tomu vede?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  01.10.2006 15:55

Co mne k tomu vede? To, jak ty a spousta dalších překrucujete fakta. Při schvalování rekonstrukce Široké byla prvotní cena okolo 8 miliónů. Tak to bylo prezentováno zastupitelům předkladatelem návrhu a s tím tento záměr zastupitelé schválili. Nyní je cena dvojnásobná. A hovoří se o různých vadách minlé opravy což na mne půdobí dojmem přípravy na budoucí navýšení ceny. Přečti si usnesení zastupitelstva, přečti si příspěvek p, Trávníčka pod stejným titulkem (Jste spokojeni..) ze dne 24. 09. 06. Hovoří o tom samém. A pokud vím p. Trávníček je jedním ze zastupitelů a tudíž by měl mít informace z prvé ruky. Jenom nevím co jsou peníze za ten kufr, protože opravám ulic příliš nerozumím, tak se domnívám, že to jsou peníze, které si někdo je tak odnesl v kufru? A to, že schůůze zastupitelstva jsou vedeny tak, že nikdo neví co se vlastně schválilo a pak se upravuje zápis, to je také pravda. Takže shrnuto: z původních 8 mil. se cena vyšplhala na 17 mil. A to je pravda.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  01.10.2006 19:27

Dobrá, Shote. Vysvětlím Vám to potřetí - naposledy.

Částka "okolo 8 milionů" byla vyřčena na Zastupitelstvu města během veřejné prezentace docenta Kouckého. Řekl tenkrát: "Zadláždění Široké ulice bude stát kolem 8 milionů."
Nemohl říci ani nic jiného - není na světě člověk, který by mohl po vypracování konceptu (neplést s projektem a rozpočtem) říci kolik bude stát výměna přípojek, jestli je pod asfaltem kvalitní "kufr" (makadamové a štěrkové podloží, dovolující zátěžový provoz) a už vůbec nemohl vědět, co vše si město do projektu nechá zapracovat (kanalizační přípojky, kolektor pro optický vodič, nové osvětlení, "anglické dvorky", čistící vstupy apod.)

Tzv. druhých osm milionů schválilo Zastupitelstvo po vypracování projektu (v ceně je výměna kufru - to bylo křiku, že není třeba a podívejte se dnes - žádný tam vlastně ani nebyl:), dále jsou v ceně dešťové přípojky, nové osvětlení, lavičky, koše ...

Někteří zastupitelé si ale zřejmě sedí na uších (Vámi zmiňovaný pan Trávníček) anebo naschvál z důvodu zapšklosti (vyhozen z radnice) celou situaci matou (navrhuji také socialistu Trávníčka).

Je docela trapné, že zcela standardní oprava hlavní ulice historického jádra vyvolává tolik povyku. Chrudim je poslední ze srovnatelných měst, které mělo hlavní historickou třídu v asfaltu. Nevěřím, že je to kvůli zadláždění ulice, rozšíření chodníků pro chodce a zpomalení tranzitní dopravy.

Představte si, že by se v Chrudimi dělala nějaká pořádná stavba. Co by se asi dělo? Zvažte sám. Není to k smíchu?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  01.10.2006 22:36

Nerozumím tomu kdyby se dělala nějaká pořádná stavba. Ono se jich v Chrudimi nedělá málo?
Skutečně nejsem odborníkem na výstavbu silnic. Ale předpokládám, že pokud někdo předkládá takovýto návrh městskému zastupitelstvu, tak si jej nechá zpracovat u odborníků. A ti by měli dokázat vyhledat dokumentaci stavby (existuje archiv) a posoudit co vše je nutno vyměnit (dá se udělat i sonda). A p. architekt Koucký je (a sám to potvrzuješ) dostatečně fundovaná osoba na to, aby uměla dát věci do souvislosti a stanovit nějakou fundovanou cenu. A v jeho návrhu všechny ty lavičky a odpadkové koše zcela jistě byly. Jinak by to nebylo řešení hodné architekta jeho formátu. Zvýšení cen za údajné vadné přípojky by tedy muselo být posuzováno až po zjištění jejich vad a ne před prvým hrábnutím. A zde se opravdu nejedná o standardní opravu. Jedná se o naprosto nestandardní. Mohu se jenom domýšlet, proč do doby prodání katastru byla Široká ulice bezproblémová a vše bylo nutno řešit až po jeho prodeji, včetně přeložky na náměstí. Prostě opět jedna ukázková, diletansky provedená, hurá akce z repertoáru tří králů na radnici. A kdo tu radnici vede?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Ben

Datum:  27.09.2006 20:35

Každá koalice je lepší než socani v zádech s komunistama. ČSSD totiž už přestává být růžová a přibarvuje se hodně do červena.
Ale máte skvělého šéfa - opravdu demokrat, tak jen za ním pane Trávníčku.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kuna

Datum:  20.09.2006 18:57

Jako v Maďarsku.Lžou lžou a lžou.Pro ty co jim to tolik nepálí.První indicie k tématu Paroubek.
Tady jim to prochází.Zatím co v Maďarsku už berou do rukou klacky.
Přeji všem bezproblémovou noc.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  17.09.2006 14:53

Hlavním iniciátorem přestavby Široké ulice byla Chrudimská volba.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  27.09.2006 21:59

Když tak pročítám příspěvky o Široké ulici, tak díky Bohu, že Chrudimská volba rekonstrukci Široké iniciovala.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  17.09.2006 17:02

Jistě. TOHLE je dobré si pamatovat, až půjdeme k volbám.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  19.09.2006 23:34

O přestavbě Široké se mluví a bádá 16 let a po tutéž dobu se o tom hlasuje.
Tohle nemůžete vyčítat nikomu. Každé zastupitelstvo by se s tím muselo prát.
Že se pokračuje pomalu... no to je vo ceně. Chrudim lpěla na nejlevnějším dodavateli, a jestliže tam Granu tu vyplave nebezpečná přípojka plynu a tam tisíc let stará hradní brána...
Já se Granu nedivím, že sakrují, že tu zakázku vůbec vzali...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO

Datum:  20.09.2006 23:10

Tohle si možná měli zástupci dodavatele promyslet dřív, než tu smlouvu podepsali, že?
Ono např. zbytky opevnění zase takovým překvapením nejsou.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  17.09.2006 17:16

Jo, jasne, taky je volit NEBUDU Ok?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  14.09.2006 14:52

A vy věříte tomu, co David Půlpán píše? Ten článek mi připadá přitažený za vlasy. Asi nemá o čem psát.

Jděte se na Širokou ulici podívat. Plynové přípojky byly v havarijním stavu a musí se dělat znovu, odpady do kanalizace jsou snad ze středověku. Taky tam mohl z těch přípojek bouchnout plyn a archeologové mohli mít zase práci:) Na několika místech byly pod asfaltem veliké kaverny, že by se tam propadlo osobní auto. Už aby ta silnice byla opravená, i když jsem zvědavý, jestli to zpomalení zamezí zbytečným průjezdům.
A taky se chci zeptat. Proč by radnice měla mluvit s občany o opravě silnice v havarijním stavu? Proč ty lidi teda volíte? Aby se Vám zpovídali z každé investice ve městě? Myslím, že s tím povykováním jste trochu mimo.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  17.09.2006 14:25

Havarijní stav??? Široká ulice se kompletně rekonstruovala v roce 1997 (což mi nepřijde jako středověk) včetně inženýrských sítí a kanalizace! Pokud tedy nyní byly zjištěny vážné, život ohrožující závady, musely tehdy provedené práce být značně nekvalitní, za což by se jistě dala vyvodit konkrétní zodpovědnost, konkrétních lidí (nedbalost, veřejné ohrožení). Nevíte čirou náhodou, kdo stavbu tehdy dozoroval?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  janek

Datum:  17.09.2006 17:28

Možná by to mohl vypátrat pan Řezníček, nebo pan Pavlíček.Ten první by si to mohl pamatovat!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  27.09.2006 21:38

Nebo pánové Beránek, Vojtěchovský a Kobetič. Ti také byli v té době a doposud jsou v městské radě. (Nechci vzývat lidi, kteří jsou již mimo aktivní život, ale jejich názor by také nebyl nezajímavý...)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  myš

Datum:  15.09.2006 15:20

Tema Široka ulice ano ci ne je už dnes pasé,po odhalení stavu celé komunikace vlastně dobře,že k této investici došlo.Já bych ráda nadhodila jiné s tím související-kulturu a turismus ve městě.Tuhle jsem v TV viděla pořad Kultura v regionech,kde se věnovali návštěvnosti takových objektů,jako jsou hrady,zámky aspol.Návštěvnost letos poklesla o 50procent,proto se v lokalitách s těmito objekty starají o souběžné akce,starostové měst spolupracují s místními podnikateli v ubytování,stravování,aby se pro případné návštěvníky udělalo maximum.Pokud budou příští radní laxní stejně jako všichni minulí,historické objekty,lout. muzeum ani nová Široká ulice nám nepomůže,abychom jako město neupadli v zapomění.Co vy všichni na to???

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  14.09.2006 16:02

Já jsem rozhodně lidi, kteří v současné době město vedou, nevolil, to opravdu ne...
A k tomu, jestli se mají nebo nemají ptát lidí, nemyslím si, že je referendum na místní úrovni k problému lokálního charakteru, který ovlivní podnikatele, občany a turisty ve městě, úplně od věci...
Sami ti páni politici teď po dotazech ze strany médií tvrdí, že s občany diskuse měly být vedeny a že se nemělo jednat o jednostranný krok ze strany vedení města. Takže nejde o žádné mimo-povykování, jde o to, co strany, které jdou do voleb před volbami proklamují, a jaká je potom realita....
A doufám, že ani jedné z nich alibismus nepomůže!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  14.09.2006 18:02

Referendum k rekonstrukci povrchu a sítí Široké ulice?! Nebuďte směšný.
K čemu Vám potom je zastupitelská demokracie? Na co máte Zastupitelstvo a Radu města? Referenda jsou využívána zpravidla na otázky dotýkající se samotné podstaty celku, či jeho zásadní změny (spojení nebo rozdělení obcí, investice zásadně měnící strukturu zaměstnanosti či ekologické poměry v obci apod.)Z Vašeho stylu usuzuji, že jste inteligentní, ale také vidím, že na občanské výchově jste pohříchu chyběl:)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  15.09.2006 07:27

Já se domnívám, že celý problém není v občanské výchově.
Celá podstat problému tkví v tom, jak tito lidé umí a nebo neumí hospodařit s prostředky města.
Jak efektivně (s výhodou pro lidi) nebo neefektivně (možná s výhodou pro sebe) utrácí peníze, které mohou spravovat.
Myslím, že už se nám správci jako Libý, Řezníček, Beránek, atd. předvedli dostatečným způsobem.
Jak těmito lidmi schválené a zrealizované investice zlepšili kvalitu života v Chrudimi (pro obyčejné lidi, pro podnikatele např. v centru…atd.)?
Např. průmyslová zóna a miliony do ní?
Jak prodiskutovali s lidmi v okolí zóny její závadnost či nezávadnost? Aby se např. neopakoval případ Colorobia??????
Je přeci více než zřejmé, že lidé v okolí tam žádnou zónu mít nechtějí a vždy budou proti zvýšení hluku, prašnosti atd. spojené s oživením takové zóny bojovat (viz. pan Lebduška).
Jak to doopravdy bylo s odkupem pozemků pro mrtvou průmyslovou zónu?
A kolik to všechno stálo? A kdypak se to městu vrátí ve zvýšené zaměstnanosti např.? Udělalo si město vůbec nějakou analýzu a předběžný průzkum, jestli nějakého investora vůbec Chrudim zajímá?
Co přístupová cesta k zóně? Za kolik se dala koupit před pár lety, kdy město katerogicky odmítalo? A za kolik to ti samí lidé kupují za peníze města dnes?
Dále, kruhové objezdy ve městě….kapitola sama pro sebe.
Proč se nejdříve nevybudoval obchvat města? Proč se prostředky nesměřovaly tam (v součinnosti se státem)?
Atd…..
Milý 123, tohle všechno jsou asi hloupé otázky, nesmysly apod., že?
P.S. A ta Široká ulice - třešnička na dortu výše uvedených "investic"!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  19.09.2006 23:51

Katatonie, odpusťte, ale obchvat města není ani náhodou záležitostí města. Je záležitostí, a posledních 8 či 9 let byl, státního rozpočtu, takže pokud chcete plakat, plačte u Pitharta, Vokáče, Mandíka, Páralové, Nájemníka, NAZDAR!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  17.09.2006 13:02

V rámci objektivity je nutné uvést, že pan Eduard Beránek (ODS) a pan Petr Řezníček (SNK-ED) navýšení rozpočtu na přestavbu Široké ulice na 17 miliónů při rozhodujícím hlasování v zastupitelstvu NEPODPOŘILI. Neházejte prosím všechny radní do jednoho pytle.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  18.09.2006 15:05

K financování rekonstrukce Široké ulice. Pane Ročku, termín "navýšení" používáte nepřesně.

Nevím kde jste na to přišel ale v souvislosti s financováním opravy Široké ulice jsou známá pouze tři čísla. Jedno je 8 miliónů a to padlo před rokem na Zastupitelstvu z úst architekta Kouckého, který konstatoval, že zadláždění (pouze zadláždění, ne výměna přípojek, oprava kufru apod) Široké ulice by mělo být zhruba v ceně osmi milionů. Jiné číslo tehdy neřekl se slovy, že je potřeba nejdříve zpracovat projekt. Po jeho odborném zpracování se město dozvědělo, že oprava bude stát 15,6 milionů. Poslední číslo, které reálně existuje je částka 16,9 milionů, což je částka, kterou nabídla firma GRANO Skuteč a také s ní jako s nejnižší vyhrála výběrové řízení. Tedy nejedná se o žádné navýšení, ale o přirozený vývoj financování akce od konceptu, přes projekt až k vítězné soutěži.
Pokud chcete tedy být objektivní, snažte se pracovat s fakty.
A ještě by mne pane Ročku zajímalo, odkud takové informace získáváte. Od radních Beránka a Řezníčka? Nevěřím, že by právě oni takovou věc řekli. Nenapadá mne žádný důvod proč by právě oni měli protestovat proti opravě Široké ulice, kde se každý může přesvědčit, že to bylo na poslední chvíli a kde se zřejmě předešlo v případě plynových přípojek a skrytých dutin - "pastí" pod vozovkou, nějakému neštěstí.
Možná jeden důvod by mohli mít. Oba byli před lety, kdy se schválila (a špatně kontrolovala) první oprava Široké ulice zastupitelé a pan Řezníček dokonce místostarosta. Že by máslo na hlavě:)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  18.09.2006 22:55

Jaké by to bylo krásné. Nastoupit do zaměstnání s příslibem 8 tisíc měsíčně, podepsat smlouvu na 10 a nakonec dostat plat 17 tisíc. A to vše jen přirozeným finančním vývojem.
Mám z toho pocit. že tem „přirozený finanční vývoj“ byla jenom blamáž, na kterou se chytla řada zastupitelů a občanů. Nebo si myslíte, že ti co hlasovali pro mají např. připraveno 300 tisíc na nákup nového auta a nakonec koupí auto za 600? Jen tak, přirozeným finančním vývojem.
V souvislosti s PZ se zde hovořilo o procesu přípravy investic. Jeden z proradničních přispěvovatelů nás na tomto fóru poučoval jak je to složitý proces, od investičního záměru, přes studie až po vlastní realizaci. A jak do toho všeho v kterémkoliv okamžiku lze zasáhnout. Předláždění Široké se odpálilo na třech zasedáních. Na prvém se schválil návrh, na druhém 10 miliónů a na třetím už jenom navýšení na 17. Kde je ten proces ve kterém se zvažují připomínky všech zúčastněných a připomínky občanů, zvažuje se jaký to bude mít dopad na okolí, na životní podmínky. Zřejmě náš milovaný pan starosta a nyní poslanec, naše slunce jasné p. Libý a jeho podržtaškové jsou tací odborníci, že pouhým pohledem to vše zvládnou a rozhodnou. Milovaný vládce korejského lidu Kim Ir Sen (nevím mám-li to dobře), rozhoduje velmi podobně.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  19.09.2006 00:35

Shote, koukám, že jak neuděláte jednou denně bonmot, tak jste nesvůj. Dejte si ale pozor na to co vlastně bonmot je. Blábol o "nastupování do zaměstnání" bonmotem není, zkuste to jinak a lépe. Milošem Zemanem, ale zřejmě nebudete:)

Po marném hledání na co věcného ve vašem příspěvku mohu odpovědět, to vzdávám a čekám na nějaký lepší argument. Doufám, že nechcete vážně diskutovat na téma "dopadu na okolí a životní podmínky" v případě rekonstrukce Široké ulice. Opět přičítám vaší špatné informovanosti, že sporujete existenci vyjádření zúčastněných. Dejte si chvíli pauzu a přečtěte si stavební zákon. Pak zase něco napište. Ale trochu se snažte.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  19.09.2006 21:12

Ono totiž na blábol o přirozeném finanční vývoji se jinak reagovat nedá. Opravdu nevím co je to za ekonomickou kategorii, funkci, veličinu. Asi to nejspíše bude ona neviditelná ruka (ovšem ne ta trhu) co strká někam peníze a když to praskne tak je z toho půjčka od strýčka Vika. Nebo co to tedy je? No a protože by se mi takový vývoj v případě platového ujednání líbil, tak to bylo mnou převedeno do této roviny, aby byl zřejmý ten naprostý nesmysl. Leda, že jako bývalý učitel marxizmu-leninizmu, vytváříš novou ekonomickou teorii (něco jako Marx kapitál) a pak máš na nové názvosloví pochopitelně právo.
A s tím životním prostředím. Jako každá stavba, i rekonstrukce Široké ulice by měla být posuzována s ohledem na životní prostředí. Pokud o tom nevíš, pak jedním z problémů životního prostředí je hluk. Řadou lékařských studií byl prokázán jeho negativní dopad na člověka. Evropská Unie, jejímž jsme členem se zavázala k snižování hlučnosti. A posoudil někdo (kromě našich radních) jaký dopad ona rekonstrukce bude v tomto směru mít?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  19.09.2006 21:44

Proč se tak unavujete? Měření hlučnosti je součastí stavebního řízení.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  19.09.2006 22:25

Což znamená, že jsi minule žvanil. Rekonstrukce Široké má vliv na životní prostředí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  20.09.2006 06:23

Shote, stále se do toho zamotáváte.
Pokud jde o minulý text, nenapsal jsem nic jiného než: "Doufám, že nechcete vážně diskutovat na téma "dopadu na okolí a životní podmínky" v případě rekonstrukce Široké ulice. Opět přičítám vaší špatné informovanosti, že sporujete existenci vyjádření zúčastněných. Dejte si chvíli pauzu a přečtěte si stavební zákon."
Opravdu si přečtěte stavební zákon, obtěžujete svoji nevědomostí ostatní účastníky této diskuse.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  19.09.2006 23:55

Shote,
Vy jste asi nevěděla, že Milan Marenčák zemřel, nicméně svým nepodloženým útokem na jeho jméno jste mne tak nasrala, že toto je provždy má poslední reakce na Vás: Užerte se těmi závistmi k smrti.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  20.09.2006 00:04

Narozdíl od Vám podobných -

- s Milanem se vždy mohlo mluvit!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  15.09.2006 12:40

Milý Katatonie,

nevím kde se v poslední době bere u nás styl diskuse (a na tomto webu obzvlášť), který se dá vyjádřit slovy "já o koze a ty o voze". Zřejmě dost pozorujete televizní pořady s politiky, kteří si vesele každý melou o svém a chudák moderátor je musí okřikovat jak malé děti.
Platí o Vás totéž, co jsem psal panu Shotovi. Semelete hrušky s jablkama a pokud možno tak, aby chudák čtenář netušil co tím autor myslel.

Ale popořadě. Všimněte si, že jsem ve svém příspěvku netvrdil, že "celý problém je v občanské výchově". To jste si pouze vy "vyprojektoval", abyste se mohl odrazit ke své argumentaci o hospodaření města. Vaše logická dedukce velmi skřípě a lze v ní maximálně nalézt tzv. Shotovu demagogickou školu (pokud ovšem není Katatonia dalším nickem pana Shota:)

Jak odpovědět na Váš příspěvek. Z Vašeho slovního výronu musím bohužel vytrhávat jednotlivé "myšlenky" a pokusit se zeptat, co tím míníte. Tedy, co jste myslel větou: "Např. průmyslová zóna a miliony do ní? Jak prodiskutovali s lidmi v okolí zóny její závadnost či nezávadnost? Aby se např. neopakoval případ Colorobia??????"

Vidím, že jste zcela neinformován. Případná investice fy Colorobia byla podmíněna velmi přísnými ekologickými normami EU. Její odchod z Chrudimě se dá přičíst několika faktorům. Předně management nikdy neprozradí pravé motivy svého jednání, takže můžeme pouze spekulovat. Na rozhodnutí firmy se mohla podílet nepřipravenost investice ze strany Colorobie, strach z nepřesvědčivého vyjednávání radnice, obava s aktivistů v Markovicích anebo úplně jiná příčina z oblasti finančního investování například ve Španělsku. Víte, kapitál je "velmi plachý" a neznám firmu, která by diskutovala s veřejností o svých záměrech.
V každém případě město Chrudim vyslalo do firmy delegaci, která měla vyhodnotit na místě případná rizika. Členem delegace byl i ekolog ing. Milan Marenčák, jehož věta, kterou pronesl hned po příjezdu se stala již klasickou: "Oni ve fabrice pěstují olivy a slyšel jsem tam ne hluk továrny, ale cvrčky".

Pokud Vás zajímá analýza, kterou by si měso Chrudim mělo ověřit zájem o průmyslovou zónu, musím Vám říci jedné. Zajímejte se více o problematiku ivestování v průmyslových zónách. Například na stránkách CzechInvestu, se můžete dozvědět, co všechno muselo město Chrudim připravit a jaké podklady zpracovat, než ho CzechInvest zařadil do svého portfolia. A věřte, že Czech Invest vyhodnocuje Chrudimskou zónu velmi dobře. Myslím, že práce chrudimské radnice bude brzy korunována úspěchem. Což se nakonec v blízké době dozvíte ...

Tuším, že Vás ale fakta nezajímají. Struktura a styl Vašeho příspěvku o tom vypovídá. Připadá mi to jako házení bláta na zeď. Neprorazím ji, ale alespoň trochu ušpiním.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Agarwal

Datum:  17.09.2006 09:57

Konečně někdo rozumný. Nutně s vámi nemusím ve všem souhlasit, ale to co předkládáte jsou rozumná fakta na základě kterých si člověk může udělat vlastní úsudek.
Nejedná se o příspěvek, kde nejsem schopný rozeznat rozdíl mezi reálným základem a hysterickým osočováním vyprodukovaným zamindrákovanou myslí.
Škoda, že příspěvků tohoto typu tady stále ubývá na úkor hospodských plků.

Škoda že zde nelze založit vlastní moderovanou místnost.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  18.09.2006 11:16

Na něčem v tomto stylu (Otázky & odpovědi radnice) se snažíme domluvit s radnicí, tak uvidíme.

Technicky to není problém ....

Admin

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  17.09.2006 01:37

Nemýlím-li se bylo to prezentováno i na tomto fóru. I kolínská automobilka TPC měla splňovat veškeré normy. Nejenom ty české, ale i EU, bylo provedeno EJA a další kroky zabezpečující veškeré enviromentní podmínky. Bohužel pouze na papíře. Lidem v sousední vesnici vyschly studna, popraskaly baráky a jejich domy jsou neprodejné. Protihlukový val se opomněl postavit. Nyní město nemá peníze a automobilka tvrdí, že to není její problém.
Myslíte, že vedení chrudimské radnice postupuje jinak? Co nejdříve přilákat investora, na papír dáme cokoliv a až něco bude stát, ono to nějak dopadne. Přeci nikdo nezruší a nezbourá fabriku za pár miliard. A lidé? Ti si musí zvyknout, co jim jiného zbývá.
Takže co udělali naši volení zástupci, aby to nedopadlo podobně jako v Kolíně, ale i jinde?
Takže, alespoň nebalamuť.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  18.09.2006 14:25

Shote, Shote, Vy si opravdu nedáte pokoj. Opět ta demagogická argumentace. Nejdříve najdete nějakou negativní událost zcela odjinud (Kolín), potom poměrně násilně položíte řečnickou otázku "Myslíte, že Chrudim postupuje jinak" a hned poté vydedukujete několik hypotéz, které zakončíte větou: Tak vidíš, že mám pravdu.
Logika na úrovni prvňáka. Já se divím, to Vám opravdu stačí k radosti? Nebo si myslíte, že ostatní jsou stejně tak zmatení jako Vy?
No, abych se nedivil:)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  18.09.2006 23:07

Och, kéž by naši politici měli logiku na úrovni prvňáka. To by bylo bílé bílým a čenné černým.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  20.09.2006 06:25

Nic moc Shote. Musíte trochu přidat:)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  18.09.2006 15:03

No, když čtu to, co shot prezentuje a posléze Vaši reakci, tak mi spíše přijde, že ta zvláštní logika nelogika je na straně Vaší, nikoliv shotově.
Hodně povídání o ničem, neustálé poučování o neznalostech, ale podstatě věci samé (a hlavně té problematické skutečnosti) se vyhnout jako čert kříži (to cítím z argumentace s podpisem 123).
Koho zajímá omáčka a krásné řečičky, každý se zeptá na fakta, na skutečnost, ve které žije, na práci, kterou v Chrudimi nemůže sehnat, na kolony aut, které Chrudim ničí, na transparentnost výběrových řízení (v režii radnice) v Chrudimi, na hospodaření s prostředky města Chrudimi atd....

A k tomu srovnání s Kolínem, takováto komparace vůbec není od věci, to je na 200% téma, které lidi v okolí průmyslové zóny v Chrudimi zajímá!!!!
Kdopak stojí o to, aby hodnota jeho nemovitosti či kvalita jeho bydlení klesla z důvodu oživení průmyslové zóny v sousedství (prašnost, hluk, otřesy atd....)???????




Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  18.09.2006 16:11

Katatonie,
Vy opravdu chcete srovnávat Kolín s Chrudimí? V případě Kolína jde o mnoha miliardovou investici s podstatnými zásahy do struktury zaměstnanosti, dopravní obslužnosti a zcela jistě i se změnou některých ekologických faktorů.
V případě Colorobie a Chrudimi šlo o investici v desítkách milionů s minimálním zásahem do infrastruktury, logistiky, demografického složení a pokud se jedná o ekologickou zátěž - zmiňoval jsem již v předchozím příspěvku ing. Milana Marenčáka, člověka, který viděl závod Colorobie na vlastní oči: "Ve fabrice pěstují olivovníky a neslyšel jsem tam hluk strojů, ale cvrčky".

Možná byste si také mohl ověřit, co nabízely v minulém období chrudimské strany voličům. Jedna věc, na které se všechny plusminus shodly, bylo vytvoření funkční průmyslové zóny, bez ekologických zátěží, která bude využívat tradiční řemeslný potenciál chrudimských obavatel. Je zbatečné je napadat, že by měly jiné záměry. Prostě už proto, že jim to můžete snadno dokázat.

O nic jiného v chrudimské průmyslové zóně nejde a jak mohu sledovat, pomalu se tato situace blíží. Pochopte, ale, že vyjednavači jsou zavázáni vzájemnou slušností nezveřejňovat výsledky svých jednání, dokud se obě strany neshodnou.

Kolony aut v Chrudimi budou do té doby než stát opět pořádně otevře kohoutky pro financování obchvatu města. Zpoždění výstavby je v posledních 4 letech dáno jenom a pouze slibováním a oddalováním financí, které Ředitelství silnic a dálnic pro stavbu potřebuje. Proti tomu určitě bojoval v Praze jako lev pan Trávníček:)
Nechci Vám ale kazit radost, než k tomu dojde, koupíte si s Vaší ženou ještě druhé auto, a budeme na tom stejně jak jsme dnes:)

O transparentnosti, či netransparentnosti výběrových řízení na radnici moc nevím. Kdybyste alespoň řekl kdy a kde. Takhle zase jenom pouštíte mlhu. Pokud Vy něco víte, měl byste okamžitě dát podnět orgánům činým v trestním řízení. Nebo alespoň přijít na Zastupitelstvo a tam jim to říci.

Jestli Vás zajímá hospodaření s prostředky města, naznačte alespoň ve které oblasti. Majetek města je v řádech miliard a pochopte, že zde těžko můžeme diskutovat o stavu stovek a stovek nemovitistí a movitých věcí.

A buďte nad věcí:) Vím, že Vám je nepříjemné, když Vás kárám, ale třeba Vás přesvědčím o tom, že je lepší se nejdříve informovat a potom teprve pouštět "své informace" dál. Půjde to ztuha, ale určitě se nám to podaří. Věřte mi, Bude Vám lépe.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  18.09.2006 23:18

Myslíte toho Marenčáka, který pracoval na bývalém okrese a jak kdosi napsal na tomto fóru, že je z titulu své funkce zodpovědný za ekologickou havárii - zamoření spodních vod o kterém věděl a nic proti neudělal? Pak je to zcela jistě ten pravý, koho bylo třeba vyslat. Nejsem botanik a tak nevím co olivy potřebují, mám však dojem, že ve Španělsku rostou podobně jako u nás vrby. A Cikády? Ty tam vřeští na každém kroku i u dálnice.
Ovšem někteří účastníci prezentovali něco jiného. Vzdálenost od nejbližšího obydli cca 2 km. Asi věděli proč. A také, proč nebojovali za fabriku, proč to hned vzdali, když to byl tak bezproblémový provoz? Nesvědčí to také o něčem?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  19.09.2006 21:14

Omlouvám se. Zejména p, Marenčákovi. Bylo mnou popleteno jméno p, Marenčáka a p. Hejduka. Na tomto fóru v souvislosti s ekologickou havárií nezaznělo jméno p. Marenčáka, ale p. Hejduka a tudíž opravdu ta věta v mém příspěvku je nesmyslná. Ovšem za ostatním si stojím.
V příspěvku není míněno, že měla bojovat radnice, ale Colorobia, pokud si byla jistá, že nic z toho co tvrdí zástupci Markovic není nic pravda. Ale právě to, že tak rychle vycouvali , svědčí dle mého soudu, o nevhodnosti jejich provozu pro Chrudim. A také nevím o tom, že by postavili svůj závod někde jinde v Čechách či střední Evropě. I to je důkazem. Ovšem musím uznat, že p. Lebduška na těchto stránkách měl argumenty, které zněly logicky a daly se nějak ověřit. Ovšem radnice neměla nic, kromě povídání o ekologicky nezávadném provozu. Proč tedy v radničním plátku nezveřejnili co a z čeho zde Colorobia hodlá vyrábět? O jakou technologii se jedná? Proč s tím dělali takové tajnosti? Neměli tedy i oni dojem, že ta výroba není tak docela nezávadná? Jejich původní oznámení (o keramické výrobě) na mne působilo dojmem výroby květináčů či záchodových mís z porcelánu.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kacafírek

Datum:  19.09.2006 13:29

Shote, Vaše informace jsou zmatečné. Na jednání mezi firmou Colorobia a radnicí se dostavili zástupci petičního výboru z Markovic a než začalo jednání, předali zástupcům firmy svou petici. A představitelé firmy Colorobia se vypoklonkovali. Zástupci radnice neměli s kým jednat, natož potom o co bojovat. A že by se vzdali? S....e mimo mísu, shote.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  19.09.2006 21:21

A Vy jste na tom jednání byl? Jak tedy víte kdy a jak kdo a co komu předal? Nebo je to jenom o tom jedna paní ve frontě na maso povídala?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Agarwal

Datum:  20.09.2006 08:35

Ha, ha, ha.
No že zrovna ty se ohrazuješ spojením "jedna paní povídala". Bohužel tato diskuze už dávno díky tobě ztratila úroveň a teď pomalu ztrácí i význam. Jediný důvod proč to ještě sledovat je pro pobavení.
Jestli to má být o tom, že sem shot nasmaží příspěvek a dalších pět lidí na to zareaguje, že shot je mimo, tak to je určitě jistý signál ke změně.
Co se týče Lebdušky, tak s jeho názory jsem nikdy nesouhlasil, ale pravdou je, že na rozdíl od tebe dokáže věci předkládat logicky a věcně (většinou Úsměv ).

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Mara

Datum:  19.09.2006 10:04

Copak se děje ?? To se zde už kope i do mrtvých ???
Tak to je fakt na ...
Humus a hnus nejhrubšího zrna.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  19.09.2006 21:21

Od tebe to sedí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  19.09.2006 08:59

Dobrý den,
nemohu nereagovat na Váš příspěvek. Prohledal jsem všechny příspěvky a nikde jsem nenalezl, že by vůbec někdo zmínil p. Marenčáka v souvislosti s ekologickou havarií.

p. Marenčáka jsem znal osobně jako člověka, který se ekologii věnoval s maximálním nasazením. Bohužel zemřel na jaře tohoto roku. Neznevažujme zde tedy prosím jeho jméno, zejména stylem "kdosi napsal, říká se, atd.".

PS. Tématu zamoření spodních vod se věnuje:
http://www.chrudim.info/forum/allmsg.php3?id=1511

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  18.09.2006 23:45

Ano myslím pana Marenčáka. Netuším, jak by mohl být ekolog jeho typu zodpovědný za ekologickou havárii, ale to nechávám stranou, stejně jako spousty dalších nesmyslů, které chrlíte.

Zaujalo mne vaše nehorázné lhaní a alibismus se kterým pomlouváte člověka, který se už bohužel nemůže bránit. Zbabělost se kterou se schováváte za formulaci "jak kdosi napsal na tomto fóru" je o vás vše vypovídající. Jestli mi nevěříte, zkuste si dát do vyhledávače na tomto webu jméno Marenčák. Nikdo o panu Marenčákovi a ekologické havárii nic nepsal. Jenom vy. Je mi vás líto.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pirát

Datum:  17.09.2006 06:25

shote,to bylo vysvětlení!!Poprve něco pozitivního pro vyvolené.Že by až tak brali ohledy ne občany a až tak jim hrozilo nebezpečí?A,že by již nešlo kdo dá více na odměnách.To je něco nového.Ale to by si tito tři pánové zaslouž.konečně také uznání a pochvalu!!Když tak super víš,navrhni termín kdy podle Tebe přejeda Širokou ulicí of.první auto-termín??Jinak něco nového pro Tebe.Na radnici bude po volbách nová funkce-odborný poradce-motu Tě navrhnout??Kandiduji nahoru.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  18.09.2006 23:02

Myslíš něco jako rádní s hlasem poradním? Že by se někdo inspiroval v Našich furiantech?
No děkuji, ale s tohle sestavou co tam je?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pirát

Datum:  15.09.2006 18:58

Vážený 123 již jsem nabídl reálné přejmenování,sleduji Vaše další odpovědi-výsměch.Tedy navrhuji Vaše nové jméno-ŽUMPA a to se k Vám-věřte super hodí.To opravdu nejste LIBÝ nebo ČECHLOVSKÝ,nevěřím.Tedy něco k vašemu intelig.vysvětlení.Aopravdu věřte,že toto není z tisku-ten vydává pouze cenzuru Libého,docházejí na radnici na pohovory-jedna paní z redakce.Tedy-Průmyslová zona!! Kdo vyhnal italskou firmu ??Lebduška spolu z nějakým zkorumpovaným stomatologem Pekárkem který a to se podržte nikdy v tomto městě neměl nic.Doma je v Praze a to pouze proto,že jeho problémy vždy vyřeší bratříček-jinak šéf STOMATOLOG.komory ČR.Další kolik je v této zoně vyhozených peněz a kolik bude stát a kolik již někdo dostal a ještě dostane.A blbečku-Španěle do toho netahej.Náš pan starosta tam byl ne sám na návštěvě ne laciné a přijej cejý nadšený.Takže omez svoje přiblblé články.Oba asi dobře víme o čem mluvíme ale Ty pouze máš z tohoto zábavu.To odpovídá tomu co se v tomto městě děje a bohužel dlouho bude dít.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  18.09.2006 16:17

Piráte, Piráte,
to je tedy úroveň. To Vás doma neučili chovat se slušně na veřejnosti? Ta čeština, ten styl! To aby prase po Vás četlo. Jak tak koukám, Vy si s tím Vaším projevem těžko objednáte i něco v restauraci k jídlu. A tady se pouštíte do makroekonomických záležitostí. Studuji Váš článek a shledávám, že neudržíte téma déle jak pět slov. Pokud se jedná o začínající paralýzu, potom se omlouvám, ale též doporučuji navštívit obvodního lékaře.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  johansson

Datum:  19.09.2006 01:57

Mám podobný problém. Taky bych rád pochopil, o čem ten Kulhavý Silver píše, ale smysl těch sdělení mi prostě uniká. Doufejme, že když už neudrží větnou skladbu ani základní myšlenkovou linii, že udrží aspoň stolici a moč. A jinak souhlas i v tom, že z výronů pomluv a osobních útoků na zdejších stránkách mi je fakt někdy dost šoufl. Zdá se mi to o to trapnější, když žádného z těch zdejších anonymních hrdinů nenajdete na žádné kandidátce, aby nastavili vlastní kůži - aby tedy předvedli, jak to v našem zastupitelstvu dělat "jinak" a "líp". Místo toho tady pořád dokola čtu kecy a plky- v lepším případě kvality Rádia Jerevan, v horším jako z dílny StB.
Ale na jedno se těším.... na jejich protáhlý rypáky a nenavistný řev, až volby dopadnou jak dopadnou Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  janek

Datum:  17.09.2006 08:36

Dobrý den. Jen mě napadlo, že kdyby ti volení a zde napadaní naši zástupci, dostatečně vysvětlili své aktivity, za něž jsou tady kritizováni, mohla by se diskuze o městě vést věcně.Pokud jsem si všimnul dělá to jen P.Pavlíček a to velmi nešikovně.Co se jich na to zeptat na zastupitelstvu? Nebo máme strach?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  20.09.2006 07:04

Milý Janku,
ptáte se zcela přesně. Jednou z poviností našich volených zástupců je, vysvětlovat nám kroky a aktivity, které ve výkonu své funkce činí. Pro tuto chválihodnou činnost jsou zřízeny instrumenty typu: vývěsní deska, usnesení Rady a Zastupitelstva nebo tiskové zprávy a pro zpětnou vazbu jsou určeny zejména tiskové konference se zástupci médií, chrudimský Zpravodaj, webové stránky nebo interpelace na Zastupitelstvu. Myslím, že infomačních kanálů máme zřízeno dost.

Druhou otázkou je, jak se těchto "kanálů" využívá. Otázka pro Vás. Psal jste někdy do Chrudimských novin, položil jste otázku na Zastupitelstvu? Myslím, že ne. Stejně tak drtivá většina občanů ve městě.

Pokud má zkušenost dovolí, troufám si tvrdit, že statisticky vzato připadá na jedno zastupitelstvo jedna otázka občana. V mfDNES se jednou za půl roku dozvím názor někoho z Chrudimě, ale to až mu redaktor položí na ulici otázku. O Novinách Chrudimska je v této věci lepší mlčet. Nezdá se Vám to málo na tu hromadu "otázek" například na tomto webu?

Jestliže jste směřoval svoji otázku jinam, například k možnosti, že by místní politici odpovídali na tomto diskusním fóru, prosím Vás nechtějte to. Poslední zbytky vážnosti, které k nim mám, by se rozpadly v jejich objektivním i neobjektivním napadání. Dobrá diskuse musí být "z očí do očí", tak aby si každý za svým názorem mohl stát. Myslíte si, že s anonymem máte možnost rovnoceně diskutovat?

Myslím, že to je také důvod, proč sem politici nepíší. Až se v Chrudimi objeví moderované neanonymní forum (třeba jenom s IP adresami), potom se snad na webu něco dozvíte.

A ještě jednu bolest mám. A věřím, že i většina těch, kteří by se chtěli do tohoto fóra zapojit. Diskuse by měla mít nějakou úroveň. Věřte, že se velmi těžko odpovídá na demagogické, zmatené a nestrukturované otázky. Je to dřina, prodírat se houštím invektiv, polopravd, výkřiků či pomluv. Myslím, že je velmi nebezpečné zvyknout si na patologický styl této diskuse. Stahuje nás na svoji úroveň.

A nakonec ještě slovy klasika: "Není špatných odpovědí, jsou pouze špatné otázky."

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  janek

Datum:  20.09.2006 16:43

Dobrý den,
milý, ale taky anonymní 123. Popsal jste přesně kanály, kterými můžeme komunikovat s radnicí, jen jste mi neodpověděl na mou poslední otázku..Místní politici činí jen tolik, kolik my, jejich voliči, jim dovolíme "ČINIT".
A myslím,že je možné s anonymem věcně diskutovat!!!Co vy na to? Na blbosti prostě neodpovídejte...Tak se zatí mějte hezky.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  17.09.2006 09:03

Vis co, ptat se jich par tejdnu pred volbama, to ti slibej i obchvat Chrudimi do konce roku...
Jsem zvedavej, jakaa radnicni koalice po volbach vznikne, kdyz ted vsichni najednou hlasaj´, ze o prestavbe Siroky se nezeptali lidi, ze za to muze tamten (ODS).
Zkratka, Siroka ulice se predelava, tempem obvykliim a az bude hotovaa, tak to konecne nebude ostuda tohohle mesta!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  15.09.2006 12:59

Fakta?
Kde jsou odpovědi na všechny moje otázky, vážený o všem informovaný ein zwei drei?????
Jaké jsou skutečné výsledky aktivit radnice?
Kolik nových investorů přišlo do Chrudimi za poslední 4 roky a jakým způsobem se snížila nezaměstnanost na základě jejich příchodu?
Nepotřebuji znát všechny detaily týkající se toho, jaká kriteria musela být splněna, nesplněna, a ani mne to nezajímá, mě zajímají skutečné výsledky.
A právě ta fakta, ta pozitivní nebo negativní skutečnost, ve které se Chrudim nachází. Je situace Chrudimi růžová a spravují ji lidé, kterým záleží na tom, jak bude Chrudim vypadat za rok, za dva….????
K Vaší informaci, jsem velice zvědav, jaký investor se do zóny chystá.
A ještě víc jsem zvědav na reakci občanů Markovic, Rozhledny a dalších přilehlých lokalit!
Nicméně, shrnuto, podtrženo:
Pokud si občané Chrudimi v dalších volbách zvolí takové zastupitele, kteří o penězích města rozhodovali a rozhodují v současné době, je to jejich vůle a opravdu již dále nemá cenu na cokoliv upozorňovat, cokoliv napadat, na cokoliv se ptát, prostě je nutné respektovat vůli voličů! Pak ovšem navrhuji zrušit i tento chat, prostě držet hubu a krok! A na nikoho neházet špínu, i když setsakra smrdí pravdou!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  15.09.2006 13:47

Jako bych Vás viděl, jak si dupete nožičkou a pisklavým hláskem malého rozmazleného dítěte křičíte: "Kde jsou odpovědi na všechny moje otázky?! Možná jste četl nepozorně, zkuste to ještě jednou. Třeba když budete číst pomalu, tak Vám něco dojde:)
Váš svět je zřejmě buď - anebo. Už i toto pochybné diskusní fórum chcete rušit když není po Vašem:)))

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  15.09.2006 13:54

Hahaha, to je legrace, jak jste vtipný a zábavný....

Proč to v jiných městech jde a v Chrudimi ne?
Asi to přeci jenom bude o tom, jací lidé tomu velí?
Nebo že by ne?

Ale ono nemá cenu debatovat s někým, kdo vidí černou bíle a vždycky bude fungovat prdolezectví, že?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kuna

Datum:  15.09.2006 13:05

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hel

Datum:  15.09.2006 08:11

Musím s Vámi souhlasit. Nevím jak v jiných městech, ale tady v Chrudimi se neustále zapřahá vůz před koně. Nejdřív oprava místních komunikací s uzavírkami, pak obchvat. Nejdříve všechny peníze z kasy do průmyslové zóny, pak těžké hledání investora.
Každý den spílám našim radním, když jedu pro děti do školy. Včera lajna aut od straré Transporty až k Liedlu. Jelo to krokem. MHD k ničemu. Děs. Možná by bylo dobré si uvědomit, že radní jsou zde proto, aby byl život ve městě lepší, ne plný stresu. Dopravní situace je prostě neúnosná. A do toho je příští týden Evropský den bez aut. Chrudim se také připojí - k smíchu, provokace.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  14.09.2006 22:24

Ty jsi zřejmě na hodiny občanské výchovy chodil. Ale pamatuješ si jen to co se ti hodí. Jediná demokracie byla ve starověkých Athénách, kde všichni občané (ne otroci) o důležitých věcech hlasovali veřejně na náměstí. Až naši zastupitelé demokraticky vyslechnou občany a budou s nimi diskutovat o tom co je a co není potřebné a kolik to bude stát, až budou veřejnosti přístupné všechny smlouvy a rozpočty, až si bude kdokoliv cokoliv zjistit, pak se té demokracii budeme blížit.
Zatím se spousta věcí peče za zavřenými dveřmi, smlouvy a rozpočty jsou tajné, krásný je příklad PZ. Aby náhodou vlastníci pozemků nechtěli 200 Kč za m2, tak se to koupí od překupníků, zbytek od Pozemkového fondu (asi za 20 kčm2)a tak se konečná ceny srovná na 350 Kč za m2. Opravdu zářný příklad demokratického zneužití moci. K čemu jsou veřejná zasedání na nichž se sice sem tam někoho vyslechne, ale toť vše. Případně vystoupí pan Jelínek či Žídek a prohlásí, že zastupitelé mají mandát a proto občany poslouchat nemusí.
Celkově s tou demokracií je to podivné. Kolik mají strany skutečně členů? Dvacet, třicet? Kolik lidí z města Chrudim a připojených obcí navrhlo tyhle kandidáty? Deset? Patnáct? To není demokracie, to je stejné jak za komunistů. Tehdy sis mohl demokraticky vybrat zda budeš volit v sobotu nebo v neděli, nyní zda budeš volit toho kdo to mrší za ODS či jinou stranu. Ale zrovna tak, jako za komunistů tam pořád sedí ti samí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Agarwal

Datum:  15.09.2006 09:07

Pokud vím, tak počátek demokracie v Řecku (Athény) je spojována se Solónem, který vydal zákoník a zavedl čtyřista členný parlament. Za Perikla to bylo okolo pětiset členů.
Všichni měli možnost (správně podotýkáš kromě otroků) volit parlament, ale
nikde jsem se nikdy nedočetl, že by se všichni podíleli na přímém ozhodování.
Své znalosti v tomto oboru jsem ovšem dost zanedbával, takže bych poprosil o nějaký zdroj (literaturu), kde se píše o účasti všech na PŘÍMÉM
rozhodování, abych svoje mezery doplnil.

Díky

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  16.09.2006 23:31

Okolo r. 510 před naším letopočtem zreformoval Kleisthhenés ústavu athénského státu a nastartoval přechod k demokratickému zřízení. Podstatou bylo, že všichni svobodní občané dostali stejná práva, mimo jiné volit a být volen. Vzniklo 10 týf, (později jich bylo více) které volili 500 zástupců, radu. Tento orgán řídil athénský stát a vládl 36 dnů. Roku 429 pnl., za Periklovy vlády byl tento proces ukončen. Protože rada vládla 36 dnů a každý den byl volen její nový předseda, bylo nemožné, aby byl zvolen do rady někdo, kdo nepřesvědčil své spoluobčany o tom, že bude prosazovat, to co žádá většina, či alespoň její podstatná část. Nebylo tak možné, aby bylo nějaké důležité téma, které nebylo předem projednáno s občany státu. Tím byla zaručena přímá účast občanů na rozhodování a každý z nich, pokud dokázal přesvědčit ostatní, mohl být zvolen.
Ovšem současný volební systém je poněkud onomu demokratickému systému vzdálen. Spíše připomíná římskou republiku okolo r 510 pnl.. Římský senát (v Chrudimi zastupitelé) byl volen z představitelů aristokratických rodů (dnes politické strany), a byl poradním orgánem magistrátu. Magistrát řídili konzulové (Rada města?), v době ohrožení volený diktátor (dosaď si sám).Později byli voleni plebsem tribunové lidu, postupem doby měli stejná práva jako občané Chrudimi. Mluvit na shromáždění senátu, to bylo vše. Konzulové a diktátoři měli naopak neomezenou moc.
Tyhle údaje nalezneš v každé učebnici dějepisu. Samozřejmě to v závorkách je můj dovětek.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  waterway

Datum:  17.09.2006 00:43

Máte evidentně trauma.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  14.09.2006 23:30

Mýlíte se Shote. Ostatně téměř jako vždy.

Jediná demokracie opravdu nebyla pouze ve starověkých Athénách, ale byla a je např. v USA a mnoha dalších zemích.
A když už na ni vzpomínáte, napadá mne, že bychom z té athénské demokracie mohli něco převzít. Začal bych třeba lanem, které vojáci natáhli přes agoru a donutili lidi jít k volbám. Bylo to moudré. Každý se vyjádřil jak chtěl a nemusel potom zamindrákovaně vykládat v taverně (na webu), že by to mělo být všechno jinak.

Jinak musím konstatovat, že na Váš příspěvek se těžko reaguje. Semlel jste podstatné s podružným, fakta s nepravdou, pocity s realitou a pak vše "vyhrknul" na tento web. Opravdu nevím co k Vašim argumentům dodat. Mluví samy za sebe.

Raději se ještě jednou vrátím k diskutované demokracii. Její podstatnou součástí je veřejná diskuse – k ní patří nejen svobodná a nezávislá média, ale i její kultura. A této kultury, schopnosti věcně argumentovat, umění vážit si oponenta a reagovat na podstatu diskuse se mi u Vás nedostává. Je to škoda. Z dobrého pocitu, který bych mohl mít při čtení o věcech obecních, zůstává jenom ošklivost z vědomí, že opět narazím na Vaše příspěvky.

A ještě jednou a naposledy o řecké demokracii. Co takhle zkusit s Vámi ostrakismus? http://cs.wikipedia.org/wiki/Ostrakismus

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pirát

Datum:  15.09.2006 08:15

Vážený 123,
tak vy musíte být určitě radní.?Je pravda,že nic z toho co se tady píš e nikomu nepomůže ani nic nevyřeší.A např. o tom kdo bude po p.poslanci dělat starostu je již rozhodnuto-téměř.To by se musel stát zázrak a volby ve městě vyhrát jiná strana.Navrhuji však přesto 123 přejmenovat na něco výraznějšího.Co takhle 789 nejsou to již velé čísla ?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  123

Datum:  15.09.2006 08:59

Milý Piráte,

s tím radním jste mi udělal radost. Ne, že bych se necítil nepotěšen. Docela bych tu práci někdy zkusil. Ale mám dostatek zábran, které mi říkají, abych se držel svého "kopyta". Myslím, že radním není co závidět. Dělají to zadarmo a otírá se o ně kdejaký primitiv.

Myslíte, že veřejnou diskusí se nic nevyřeší? Máte pravdu. Pokud je ta diskuse na úrovni "pavlače", pak ji nikdo nebere vážně. Řekněte mi, jaké procento příspěvků na tomto webu má racionální základ, je psáno slušnou a pochopitelnou češtinou? Jeden ze sta?

Myslím, že každý, kdo má rozhodovací pravomoce, potřebuje velké množství kvalitních a ověřených informací. Politik navíc ještě sleduje informace "z dola", od svých voličů. Myslíte, že je některý z nich ochoten se prodírat houští lží a nesmyslů, které na tomto webu převládají? Věřím, že ne. A je to opět škoda. Odkud se potom má dozvědět, že někde je rozbitý chodník, nefunguje osvětlení, autobusy jezdí pozdě, městská policie nekoná, atd.

Cítím, že jste smutný z toho, že i v Chrudimi funguje standardní demokracie. To, že ODS je jedna z nejsilnějších stran v Chrudimi, je dáno především voličskými preferencemi. Jestli si tato strana vybrala demokratickou volbou mezi svými politiky kandidáta na starostu je logické a pochopitelné.

Váš vtip o přejmenování 123 na 789 oceňuji. Ale nic moc jsem se nezasmál:)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  05.09.2006 08:49

Ale pan starosta je spokojený.Pomalu denně ho tam vídám jak znalecky pokyvuje hlavou nad odvedenou prací a tempem jakým práce postupují .Ne nadarmo dělal osm let vysokou školu.Úsměv Asi se řídil tím,že opakování je matka moudrosti.Je pravda,že stavební práce jsou fyzicky náročné,ale to co předvádějí dělníci v Široké ulici je k pláči.Jen tak pro názornost.Minulý týden v pátek jsem pozoroval jednoho pracovníka tmavší pleti
jak usilovně něco hledá v zemi.Po půl hodině mu druhý oznámil,že tu trubku co hledá ve středu už zasypali.Nebo-řidič nákl.auta dovezl písek,vysypal ho,ale bohužel tak nešikovně,že polovina nákladu skončila ve výkopu.Vysleděk-dva kopáči tří hodiny vyhazovali písek ven z výkopu.A tak bych mohl pokračovat,ale nerad bych někoho rozplakal.HAHAHA! )

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  pavlicek

Datum:  05.09.2006 07:57

Pane Rocku, mate svatou pravdu. Situace s postupem praci je naprosto triskni a ukazuje na velkou nekompetentnost lidi ve meste!!! Jestlize pri vyberovem rizeni prevazily "uspory" na cene zhotoveni stavby (kdo ty vahy stanovil?), pak na kazdych sto tisic ktere mesto usetrilo prichazeji obchody v siroke ulici o milion.
Takto se projevuje ta hlasita podpora malym podnikatelum, kterou tak rady politicke strany vyhlasuji ve svych predvolebnich programech. Hlavnim kriteriem takoveto stavby uprostred mesta by samozrejme mel byt termin a kvalita ukonceni stavby, az potom cena. Je to neschopnost! Pavel Pavlicek

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Doležal Jan

Datum:  05.09.2006 09:07

Pane Pavlíčku, na Vaši poznámku je zapotřebí reagovat, neboť jste nový lídr jedné ze stran v radniční koalici. Za prvé – podívejte se na Vaši kandidátku za sebe, koho vedete. Nejsou to ti, kteří právě spolurozhodovali o zakázce na rekonstrukci Široké ulice? Bijete do vlastních řad. Za druhé – cena stavby byla proti původní navýšena na dvojnásobek – aniž to bylo seriózně vysvětleno. Nic se nespořilo, ale naopak. Tak to skutečně není o ceně. Konečně za třetí – podnikatelé ze Široké ulice se ozvali, ale radniční koalice vč. Vaší volební strany na jejich názor nebrala zřetel. Kdo nebere tedy ohled na podnikatele?

Myslím, že to nejste právě Vy, kdo by byl oprávněn kritizovat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  06.09.2006 09:00

Pripojuji se k nazoru pana Dolezala a chtel bych p. Pavlicka poprosit o objasneni obchodu s pozemky pro VELKOU prumyslovou zonu. Tady, ted, prede vsemi, at se uz nesirej´ famy a chimeeery (Shot bude mit o jedno teema min Úsměv )

Dekuji zdvorile a preji fajn den vsem!

Max

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  06.09.2006 22:27

Jenom příspěvek Colomba z 29. 04. 2005 na tomto diskusním fóru. Takže nejenom Shot je nespokojen.
Je mnoho záhad na politickém a podnikatelském nebi Chrudimi.
Jednou z nich je koupě pozemků pro PZ, rušení letiště, prodej budovy katastrálního úřadu za podivných podmínek, jinou opět zatajovaný i avízovaný prodej nemocnice v Chrudimi. Jinak to ovšem vypadá podíváme-li se blíže kdo za těmito aktivitami stojí. Stmelovacím článkem na politickém nebi je p. starosta Libý, na podnikatelském úspěšný podnikatel p. Kušta. Jim vydatně napomáhají a vezou se s nimi další. Jmenovat můžeme třeba dva, vyšetřovatel p. Kušta – ne, není to shoda jmen a ředitel státní VZP p. Culek (bývalý úspěšný policista na poli boje s vnitřním nepřítelem).
A je zajímavé, že podnikatel p. Kušta, prodává městu – starostovi p. Libému (který se ve věci velmi angažuje) za podivných okolností předražené pozemky pro PZ. Peníze „vydělané“ prodejem protečou agenturou Máša a skončí na soukromých účtech. Čích asi? Veškeré trestní oznámení vyšetřuje vyšetřovatel p. Kušta. Mohlo se tedy něco vyšetřit? Také veškeré další trestní oznámení podaná na p. starostu Libého vyšetřuje stejný vyšetřovatel p. Kušta. Lze se divit, že dodnes nikdo nebyl vyslechnut? Poté se prodává budova katastrálního úřadu. Světe div se, kupuje ji opět podnikatel p. Kušta a za velice výhodných podmínek. Aby nedošlo k nějakému „pochybení nebo opomenutí“ ze strany města, zapomene se několika zastupitelům zasedajícím ve výběrové komisi poslat pozvánka na zasedání.
Smlouva se navrhne taková, že město své peníze dostane asi za 20 let.
Zřejmě za tyto a podobně „vydělané“ peníze se připravuje prodej Chrudimské nemocnice. Protože je to přeci jenom větší sousto, je nutno opět vydělat. Jak? Jednoduše, prodejem městských pozemků na Skřivánku (opět velmi podivný návrh prodeje), zrušením letiště a jeho následným rozprodejem. A kdo, že je onen zájemce o koupi nemocnice? Přeci p. starosta Libý společně s p.
Beránkem a p. Culkem. Nyní p. starosta hodlá kandidovat jako poslanec do parlamentu.
Nutně to potřebuje, neboť neví, kdy se mu imunita bude hodit

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Glen

Datum:  12.09.2006 10:58

Shote, jednu chvilku to již vypadalo, že jsi se uzdravil. Ale vidím, že "tvoje staré já" je již opět zde. Na místě p. Libého a dalších zůčastněných bych přemýšlel o podání žaloby za šíření pomluvy.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Bluehaze

Datum:  12.09.2006 15:49

. . na miste jmenovaneho pana z ODS,
ktery po vsech svych aferach na regionalni urovni (nastrceny vykup pozemku pro prumyslovou zonu a jeji zuslechteni pro efektivni pestovani bodlaku za cca 110 milionu . . nyni reseni odkupu jedine prijezdove komunikace a jeji opravy za dalsich vice jak 40 milionu . . prodej katastralniho uradu s odkladem splatek pro "nejmenovaneho" kupujiciho v radu nekolika let . .), diky svym stranickym soukmenovcum postoupil do parlamentu dle hesla "kozel zahradnikem", bych premyslel o situaci, kampak nasledne posadit svou moralne vyspelou existenci, pokud budou predcasne volby - a tebou tolik milovany pan Liby, nedej boze,
uz nedosahne na poslaneckou imunitu a lavici ve Snemovni ul.. . :)) Jeho stopa, ale i tapoty jeho pricvrnkavacu, se urcite nesmazatelne vryly do historie Chrudimi . . :)))

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Glen

Datum:  13.09.2006 08:35

Děláte jako by tady ve městě byla vláda jednoho muže!! Vše přeci prochází skrz radu a zastupitelstvo, máte je za nesvéprávné?

Věřím, že drtivá většina z nich to s městem myslí dobře a chtějí zajistit jeho další rozkvět.
Bohužel, ne vždy se ale vše povede podle původního, byť dobře myšleného záměru.

Teď budou nové volby, běžte hlasovat a změňte osazenstvo k obrazu svému.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Bluehaze

Datum:  13.09.2006 11:41

. . nebude to spise tak, ze ve meste rozhoduje a vladne jedna particka - bratrstvo vyvolenych (a zvolenych . . osoby kandidatu jsou vizitkou a
odpovednosti jednotlivych stran a jejich clenu, v prvni rade nejsilnejsi - tedy ODS), a to ma samozrejme v cele nejake to Dlouhe Bidlo . . A verit ze jim jde predevsim o blaho mesta, a az nasledne o jejich zaslouzene vydelane penize (jak se nedavno zrovna pan starosta trefne vyjadril k otazce, zda se ma vzdat platu na chrudimske radnici. . za tu zodpovednost, kterou preci ma :)), tomu uz snad neveri ani nejvetsi idealista a naivka . . Zadna starostliva rada starsich neprodava obecni vodovod zahranicnimu POLOSTATNIMU subjektu (a mimochodem, ponecha si infrastrukturu, do ktere jsou nutne nemale a pravidelne investice na udrzbu a funkcnost . .). Rakouska firma koupila dotycne samozrejme s jedinym umyslem - vydelat !! A presvecte me o opaku, rad se necham poucit . .:))

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  12.09.2006 11:33

Zůčastěných? A nebo zúčastněných?
Co znamená se uzdravit?
Shot pouze uvedl,-a příspěvek jiného účastníka diskuse!
Uzdravit se v Chrudimi znamená držet hubu a krok?????
Hlavně nenapadat a neoznačovat nikoho, kdo si na základě zvolené funkce mohl za podivných okolností namastit kapsu na úkor ostatních "spoluobčanů"? A třeba taky dosadit kamarády do různých nevolených funkcí na základě skutečně "poctivých" výběrových řízení? Proč je Chrudim po několika letech vlády určitých lidí tam, kde je? Kde jsou pracovní příležitosti, rozvoj bytové výstavby, kterou by město kontinuálně podporovalo? Kde je obchvat Chrudimi?!!!!!!!!!!!!!!
Atd....
Kde jsou výsledky jejich slibů?
Uvědomme si tohle všechno u volebních uren!
A pokud budou zvoleni opět ti, kteří Chrudim tak "pozvedli", nadále nemá cenu burcovat stádo slepých ovcí!
P.S. případ rekonstrukce Široké ulice je typickým příkladem toho, jak fungují jakékoliv akce v režii vedení města!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Glen

Datum:  13.09.2006 08:39

Držet hubu a krok?! To jistě ne.

Ale ono je velice jednoduché anonymně na někoho házet špínu a sám nic nedělat.

Na výsledek letošních voleb jsem opravdu velice zvědav. Až opět zvítězí "ti samý", to tu na fóru bude zase řevu a pláče HAHAHA!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Katatonia

Datum:  13.09.2006 10:57

Mohl byste prosím definovat slovo špína ve Vašem pojetí?
Co takhle třeba místo slova špína použít termín "alespoň trochu pravda", i když všechno, co se kolem na fóru zmiňovaných událostí s průmyslovou zónou, katastrem, atd. dělo či děje, zatraceně smrdí, takže to slovo špína by bylo opravdu na místě???????

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Agarwal

Datum:  13.09.2006 11:44

Lidi vy jste fakt zábavný HAHAHA! )
Co to je alespoň trochu pravda?
Buď něco pravda je nebo není.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Agarwal

Datum:  13.09.2006 08:20

Demokracie je metoda, která nám zaručuje, že se nám nebude vládnout lépe než si zasluhujeme.

George Bernard Shaw


To se týká i těch co s výsledky voleb nesouhlasí, protože na rozdíl od totalitních režimů, s tím mají možnost sami něco u příštích voleb udělat.

Ale tlacháním na tomto fóru toho moc nezměníte i když vám tento "sport" nechci nijak upírat. Každopádně je to cesta hlupáků, protože u piva (na fóru) si dokáže stěžovat každý.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  13.09.2006 21:55

Máš pravdu. Až na to, že nám politické strany naordinovaly koho můžeme volit a koho ne. Takže ve svém důsledku se jedná opět o stejné lidi za kterými budou stejné výsledky. Jinou volbu nemáme. Již několik volebních období si můžeme vybrat. Buď náš milovaný starosta a nyní poslanec, naše slunko jasné p. Libý, lídr téměř všech politických stran p. Řezníček, p. Moučka, p Půlpán, svazák p. Jelínek. Můžeš mi říct kde je jaká změna? Nějak jsem si ji nevšimla. Když se před časem ozvalo křídlo v ODS, byla z toho tam bartolomějská noc , a když nepřijali do ODS p. Lebdušku, který by tam byl zcela jistě pro změny, byl jsi to tuším ty, kdo z toho měl největší prču. Takže co volby v Chrudimi změní? Snad jen to, že místo našeho milovaného starosty a nyní poslance, našeho slunka jasného p. Libého bude na radnici jeho klon.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  johansson

Datum:  16.09.2006 02:02

Jak nám politické strany naordinovaly, koho volit? Z kandidátky můžeš vybrat kohokoli bez ohledu na stranou stanovené pořadí. A jestli nejsi spokojená ani s jednou kandidátkou, měla jsi dát dohromady partu lidí, kteří by to dělali "jinak" Takže se nezlob, tohle jsou jen kecy

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Agarwal

Datum:  14.09.2006 08:36

Jen zopakuji Frustra legit qui non intellegit, tedy že Nadarmo čte ten, kdo nechápe.

Nebylo to o tom, co ti ordinují politické strany, nebo o tom že druzí neudělali
změny, které by se ti líbily. Bylo to o tom, že pokud se ti něco nelíbí, máš
možnost v tomto systému pro změnu udělat něco TY.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pepin

Datum:  07.09.2006 17:20

Jak čtu články některých diskutujících na tomto fóru, tak obdivuji ne jejich odvahu, ale drzost s jakou zde píší. Myslím, že shot konečně našel spojence v pirátovi. Tito dva odhalili spiknutí v našem městě a seznámili s tím veřejnost. Má to ale jednu chybu. Neudělali nic víc. Podle mě to jsou zakompexovaní chudáci, kteří sedí na svých zaprděných židlích u PC a psaní těchto blábolů je asi vzrušuje. Jinak si neumím představit, jakou mají motivaci trávit tím tolik času. Nejspíš neumí nic jiného. Nebo to jsou zbabělci. Jinak by přece museli konat svoji povinnost. Dát podněty k vyšetření těch všech podvodů o kterých tady tak zasvěceně píšou. A nemusí to řešit zrovna v Chrudimi s p. Kuštou. A hned jeden výsledek. Starostu zavřou nejméně do kone života a rázem se nám bude dýchat lépe. Nebude se privatizovat nemocnice, na Skřivánku bude pole, ve VAKu to dál bude jako před 30-ti lety a na náměstí se naplní vize p. Trávníčka. Sociální bydlení, žádné parkování. Ale co potom budou tak zasvěceně kritizovat ?
Kdyby tihle hoši, nebo dámy měly o věci opravdu zájem, tak postaví kandidátku do voleb, shot - starosta, pirát - místostarosta (Řezníček by taky mohl jít po 16-ti letech v politice třeba učit). A jedem. Podpora voličů zajištěna a všechno se změníííí. Bude tady skvěle bez těch zkorumpovaných vydřiduchů. Tak jen najít tu odvahu.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pirát

Datum:  07.09.2006 12:11

Shote,bylo to asi namáhavé,je zřejmé,že dost víš-pamatuješ si?Těch hozených tr.oznámení hozených pod stůl na Libého bylo několik.Ale např pávě na tr.oznámení skončil jejich odpůrce Trávníček.Také do dneška nevyřešeno.Další vysoce post.úředník města-svědectví připraveno na jeho trest.činnost odešel vysmátý sám z města a dnes pro město pracuje!!A to možná ještě nevíš,že má známá skupina kolem Libého zájem koupit také STAROU NEMOCNICI!!To by byla bomba kdyby -nové volby,již né parlament-imunita,za minutu dvanáct!!pOZEMKY,PRŮM.ZONA,LETIŠTĚ,VAK+Kušta.Kdo staví a pro koho ten dům proti Liška-prodej.Aco ten dům hrůzy vedle-bude další?Měl někdo zájem vydět výdělky,konta+další p.Libého??Kam se hrabe KLADNO.To by byla bomba kdyby tak 5let zpět byla na domeček Libého kamera a za tuto dobu záznamy.Shote doplním jména-Beránek,Beran.Tan šmudla Mašík je stále stejný a alespon mu kape-kdo dělal Libému volby??Jinak máš přehled.Super téma.Ale v této době zbytečné.Ti se tomu pouze smějí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  07.09.2006 08:21

Po přečtení takovéhoto příspěvku(je-li pravdivý)má normálně uvažující člověk,který nekrade a poctivě se živý prací svých rukou ,chuť vzít Kalašnikov a udělat pořádek
sám.To,že v Chrudimi vládne politická verbež je dlouho známo.To,že se kolem majetku a hospodaření města točí Ti samí politici a podnikatelé je taky všeobecně známo.Tak bych chtěl někoho poprosit,aby mi vysvětlil kdo pořád volí ty samé gaunery do městského zastupitelstva,když koho potkám,tak na ně jen nadává a stěžuje si.
Slušným podnikatelům se hází klacky pod nohy a gaunerům se ustupuje.To je bohužel celorepublikový problém.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  roman-roman

Datum:  04.09.2006 22:10

ma se to táhnou t az 3 mesice... no to snad ne !!! Bohužel, škoda opravdu by si měli máknout...zatím žádné výsledky ani práce není vidět HAHAHA!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hel

Datum:  05.09.2006 07:54

Pro mně za mně ať se to táhne třeba několik staletí - započetím rekonstrukce Široké ulice mně tato lokalita vč. zdejších obchodů přestala zajímat - stala se nedostupnou.
Co mi ale vadí, je to, že tato rekontrukce mohla proběhnout po výstavbě obchvatu, minimálně jí měla předcházet úprava jízdního řádu a tras MHD.
Včera jsem měla tu čest vézt děti do školy - Chrudim zasekaná , že jsme málem dorazili pozdě.
MHD z Markovic plné spěchajících důchodců, takže děti jezdí každý den do školy narvaným autobusem, který nezřídkakdy dorazí i o čtvr na devět.
Mně to tady v tom městě už vážně nebaví ....

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  05.09.2006 17:01

Máte pravdu, vklidu vše mohlo počkat na rozhodnutí nového zastupitelstva. A výstavbu obchvatu bych také viděl jako potřebnější. Ale těm důchodcům z Markovic nic nevyčítejte, oni se prostě jinak do města nedostanou. A k doktorovi, do lékárny, nakoupit, pro důchod a podobně si dojít musí. Naopak na poslední veřejné schůzi sdružení žádali místostarostu p. Řezníčka o úpravu jízdního řádu, kdy poukazovali na linky, ktré jezdí zbytečně a linky, které jsou přetížené. A protože p. Řezníček si vše poznamenal, věřím, že jízdní řády se změní. A cesta MHD z Markovic do města, to je výlet min. na 5 hodin.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Leto

Datum:  05.09.2006 21:20

Vážený,nikdo se na důchodce z Markovic nezlobí.Ani na Pekárka který tak vypadá.Chudák jeho žena.Ato namá s chrudimí jak říká poslenec L.Libý nic společného.Jeho podvody stále řeší jeho bratr-také zubař-stom.komora,nej nej-Jiří.Je opravdu mimořádně neskutečné p.Lebduško co předvádíte.Nejste s Jelínkem+Libým již kamarádi.Pokud ne škoda-mohl jste teké koupit starou nemocnici.??

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  05.09.2006 22:08

Neznám osobně p. Pekárka a nevím jaké podvody řeší jeho bratr. Nemůžeš být konkrétnější? Ovšem v tom co má společného s Chrudimí, v tom jsi vedle jako náš milovaný p. starosta a nyní poslanec, naše sluce jasné p. Libý. Pokud je mi známo p Pekárek v Chrudimi žije a to již řadu let. Má zde dům, ženu, děti a snad i ty zuby umí spravovat dobře. Není mi známo, že by pil či kradl. Prostě mi připadá jako normální člověk. No a jestli tak moc věříš našemu milovanému p. starostovi a nyní poslanci, našemu slunci jasnému p. Libýmu, tak ti přeji hodně zdraví.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hel

Datum:  05.09.2006 17:11

Omlouvám se, ale nevyčítám důchodcům cestu do města jako takovou, ale to, že jezdí školním autobusem o půl osmé ( a to v hojném množství), když jim před půl devátou jede další. A ty děti musí být ve škole v osm hodin - každý den. Tak jim, prosím , tuto cestu nedělejte nepříjemnější a nebezpečnější. Takový prvňáček , kterého důchodce vyžene ze sedadla ( ano, toto jsem viděla) se na kruháku nebo při brzdění té tyče dost těžko udrží.
souhlasím s Vámi, že jezdit MHD v tomto městě, je celodenní záležitost.
Není potom Den bez aut v Chrudimi taky trošku mimo?
Jako ostatně téměř všechny akce.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kuna

Datum:  05.09.2006 21:11

Důchodce je potřeba upozornit na to,že oni jsou hlavní příčinou toho,že všichni jako bývalí komunisti stávali frontu na banány jednou za rok.Dneska je maj každej den a proto spěchají a spěchají a s....
Hlavně v Markovicích.To byla a je největší základna KSČ.Mohu jmenovat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  05.09.2006 22:09

Doufám, že jsi sirotek, jinak by ti museli tví rodiče nějakou vrazit. Zamysli se nad tím, co píšeš.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Leto

Datum:  05.09.2006 21:23

Ty blbečku,co jsi dělal za komun.a co děláš ted.Bud rád,že žiješ.!!Hezký zbytek života.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hel

Datum:  05.09.2006 10:09

Přečtěte si , prosím, tento článek.
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=206&r=mfpardubice&c=573447
Může mi konečně někdo vysvětlit, na co chtějí chrudimští radní lákat turisty ?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  05.09.2006 12:33

Souhlasím s autorem článku.Radní chtějí lákat do města turisty a přitom,pokud by jediný slušný hotel v tomto městě nevzal do ruky soukromý objekt a kompletně ho nezrekonstruoval tak se návštěvníci tohoto města nemají
ani kde slušně ubytovat a pokud se nepletu,tak jedním ze základu turismu je ubytování.Restaurací a hospod je po Chrudimi tři prdele,ale pokud chce někdo v tomto městě přespat,tak moc na výběr nemá.A pokud jste si všimli u hotelu Bohemie,když vynášeli použité postele a sanitární zařízení k likvidaci do kontejnéru,tak se mi chtělo zvracet, co to byl za humus.Pan Šarou si tolik let hrál na hoteliéra a do zařízení Bohemie neinvestoval ani korunu.Co chtějí turistům radní nabídnout.Schody a žulové kostky v Široké ulici.Trochu vzruchu do města přinese jen Loutkářská Chrudim a pouť.A to je žalostně málo,nemyslíte?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  05.09.2006 22:10

Nevidím to tak černě. Jenom je potřeba pozvat p. architekta z Prahy. Širokou nechat tak jak nyní je – auto tam neprojede, účel je splněn. A za ušetřené peníze začít urychleně budovat hradby kolem celého města. Jistá firma zastoupená v zastupitelstvu se toho zcela jistě ráda ujme. K tomu rozkopat Břetislavku, Štěpánkovu a Novoměstskou. A konečně náměstí tak získá původní středověký ráz. Chrudim pak stačí přejmenovat na Kocourkov a to by v tom byl čert, aby se na takovou raritu nejezdili dívat turisté z celého světa. Jenom to poněkud hatí rozhodnutí našeho milovaného p. starosty a nyní poslance, našeho sluce jasného p. Libého, nekandidovat na post starosty. Protože ukazovat toho, kdo je strůjce onoho zázraku vzkříšení středověku a průkopníka tureckého hospodaření v Chrudimi, tak toho ukazovat, to by bylo turistů.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  06.09.2006 07:31

Shote-Ty si mi ale vtipálek.-)Ale jinak vtipně a výstižně řečeno.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kokotek

Datum:  06.09.2006 08:44

no myslím, že shot by měl kandidovat v podzimních volbách, protože má informace a nespokojen...tak ať ukáže co umí. Třeba na jaře budou psát o něm na těchto stránkách.

ať žije čecháčkovství!!!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  06.09.2006 22:25

Co to je to čecháčkovství? Kdy začalo? Nezamyslem? Přemyslem Otakarem? Karlem IV, Janem Žižkou? Fridrichem Falckým? Masarykem? Gottvaldem? Havlem? Víte, lidé na celém světě jsou stejní. Mají podobné starosti, někteří stejně kradou, lžou, pomlouvají se. A někteří si myslí, že jsou jiní – lepší. A tak používají různé výrazy, kterými to chtějí dokázat. Čistota rasy, krve, Čechy Čechům, vláda do rukou pracujících, případně jiné nábožensky či politicky zaměřená hesla. A jedním z těch hesel je i ono čecháčkovství. Vymysleli jej a používají ho ti co jsou naprosto stejní jako ti okolo nich. Ale při použití tohoto hesla si myslí, že oni ti lepší, ti čistší, zkrátka ostatní jim nesahají ani po kotníky. Nikdy takovýto výraz nepoužili lidé, kteří něčeho dosáhli, lidé kteří měli možnost poznat jiné národy, život v jiných zemích. Proto co to je? Lidi dělím pouze na dobré a špatné.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Georgina

Datum:  06.09.2006 10:22

Souhlas, jenže to Šot nikdy neudělá, protože by potom ostatní mohli napadat jeho/ji a to už by mu/ jí tak moc nevonělo, co?

A toho čecháčkovství se třeba jednou zbaví naše vnoučata...aspoň doufám...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  06.09.2006 22:21

Nekandiduji. Předně nejsem členem žádné strany i když k volbám chodíme celá rodiny. A vlastní stranu nehodlám zakládat. A tak jenom marně čekám, zda se objeví v komunálních volbách někdo, komu bude stát za to dát hlas.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kokotek

Datum:  07.09.2006 09:47

tak si trochu rejpnu.
Copak shot není člověk, kterému by bylo fajn dát hlas ve volbách?
Zkouška rozhlasu: Shote milý miloučký - zkus popsat věci,které bys prosazoval, takový malý volební prográmek.
Ten si samolitr může třeba na těchto stránkách udělat každý...a uvidíme co koho pálí a jaké má kdo priority.

díky.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  06.09.2006 15:09

Tak jsem od jedné paní slyšel,že už se nám na rekonstrukci Široké ulice naštval i pan advokát Kubašta.
Rozohnil se kvůli plynnové přípojce,kde do domu v němž sídlí jeho kancelář udělali odborníci hlavní uzávěr plynu v chodbě hned za dveřmi bez jakéhokoliv zabezpečení.Vzhledem k tomu,že v domě je docela velká frekvence lidí je možné,že kterýkoliv maník,kterého pan doktor naštve mu při odchodu dole v chodbě vypne celému baráku plyn.HAHAHA!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  06.09.2006 17:41

Juuuu, to je zpraaava.
A povez nam jeste, co ta JEDNA PANI poviiiidala...
Dekujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  06.09.2006 17:57

Ta paní v tom domě bydlí taky,takže žádné povídačky jasný.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  06.09.2006 18:14

To vis ze jo. Ja te nepodezrivam...kliiiidek. Ok?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  06.09.2006 18:10

A není to k smíchu,spíš k pláči.Fušerství a lajdáctví tzv.odborných firem stálo už za mnoha neštěstím.A pokud vidím s jakou profesionalitou a bezohledností se zde setkávám vůči lidem,kteří v této ulici bydlí nebo pracují,tak se mi chce blít.Protože třeba jen naprostý imbecil může postavit nákladní auto tak ,že výfuk míří přímo do dveří obchodu.A přitom stačilo autem kousek popojet,aniž by to ovlivnilo činnost,kterou dotyčné pako vykonávalo.Bohužel, škoda

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  06.09.2006 18:19

Jdi zejtra do Siroky a rekni tomu Gejzovi, ze je pako a ja ti prinesu odpoledne do nemocnice bonbonieeeeru (budes-li ji mit cim rozkousat Úsměv A az se ti na zoubek podivat Petrrrrr Uhl, tak i do kriminalu za diskriminaci, OK? Chlape, ses v CECHACH, co bys chtel...

"JEJICH TEMPO JE VRAZEDNEE! JEJICH REVIREM JE...Sirokaaaaa ulice"

Max

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Jste spokojeni s tempem rekonstrukce Široké ulice?

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Cenzura www.Chrudim.cz

Datum:  06.09.2006 18:53

To nebyl cigoš(i když jinak je tam černo jak v kotelně),ale totálně vygumovanej blonďák.A o Petrrru Volovi mám svoje míňení(asi jako většina rozumně uvažujících lidí-ale chudák něčí se živit musí neHAHAHA!
Ale když už jsme u těch morgošů,Grado bude asi hodně odborná firma co?Pokud je pravda,že 80%cigošu je rádo, že má pár tříd základky,tak asi jo.HAHAHA! .Mimochodem,tady je velice poučný web o černých pijavicích sociálních výhod státu.Tak to je fakt na ...
http://www.dzeno.cz/?c_id=3417

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.