Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Městský architekt

Odesílatel:  shot

Datum:  29.11.2004 23:14

Tak máme konečně chrudimského architekta, paní Mullerová. Jen nevím proč je to shodou okolností také zastupitel. Jsou to asi velké náhody jak se funkce potkávají. Nebo se mýlím? Pane Thére prosím, přesvědčte mne, že to byla nejšťastnější volba pro město a ne pro politické uskupení.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Městský architekt

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  30.11.2004 09:37



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



29.11.2004 Pardubický - strana 2 Chrudim má městského architekta

Chrudim Vzhled Chrudimi se možná změní k lepšímu. Město bude mít totiž nového architekta. Výběrová komise města pro tuto funkci vybrala chrudimského architekta a zastupitele strany Chrudimská volba Karla Théra.
„Způsob, jakým se Chrudim rozvíjí, není optimální. Město by mělo například jasně vymezit pole obchodním řetězcům. Zatím se často dostávají na cenná místa blízko centra města, a podporují tak charakter periferie,“ uvedl Thér, kterého do funkce musí ještě jmenovat městská rada. Architekt bude mít za úkol zabránit nevzhledným stavbám a nedomyšlenému rozvoji města.
Thér chce prosadit, aby město na větší stavby vypisovalo architektonické soutěže, třebaže je to dražší. Takovým výběrem v Chrudimi dosud prošla kontroverzní stavba státního archivu, která je dodnes trnem v oku řadě obyvatel i politiků. „Z mého pohledu je to kvalitní dům, za celé období od roku 1989 je to jediná perlička moderní architektury v Chrudimi, která byla publikovaná i v odborném tisku. Chtěl bych prosazovat architektonické soutěže, aby se mohlo vybírat z více variant.
Ve výběrových řízeních se vybírá podle ceny a ne podle nápadu,“ uvedl Karel Thér.
Nový architekt se ocitne v neobvyklém postavení, protože bude dál sedět v městském zastupitelstvu za seskupení Chrudimská volba, které je členem radniční koalice, a zároveň brát od města peníze za funkci architekta.
„Budeme s Karlem Thérem jednat o řešení této situace. Pokud bude chtít být architektem a zároveň zastupitelem, je potřeba takové spojení obhájit, nebo bude muset odstoupit ze zastupitelstva,“ uvedl starosta Chrudimi Ladislav Libý.
„Nechápu, proč by to mělo vadit. Je jasné, že když budu architekt města, tak už nemám šanci od města získat žádnou zakázku,“ uvedl Thér.

Autor: (dp)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Městský architekt

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  10.12.2004 14:10

Noviny Chrudimska - 10.12.2004

http://okresy.mojenoviny.cz/chrudim/zpravodajstvi_cr/VC20041210000011.html Pro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Městský architekt

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Český rozhlas Pardubice

Datum:  26.01.2005 17:32

Český Rozhlas Pardubice - frekvence 104,7FM nebo 101FM ZVUKOVÝ PŘÍSPĚVEK!!

104.mp3

Už skoro měsíc pracuje pro chrudimskou radnici městský architekt Karel Thér. Náplní jeho práce je vyjadřovat se například k územnímu plánu, ke koncepci dopravy či k problému zklidnění historického centra. V současné době se bude zabývat podmínkami architektonické soutěže, kterou Chrudim vypsala na bývalý katastrální úřad. Jaké jsou představy architekta Karla Théra, se v rozhovoru pokusila zjistit redaktorka Naďa Kubínková.

Poznámka admina: Program reportáží se vztahem k našemu chrudimskému regionu naleznete vždy v naší sekci Kultura http://www.chrudim.info/kultura/

Doporučujeme také online internetové vysílání tohoto rádia na adrese: mms://rozhlas.kve.cz:8080/?quality=20

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.