Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  "Katastrál"

Odesílatel:  ANO

Datum:  15.12.2004 12:13

http://okresy.mojenoviny.cz/chrudim/zpravodajstvi_cr/VC20041215000010.html

Prodej budovy bývalého "katastrálu" se odkládá.
Zastupitelé ve smlouvě o budoucí smlouvě kupní nenalezli záruky, jež by zavazovaly investora splnit požadavky města. Pro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: "Katastrál"

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  22.12.2004 10:21



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



22.12.2004 Pardubický - strana 2 Spor o prodej domu má řešit seminář

Chrudim Chrudimští zastupitelé zamítli návrh radnice na prodej budovy, kde dříve sídlil katastrální úřad. Nelíbilo se jim znění navrhované smlouvy města s podnikatelem Milanem Kuštou, který zde plánuje postavit hotel a obchodní centrum.
Některým vadila i stavba podzemních garáží v samém centru města, se kterou projekt počítá.
Radní se proto rozhodli, že kvůli prodeji uspořádají pro zastupitele speciální setkání s právníkem a investorem, kde otázku prodeje budovy a okolních parcel znovu projednají.
„Musíme znovu připravit smlouvu, která byla na zasedání zastupitelstva předmětem sporu. Zatím jsme ještě nestanovili přesný termín, kdy seminář uspořádáme, ale mělo by to být v průběhu ledna, zhruba dva týdny před zasedáním zastupitelstva,“ řekl místostarosta Jan Čechlovský.
Zastupitelé totiž na posledním zasedání měli výhrady k zárukám, které smlouva dává městu v případě krachu projektu investora. Našli v ní také několik formálních chyb. „Někteří se pozastavovali i nad plánem vybudovat v centru města podzemní garáže. Nikdo ale nezpochybnil původní výběr investora, kterým je chrudimský podnikatel Milan Kušta,“ uvedl Čechlovský.
Bývalý místostarosta a nyní opoziční zastupitel Jaroslav Trávníček míní, že seminář zřejmě nepřispěje k tomu, aby změnil svůj názor. „Obdobných seminářů se pravidelně účastním, takže nebudu zřejmě chybět ani nyní. Ale mám za to, že budova katastrálního úřadu je městský majetek a ten je třeba opečovávat, nikoliv prodávat. Dříve přinášel městu slušný příjem z pronájmů,“ řekl Trávníček.
Podle něj by město mělo samo upravit budovu nedaleko kostela a vybudovat v ní několik bytů. „Takový záměr jsme na radnici již chystali a chtěli jsme se pokusit i získat státní dotaci. Podle mého názoru by se město nemělo zbavovat dominantní stavby chrudimského náměstí. A na mém názoru s největší pravděpodobností nic nezmění ani chystaný seminář,“ dodal Trávníček.

Autor: (tum)

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.