Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  prostor u kostela

Odesílatel:  Michal Tereska

Datum:  20.04.2005 10:32

V tématu obousměrného provozu se rozjela diskuse i o prostoru kolem kostela dále ke sportovní hale. Psalo se o způsobu hlasování a začal rozebírat historický vývoj lokality, parkování, průjezd ... já si myslím, že je to tak velká investice, že by radnice měla zvážit seznámení široké veřejnosti s daným návrhem a nechat to na chrudimákách jaký bude vývoj. Řešení předložené panem Kouckým je velmi povedené a umožňuje další výstavbu ( bytovou ) v samotném centrum města, což si myslím, že není špatné řešení. Jistě svoji aktivitu pan architekt nemá zadarmo, proto si myslím že výdaj za informace pro občany by takový problém nebyl ( např. přílohou zpravodaje ) a následně uskutečnit referendum s návrhem zastavět či nezastavět. Pan Kušta podle informaci by nebyl proti úpravě, takže bych v tom neviděl zádrhel. Anketa na netu je pěkná věc, ale osobně si myslím, že moc nevyřeší. Prezentace pana architekta byla velmi povedená a myslím si, že i ostatní by mohli mít šanci se s ní seznámit a následně si v klidu rozmyslet co se jim líbí více. ( prezentace - návrh, výše investice, průjezdnost, další výstavba ..... - to vše by se v ní mohlo projevit )

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: prostor u kostela

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  pavlicek

Datum:  21.04.2005 08:24

Plně souhlasím s panem Tereskou, že pro projekt je nutné získat obyvatele města. Dá to práci, vše dobře vysvětlit a naklonit lidi k takové investici, ale není jiná cesta.
Na malůvce nového pohledu na náměstí mi chybí čtvereček balustrády kde se chystá pan Kušta postavit Spolkový dům. Také není znázorněno řešení dopravy v klidu, resp. přesun parkovacích míst, která by měla zmizet vlivem přesunu vozovky.
Doufám, že nezmizí s odkazem na existenci parkingu v podzemí, což není řešení pro krátkodobé zastavení... - pp.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: prostor u kostela

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  27.04.2005 22:43

Nevím, proč by se měli lidé přesvědčovat. O investici města v Široké již zastupitelé rozhodli. O darování katastru a přilehlých pozemků také, takže co zbývá? Zabrat kus městského pozemku, zrušit stávající zeleň a připravit někomu výhodné podnikání. To vše pod rouškou zklidnění centra. Místo prosazování obchvatu, který by Chrudimi velice odlehčil, prosazuje vedení města v čele s p. Libým něco, co jen znepříjemní život okolním obyvatelům a co bude stát hodně peněz. Výsledek? Schody v Široké, zničení oněch pár stromů vedle kostela, pokles návštěvníků v centru (kolik bude stát hodina parkování v podzemí a jiná místa nebudou) a tím i zrušení života v této části města. Vždyť i ta radnice se časem odstěhuje na Bídu. A většina obyvatel Chrudimi půjde ne náměstí pouze na poštu, pokud i ta se nepřemístí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: prostor u kostela

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  20.04.2005 17:18

S tím co říká p. Tereska souhlasím. Už zde někým bylo řečeno, že se jedná o zásadní zásah do tohoto prostoru. Nevím také jak se ke schodům v Široké ulici postaví Policie ČR - v případě nutnosti rychlého zásahu v prostoru Bídy, Divadla ap. bude muset objíždět celé město. Rozhodně by k tomuto tématu měla být širší dikuze nejen obyvatel, ale především odborníků, architektů, památkářů, odborníků na dopravu aj. Ti by měli buď podpořit nebo zamítnout daný projekt a určit také co to bude stát. Potom by především obyvatelé dané lokality spolu s majiteli objektů a chrudimská veřejnost měli mít poslední slovo.
Přimlouvám se také za nějakou studii, obrázek toho, jak by Resslovo a Školní náměstí mohlo vypadat. Zpracování by zcela jistě nebylo tak nákladné s ohledem na cenu projektu. Mohla by také být vypsána soutěž a pak by bylo možno posuzovat a vybírat i více variant.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: prostor u kostela

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  doktor

Datum:  25.04.2005 00:19

Šlo by opravdu o velmi zásadní zásah do podoby náměstí.Viděl už někdo nějakou studii, aby bylo možné si udělat představu? Bez toho nemá anketa smysl, ani nelze brát vážně její výsledky.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: prostor u kostela

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  anonym

Datum:  25.04.2005 00:31

Jistě že nelze brát vážně výsledky ankety. Přispívá do ní v relativním úhrnu (v porovnání s celou chrudimí) tak pět a půl lidí. Ale to si asi nekladla za cíl, ostatně tohle není ani oficiální web města chrudimě.

Taky jsem si tipnul. Důvody mám možná pro někoho blbý: prostě mně to baví, nikde jinde žádné takové pseudoreferendum vyhlášené nebylo, na zastupitelstvu veřejnost taky nehlasuje, teda aspoň myslím, a tipsporty na extraligu taky už skončily.

Škoda, že hlasujících není víc, aby to bylo reprezentativnější.

dobrou noc... Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: prostor u kostela

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  25.04.2005 23:18

Hlasujících je více nežli radních, takže je to reprezentativnější vzorek. Jinak je pravdou, že by něco takového, jako veřejný názor mělo být bráno v potaz. Ale to by nešlo případně dát slevu z prodejní ceny katastru, starosta by měl jen za pomník ony prošustrované peníze v PZ a to raději ať není moc vidět. Takže žádný veřejný názor. Tvrdě do toho.

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.