Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Pozemek pro pasťák

Odesílatel:  kama

Datum:  22.09.2004 14:23

Asi nestačí, že okolí Rozhledny, kde se docela hezky bydlí, doplní průmyslová zóna (bude moc dobře, když to bude továrna, která opravdu nebude poškozovat zvejší obyvatele ani fyzicky ani psychicky), ale aby se tato část stala ještě více neatraktivní, postaví se zde tzv. pasťák (jestli je to obdoba zařízení, které se má stěhovat z Hrochova Týnce, pak mi nikdo nevymluví, že jde o Dětský domov s bezproblémovými dětmi, prostě je to pasťák). Děkujeme zastupitelům, že nám ještě více znepříjemňují život. Co takhle se zkusit podívat po již postaveném objektu a vhodnější lokalitě?

Copak asi vedlo k tomuto závěrečnému rozhodnutí, když při prvním čtení tento návrh neprošel???

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  george1903

Datum:  24.05.2006 13:34

Jde vydět, že o "Paťáku" víte jen to co vám někdo řekne, nebo vydíte v televizi.Jenže televize ukazují jen "ty nejhorší jedince."Teť dělám stránky na internetu o "Pasťáku" jaký to tam je atd...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Mexiko

Datum:  27.05.2006 22:16

ufff - to je "češtin", až by se našinec lekl!!!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Český rozhlas Pardubice

Datum:  24.09.2004 12:45

Český Rozhlas 1 - Pardubice - Radiožurnál, frekvence 104,7FM nebo 101FM.

ZVUKOVÝ PŘÍSPĚVEK!!

Dětský výchovný ústav v Hrochově Týnci funguje už přes padesát let. Jsou zde děti, které mají nefunkční rodinné zázemí a soud jim nařídil ústavní výchovu. Dočasný domov zde naleznou i děti, které mají sklony k drobným prohřeškům, lžím či experimentům s drogami. Ústav v Hrochově Týnci však bude muset najít útočiště někde jinde. Proč, to dozvíte z rozhovoru s ředitelkou zařízení Lenkou Kábelovou. Poprosila ji o něj redaktorka Naďa Kubínková.

112.wav

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Český rozhlas Pardubice

Datum:  24.09.2004 12:46

Český Rozhlas 1 - Pardubice - Radiožurnál, frekvence 104,7FM nebo 101FM.

ZVUKOVÝ PŘÍSPĚVEK!!

Každé dítě má právo na šťastné a klidné dětství. Ne všechny děti ho takové mají. A právě jim se snaží pomoci Dětský domov se školou v Hrochově Týnci. Ten se během dvou let přestěhuje do Chrudimi.
Důvodem je stručně řečeno to, že jim zámeček, ve kterém se teď výchovný ústav nachází, nepatří. Vhodnou lokalitou je pozemek za chrudimskými Vaňkovými školkami. Jiné místo se nenabízí.
Některým Chrudimákům se stavba tohoto zařízení nezamlouvá. Možná proto, že neví, jaké děti v tomto objektu žijí a jakou zde dostaly šanci. My vám nabízíme již druhý rozhovor s ředitelkou domova Lenkou Kábelovou. Přímo v Hrochově Týnci natáčela redaktorka Naďa Kubínková.

113.wav

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  anonym

Datum:  23.09.2004 12:29

To snad nemyslíte vážně?

Jak "vhodnější místo"? Jak "nějaký už stojící objekt"? Když čtu podobné příspěvky od obyvatele města, ve kterém žiju, stydím se, že jsem Čech.

Že vám není hanba. To byste ty děti chtěl přestěhovat na Mars? Společně ještě s cikány z Revoluční a se všemi Židy a s... ...já nevím jaké třídní nepřátele ještě máte. A průmyslovou zónu byste taky chtěl postavit v meziplanetárním prostoru?

Člověče, vzpamatujte se!

Žijete ve městě. Jestli chcete žít na samotě u lesa, nikdo vám v tom nebrání. Hlavně si chránit ten svůj prostor, nevidět za nejbližší roh a odmítat spoluodpovědnost za řešení veřejných problémů, že? Lidem jako vy bych na nějaké odlehlé mýtině milerád nechal postavit důchoďák a nastěhoval k vám na patro všechny ty věčně - s prominutím - nasraný predátory z chrudimskýho pečováku, co otravují a prudí do všech okolo. Jó, abych nezapomněl, a dal bych vám tam společnej dvoulůžák markovického obhájce lidských práv p. Lebduškou. Byl by aspoň od vás pokoj.

Když žijete ve městě, musíte počítat s rizikem, že vám za barákem někdo postaví továrnu nebo pasťák. Já sám na Rozhledně bydlím a vůbec mi ňáká zóna nebo budoucí pasťák cca 200 metrů od mého baráku nevadí. Naopak, ptám se, jak to, že ta zóna je pořád jenom zarostlá plevelem?

Nejvíc jste mi ale opravdu hnul žlučí s těmi dětmi z pasťáku. Ano, chtěl jste říct, že lidé jsou si rovní, ale my sjme si rovnější, že? Jak alibistické, to vaše "najděte vhodnější lokalitu".
Fuj. To je máte za méněcenná zvířata, nebo odpad, pro který je potřeba najít vhodné úložiště? Proč se těch dětí tolik štítíte? Měl byste být rád, že vás nepotkalo v dětství podobné příkoří a podat těm méně šťastnějším spíš pomocnou ruku.

Hnusíte se mi, milej pane.

Dětem z pasťáku přeju, aby se jim v Chrudimi líbilo a aby se jim podařilo najít trochu usměvavější tvář života, než jakou stačily ve svém dětství poznat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  01.10.2004 12:20

Po znovu pročtení tohoto příspěvku mi dochází: - pane anonyme, uvědomujete si, že nacpáním oněch problémových dětí do pasťáků vlastně utíká celá společnost od řešení problému? - že pokud někdo spojuje cikány židy a xenofobní nálady, tak jste to pouze Vy? - že to když někdo vyjádří názor, požaduje vysvětlení a říká, že je "něco shnilého ve státě dánském" není žádná xenofobie, je to jen požadavek na skutečné řešení? - to,že dokolečka opakujete jak nejprve vznikla průmyslová zóna a kolem ní Markovice je lež jako Brno? Ony nové domky nepatří do původního území Markovic. A komu se to nelíbí, to jsou především obyvytelé Markovic, kteří si své domy postavili před 50 lety a kteří mají průmyslovou zónu přes ulici.
- právě proto že se pokoušíme vidět i dál než za nejbližší roh a právě proto, že chceme přijmout spoluodpovědnost za řešení veřejných problémů, neseme svou kůži na trh, říkáme otevřeně své názory a především nevystupujeme anonymě. A vážím si každého, kdo dokáže s odkrytou tváří říci svůj názor, který může být odlišný od mého.
- a to, že se stydíte, že jste Čechem, to je především Váš problém, možná by bylo dobré navštívit s tím psychiatra.. Já se za to nestydím a naopak si myslím, že češi se ve světě neztratí (což již dokázali) a dali toho světu dost dobrého.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  23.09.2004 15:38

Asi se musíte pořádně naučit číst. Já jsem proti stavbě dalšího dětského kriminálu , ne proti pomoci dětem. Ty děti za to opravdu nemohou, ale ten kdo je vychovává a připravuje na šikmou dráhu, to jsou především jejich rodiče a v dost velké míře se na tom podílí i ony ústavy, které je mají převychovat. Jsem pro stavbu SOS vesniček, neboť z oněch ústavů (pasťáků) skončí zhruba 70% chovanců po čase v kriminále, u SOS vesniček je poměr minimálně obrácený. A to o něčem svědčí. A to co schválili zastupitelé zase svědčí o jejich neochotě jednat se svými voliči, vyslechnout jejich názor a minimálně se nad nim zamyslet. Co se týče oné průmyslové zóny, pokud se nebudeme starat o to co tam má být, tak nás na Mars nemusíte posílat, ty fabriky nám vytvoří skoro stejné podmínky pro život jako jsou na Marsu.
A stydět se můžete jenom za to, že nadáváte anonymně.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  anonym

Datum:  23.09.2004 16:16

Pane Lebduška, víte, já si myslím, že "VONO moc tý demokracie občas škodí".

Asi největší chybou místostarosty Trávníčka byl právě naprosto netaktický tah, kdy udělal jednací tripartitu Markovice x Colorobbia x město. To byl neskonalý průser. To bych utek, být tím investorem, taky.

Protože tím dal možnost projevit se křiklounům, jako jste Vy.


A vás nezajímalo, že hájíte úzkoprské zájmy jen několika desítek občanů Markovic (počítám ty, kteří se zóny opravdu, sami od sebe bojí), a že tím necháváte na holičkách zbytek Chrudimě. To je totiž přesně ono: všichni se shodneme, že ta zóna někde musí stát, jinak půjde Chrudim jako průmyslové a bohaté město do kopru, ale proč zrovna za mým záhonem, že?

Pravdou ale je, že právo vyjádřit se Vám nikdo sebrat nemůže.
Nezlobím se za fiasko s Colorobbií na Vás, naopak jste zaznamenal jako občanský aktivista obrovský úspěch, což je pro naši posttotalitní a stále ještě za každých okolností předposranou společnost dobrý signál. Zlobím se spíš na neschopné vedení naší radnice. Nedokázala problém s Markovicemi před investorem ututlat a zbagatelizovat, neuměla zachovat dobrý obraz zóny a nezeptala se na názor třeba jiných, spokojenějších obyvatel. Ano, byla by to jistá manipulace, ale o čem jiném je politika, resp. správa věcí veřejných? Prostředky musí jít stranou, když jde o něco tak podstataného, jako je přilákání prvního (!!!) investora do průmyslové zóny.

Zní to jak z pohádky "Kterak hloupý Honza Lebduška vyzrál nad králem".

Asi pro naši radnici nemůže být horší vizitka. ale Vám blahopřeji, Vy jste jí mimoděk vystavil tento účet. Doufejme, že za nového místostarosty honzy Čechlovského se věci hýbnou lepším směrem.

Pane Lebduška, Vaším příměrem k měsíční, pardon, vlastně "marsovské" krajině jste už v plné nahotě dokázal, že dokážete jenom nepodloženě strašit a věšet lidem bulíky na nos.
Bolševičští agitátoři by z vás měli radost.

S pozdravem anonym

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jaroslav Trávníček

Datum:  30.09.2004 13:17

Vážený anonyme, myslel jsem, že nikdy nebudu na zdejší příspěvky reagovat. Váš názor na mé kroky mne k tomu přinutil. Nepovažuji za svou největší chybu to, že jsem připustil k jednání se zástupci Colorobbie pány Lebdušku a Pekárka. Ani si nedovedu představit, že by bylo možné je v demokracii je odmítnout. Jinak oba pánové věděli jména a adresy majitele, představitelů i českého zástupce této firmy, neboť jedním z účastníků exkurze do závodu ve Španělsku byl i občan z Markovic. Nebyl by býval problém , aby petici předali těmto lidem jiným způsobem. Naopak jsem se domníval, že podobně, tak jako situaci ve Španělsku hodnotilo kladně ostatních sedm účastníků exkurze, tak že se přesvědčí výše uvedení pánové přímo při osobním jednání se zástupci Colorobbie o užitečnosti a vhodnosti pro Chrudim tohoto tohoto prvního investora průmyslové zóny. Zároveň že po rozhovoru a seznámení s firmou alespoň umožní dokázat neškodnost firmy posouzením vlivu na životní prostředí nejen v Markovicích.
Dále nějaká utajení jakýchkoliv záměrů kohokoliv - starosty, radních, úředníků - jsou mi cizí, neboť považuji otevřená jednání za jedině správná. Pokud se takto bude někdo podle Vašich rad chovat, tak to nevidím jako seriózní. Utajování, to už tady přeci bylo. Jen tak mimochodem, i Vy se pod "anonymem" utajujete. Vy se jistě "Anonym" nejmenujete. A tak budete-li mít zájem, pak se s Vámi rád osobně setkám.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  01.10.2004 12:26

Ona petice by stejně byla zaslána do centrály Colorobie v Itálii a byl připraven překlad v angličtině.
Adresy a kontaktní osoby jsme si nalezli na internetu, taže skutečně žádný problém.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  24.09.2004 13:08

Já si vždy myslel, že základem demokracie je společná správa věcí veřejných. K tomu, aby to bylo možné, je nutno nezatajovat žádné ani pozitvní, ani negativní skutečnosti, nebát se vystoupit a obhajovat svůj názor.
Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že pro Vás je demokracie lhaní , podvádění, zatajování, pomlouvání a vymýšlení. Takže, jsme skutečně každý někde jinde.
A budeme-li chtít v Chrudimi spokojeně pracovat a žít, budeme toho ve správě věcí veřejných nuceni hodně změnit a to nejenom v Chrudim.
Jinak o tech dětech - kolika z nich jse pomohl, kolik dětí z pasťáku znáte, znáte "výchovné metody" používané v pasťácích - nemyslím tím ty oficiální.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  kama

Datum:  23.09.2004 13:21

Vážený anonyme,

mrzí mě , že jste špatně pochopil má slova. v mém prvním příspěvku na toto téma je uvedeno, že jedná-li se o problémové děti, pak mi nikdo nevymluví, že jde o pasťák. Nejen pod vlivem posledních událostí, kdy spoustu dětí se dopustilo velmi závažných tr.
činnů, ale hlavně proto, že mám nějaké pracovní zkušenosti s násilnickými problémovými dětmi. Bohužel zákony a opatření nejsou taková, abychom mohli v klidu žít poblíž takového zařízení.

Další věc - bez ohledu na to, že jde o zařízení pro tyto děti, proč stavět další objekt, když je možné využít objektů, které ztratily, nebo v nejbližší době ztratí využítí (např.zavřené školy). Proč investovat spoustu dalších peněz do další výstavby, když ve zmiňované lokalitě může zůstat neporušená příroda?

Trochu mě překvapuje váš názor (ale máte na něj samozřejmě nárok), že vám v podstatě nevadí, že krásná klidná Rozhledna - místo vašeho bydliště, bude narušena hlukem, průmyslem atd. Mě to teda vadí, protože sice bydlím ve městě, ale proč nemít město podle svých představ? Hluku a dalších nepříjemností si můžu užít v centru. Aby má rodina byla od tohoto oproštěna , proto bydlíme na Rozhledně.

Proti odloženým dětem nic nemám a každoročně přispívám na charitativní účely nejen symbolickou částkou. Jenže nechci ohrožovat své děti, ani svůj majetek chovanci tohoto ústavu. Zní to tvrdě, ale jestli se tam to zařízení postaví, nastane teprve tvrdá realita.

Nejsem kompetentní řešit, proč se tyto děti dostali do takového zařízení, na to vliv bohužel nemám.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  anonym

Datum:  23.09.2004 15:52

Vážený kamo,

malounko jsem se nechal unést vaším prvním příspěvkem, Uznávám. Slova jste položil takovým způsobem, že jinak reagovat nešlo.

Teď z druhého příspěvku mám již poněkud smířlivější pocit.
Dokázal jset věci trošku více vyargumentovat a i když s vámi přesto příliš nesouhlasím, už se dá diskutovat alespoň místy v dimenzi racionálních názorů, nikoliv výhradně a-priori xenofobních postojů.

Domnívám se, že je třeba trochu víc s odstupem sledovat média a nebrat si všechno tak hrozně osobně. Ano, v posledním roce se stalo možná třikrát více trestných činů od mladistvých než vloni, prostě byla to malá výchylka od normálu (za kterou naši novináři byli velmi vděčni, protože ji mohli rozplácnout do obřích rozměrů) a už jen čistě statististicky vzato (zákon pravděpodobnosti) se situace nyní zase trochu uklidní.
Omlouvám se, jestli tento můj argument zní trochu morbidně a mechanicistně.

Tím nechci problém dětí z pasťáků bagatelizovat. Ano, je to průser a vždycky bude. Ale pokud se shodneme na tom, že je nemůžeme přes veškerá z toho vyplývající rizika vylučovat z naší společnosti, někdo toho černého petra prostě dostat musí.


Zkusme být chápaví a akceptujme to, že budou bydlet zrovna v našem sousedství. Oblíbené "my je tady nechceme, dejte je jinam" nebo "proč zrovna sem?" je sprostým alibismem. Jinde jsou lidé netolerantní úplně stejně a pak se budeme jen trapně handrkovat, na čím katastru pasťák vyroste. Je to takové to "proč to mám odnést zrovna já, proč to neodnese třeba soused?". Stejně tak naštvaní jako vy mohli být donedávna lidé v Hrochově Týnci.

Na druhé straně máte dobrý postřeh, proč nevyužít budovu některé ze základních škol ve městě, stálo by to o to míň? Jedna má být rušená, tuším že Sladkovského. Ale to je taky věc dětských psychologů a sociálních expertů, nevím, jestli by pro ty děcka byl střed města zrovna vhodný. To ať zváží někdo kompetentnější.

Ještě k tomu, kde bydlíte: Odkdy? Pokud někde v těch nových domcích, ty byly postavené až poté, co vešlo ve známost, že vedle vznikne průmyslová zóna. Teď mimo téma a hlavně Vás - jenom jsme si vzpomněl na ty nářky některých markovičáků, že tam nechtějí přivaděč k pr. zóně a vlastně vůbec žádnou zónu. Tak proč se tam tedy stěhovali? To je podobné jako ten gauner Beran z Podhůry, co si chce za peníze koupit všechno, ten to udělal úplně nejlíp.
Koupil si barák u letiště a pak si začal stěžovat na hluk letadel... lehce převrácená logika.

A ještě k zóně: nejsem nadšený z industriálně-romantického panoramatu, až budu z balkonu čučet na tovární komíny. Ale na druhou stranu chci, aby se Chrudim trochu vzchopila, ekonomicky a sociálně. bez toho se tady nebude dobře bydlet nikomu. Jenom z krásný a zachovalý přírody se nenajíme.

s pozdravem anonym

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Pozemek pro pasťák

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  22.09.2004 21:59

Ještě nestojí, bude probíhat celé kolo jednání, kde je možno prosadit trochu jiné řešení. Jen je to nutno hlídat. Za dva roky budou nové volby.

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.