Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Chrudimské mýtné

Odesílatel:  ChesterF

Datum:  18.10.2004 07:52

Dobrý den, také se Vám určitě přihodilo, že jste po 9 hodině večer nechtěli ve své cestě do Pardubic volit zadní docela nebezpečnou neosvětlenou cestu kolem čerpací stanice Shell a jelikož kruhový objezd v druhé polovině a o víkendu minulého týdne nebyl uzavřen, pouze rádoby omezen, jste se rozhodli jet přímo, kdy je objektivně zcela zřejmé, že nikomu nemůžete uškodit.
A ejhle, za zatáčkou už na Vás čekali výběrčí z města, kteří Vás upozornili, že tento způsob přece není možný, zda jste gramotný a umíte číst dopravní značení.
Po nezbytném uvítacím a vytýkacím ceremoniálu samozřejmě následovala pokutička. Jak jinak, v tomhle městě je přeci běžné, že se místo řešení a pomoci volí represe a buzerace. Po udělení tohoto příspěvku státní správě Vás normálně pustili dál a čekali na další nešťastníky.
Vina samozřejmě není v těchto lidech, vina je v tom, kdo rozhoduje o tom, kdo je rovný a kdo rovnější.
Autobusová doprava projíždět může, to Timurově partě na radnici nevadí, ale osobní vůz např. po 21.00 hodině večer si to slízne.
A já jako občan se ptám: proč? Proč autobus může a osobní auto ne? Oba dopravní prostředky přece přepravují lidi? Proč se křižovatka neuzavře ve směru na Pardubice úplně až v okamžiku realizace stavby? Proč se buzerují slušní lidé nesmyslnými objížďkami nebezpečnými silnicemi? Opět se nastoluje otázka: proč investovat do kruhových objezdů v centru města, která jistě nepřispějí k tomu, že doprava bude plynulejší....Řešením je přeci jednoznačně obchvat a k tomu bych všechny prostředky směřoval, ne do kruhových objezdů.
Ale ono je to přeci levnější a hlavně to dobře vypadá, až se s tím zase Ládik Libejch bude hlavně před volbami chlubit.
Ale co to řeší pro Chrudim??????????? Pokles dopravy v centru????? To asi ne...
No, tak hlavně že město umí za průjezd svými komunikacemi vybírat mýtné.....tak tedy na rovinu, bude z těchto pokut město také odvádět daně???? Good luck, Chrudim.
Chester

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mija

Datum:  04.11.2004 18:42

Dne 5.11.jsem se podíral Širokou ulicí plnou odstavených aut,no a naši "výběrčí" úřadovali na placeném parkovišti a kontrolovali placené parkovné.
A také rozdávali botičky vůbec jin nevadilo,že se nedá po Chrudimi bezpečně jezdit,důležitější je zaplacené parkovné.Asi jejich IQ na víc nestačí,pouze na to kde vybírat stoprocentní pokuty.Tak jako o prázdninách při odjezdu dětí z autobus. nádraží na tábor a dětí T.Š. na soustředění provedli bleskový "zásah" na špatně parkující auta, kdy se jeden příslušník dokonce vrhal před odjíždějící auta aby je mohl zkasírovat.Asi se musíme spokojit s tím,že máme "akční"-perzekující městkou policii.Nebo ne?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Inols

Datum:  22.10.2004 12:22

Jo, to znám. Kamarád tam jel sice odpoledne, ale jel na úřad jen vyzvednout maminu, aby nemusel av dešti. Taky ho pokutovali...
Asi vyloženě hlídají zákaz vjezdu, než aby někde chytali nepřiměřenou rychlost. Ale to bude tím, že tam nejsou vidět a mohou si tam dělat co chtějí. Stejně jako když se začnou dotěrně vyptávat pána na kolečkovém křesle, jak po svém pejskovi sbírá potřebu... To je stejně absurdní!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lajos

Datum:  20.10.2004 12:03

Naprostý souhlas, ze strany městské policie se jedná o pouhou buzeraci lidí. Bydlím u Romanie, garáž mám na Legumě, jeví se mi jako absurdní využívat nesmyslnou objíždku, kvůli 20 metrům zavřené komunikace. Pokud by se tam pohybovali dělníci, samozřejmě, že bych tudy neprojížděl. Někdo holt vymyslel debilní dopravní značení a město se na tom rozhodlo přilepšit si rozpočet. V neděli na stavbě kruháku nepracovala ani noha, provoz takřka nulový, ale naše udatná městská policie vybírá, no aspoň že příjem z pokut jde do městského rozpočtu. Kdyby se radši ráno a večer když je šero postavili k přechodu od spořitelny k nádraží, vypnutí semaforu možná přispělo k plynulosti provozu, ale z osobní zkušenosti si dovolím tvrdit, že se tam brzo něco stane a nějaký chodec to odnese.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  18.10.2004 09:05

Neumím vysvětlit, proč se všechny síly a prostředky nenapnou k vybudování obchvatu. To že kruháky nic nevyřeší je jasné. Jen si na své přijdou firmy je budující. Navíc mám pocit, že se díky nim zvýšil počet popojíždějících aut po Chrudimi, z některých ulic je problém vjet na hlavní.
Proč není možno projet křižovatkou na Bídě? Je to asi jen lenost uvažovat o tom co oprava způsobí, chyba zadání (na takové opravě by se mělo pracovat ve dne i noci), a v případě, že se nepracuje měly by zmizet některé značky a průjezd být umožněn - alespoň těm, co tam bydlí.
Jinak bohužel pro Vás měli městští strážníci (nebo policisté) pravdu.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Inols

Datum:  22.10.2004 12:26

Moc bych na tu křižovatku neprojízdnou na Bídě neupozorňovala, jinak nám tam zamotají hlavu. Jo, u spořitelny je to také fajn.
Alespoň se mohu vymluvit na zácpu ve škole. Ale až budu pracovat, tak mi to nikdo neomluví. Na obchvatu se začalo pracovat. Tedy od nás odkoupili pole již před rokem a teprve ted tam navazi nejakou hlinu. Zase stavi na zimu:) Aby se delnici meli cile k praci. A co jsem videla planky na ten obchvat, tak se bojim, ze se nadavat bude stejne, jelikoz tam chteji vykoumat nejakou uplne nesmyslnou smycku...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  20.10.2004 12:03

Obchvat je jasná priorita, ale buďme realisti. Finanční prostředky na jeho výstavbu jsou v řádu MILIARD a čerpají se ze státního rozpočtu. Stát je na tom ale tak špatně, že je vůbec zázrak, že se začalo kopat u Medlešic (úsek Vestec – Kunčí ještě není dořešen majetkoprávně, výstavba by podle plánu měla začít v roce 2006-7) V současnosti běží v celé republice snad jen výstavba D 11 a obchvatu Chrudimi, a to zejména díky úspěšnému lobbingu bývalého místostarosty pana Trávníčka. Město tedy nemůže rychlost výstavby nikterak ovlivnit, pouze se můžeme modlit, aby slíbený termín dokončení (rok 2010) byl dodržen.
Naproti tomu investice deset milionů na jeden kruhák je částka z městského rozpočtu bez problémů uplatitelná i obhajitelná v kontextu současné dopravní situace. Průjezd kruhovými objezdy je nejen výrazně rychlejší, plynulejší, ale především bezpečnější. I kdyby se tak zachránil jen jeden lidský život, stojí za to s jejich výstavbou neotálet. Všem řidičům přeji pevné nervy a lepší zítřky Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  21.10.2004 16:05

Spíše než se modlit, tak bych dával přednost jednání na všech možných úřadech a ministerstvech za účasti nejen představitelů radnice, ale i volených zástupců do senátu a parlamentu. A kdyby do toho město vložilo i nějaké peníze (aspř.
odkup pozemků) pak by se lépe argumentovalo a výsledek by mohl být vidět i před rokem 2010.
Jinak nic proti kruhákům, i když já bych upřednostňoval inteligentní semafory. Mají větší možnosti při řízení a regulaci dopravy. (Dá se vytvořit např. zelená vlna - Pardubice -Chrudim - Slatiňany.)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Max

Datum:  20.10.2004 18:19

Tak s panem Ročkem se nedá jinak než naprosto souhlasit. Kruháče mají své opodstatnění, zejména s ohledem na bezpečnost chodců (přirovnání pana Ročka s každým zachráněným životem je úplně přesný). Co se týče počtu kruhových objezdů, nikde neexistue měřítko kolik jo a kolik nééééé. Takže ani počet 7 ks v CR není až tak úplně mimo mísu, navíc při výčtu míst, kde mají být vybudovány - zase souhlas...
K osobě Peeeetra Pitharta a jeho obětování se za chrudimský region jen toliko - vůbec nevím ,zda ještě žije. Jeho jméno jsem naposledy viděl na předvolebním letáku a on pro změnu viděl Chrudim asi jenom z pohlednice od věrného voliče.

Vážení, nebejt našeho Mr. starosty, Loukoty, Berana senátora, MP, kruháků - o čem bychom se v tomhle fóru vlastně bavili.
"Ještě", že je máme. Jupíííííí

Servus

Max

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ChesterF

Datum:  20.10.2004 13:00

Nedomnívám se, že je na tom náš stát až tak špatně, pokud je něco nastaveno jako priorita, potom se na to prostředky najít podaří, takže skutečně buďme realisté.
A nějaké obchvaty nepomohou při konstantním až geometrickém nárůstu počtu osobních vozů, které projíždějí Chrudimí, je to pouze náplast, nikoliv lék.
Ptám se, na co máme PITHARTA jako předsedu senátu? Je to malá funkce na to, aby řešení problému protlačil do popředí????? Jak dlouho už tam za náš region sedí a co udělal? Je pravda, že na investici takového objemu město nestačí, takže Ládíček a jeho partička je trošku z obliga, ale co PITHART jako jeden z nejvyšších činitelů ve státní správě?????? PITHARTE, dolů z koně a mezi lid!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  20.10.2004 15:14

On ten obchvat skutečně není jen v silách naší radnice. Ale bohužel, nemají na to asi čas. Musí přeci vzájemně na sebe podávat trestní oznámení, žaloby a domlouvat se s kým ano a dokdy a s kým ne a na jak dlouho ne, koho kam a koho nikam. Takže pak se vyhazují peníze kudy to je lze, protože nemají čas přemýšlet nad tím, pro co zvedají ruku. Je pak s podivem, že se v Chrudimi něco občas podařilo udělat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  stb

Datum:  18.10.2004 10:57

Máte pravdu, naše Chrudim potřebuje obchvat! Tato záležitost mi připadá, jako by radnice myla schody od spodu nahoru. Nejdřív udělám obchvat, tranzit odkloním do pryč a následně potom lze bez velkých potíží realizovat dopravní kosmetiku hlavních dopravních uzlů a tepen. Je to tak?

Kontrolní otázka: Víte jak bude vypadat nově vybudovaná kruhová křižovatka na Bídě po 1/2 roce? Těžký tranzit projíždějící tímto stěžejním dopravním uzlem časem vykoná své.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jirka

Datum:  18.10.2004 14:11

Doprava v Chrudimi.
Souhlasím, dokud nebude kompletně hotový obchvat Chrudimi, tím myslím až za Slatiňany (jinak ztrácí význam), tak se doprava v Chrudimi nevyřeší. Také proto by mě zajímalo, proč se nejdříve začalo s přeložkou silnice mezi Chrudimí a Pardubicemi (ne že by mi to vadilo), ale jako první bych preferoval obchvat. Dostat se totiž každé ráno z Chrudimi, to vyžaduje velkou dávku trpělivosti a pevné nervy. Jinak není to dlouho, co se předělával přejezd směrem na Pardubice a tak byl hlavní tah asi týden zavřený. Neuplynul ani měsíc a máme tu další uzavírku, tentokráte delší. Opravdu nešlo přejezd udělat společně s touto uzavírkou a zbytečně nekomplikovat dopravu v Chrudimi nadvakrát. Další, co mě zaráží, jakým přístupem je budována kruhová křižovatka na bídě. Člověk by řekl, že zájmem města je co nejrychlejší dokončení. Ale o víkendu se tam například vůbec nic neděje, pro srovnání stavba Supermarketu Penny Market jede 12 hodin denně i o víkendech. Navíc se v těchto dnech začala také upravovat křižovatka u Hypernovy, takže čekejme další komplikace dopravy v těchto místech. A tak si myslím, že v těchto dnech je lepší se Chrudimi vyhnout. Asi by měl v tisku vyjít celostránkový inzeraát, vyhněte se na sto honů Chrudimi.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  T.

Datum:  18.10.2004 21:29

Nezbejvá nám než poradit radnici, aby ještě rozebrala křižovatku u Guláška a přejezd na trati Borohrádek-CR město by taky potřeboval opravit...HAHAHA!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Zdeno

Datum:  28.10.2004 10:24

jen pro vaši info, tak kruháky platí a smlouvy dělá "Praha" jelikož je to silnice třídy 1 a pokud bude obchvat tak se změní na třídu 2 a z toho plyne že financovat opravy a úpravy bude Pce kraj a tudíž by tu nebyl kruhák už nikdy, jelikož Pce mají málo peněz a kdyř něco budou dělat tak jen v Pardubicích-to je realita

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Georgina

Datum:  19.10.2004 19:00

No, myslím, že tu křižovatku u Guláška už jim někdo poradil. A ne jen tu...mrkněte na dnešní

iDnes, asi se nám brzy bude při průjezdu Chrudimí točit hlava...

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=Bmfpardubice&c=krajpardubickyi_2_1 Chrudim V Chrudimi začala výstavba v pořadí už čtvrtého kruhového objezdu. Na řidiče tak nyní čekají problémy nejenom na křižovatce na Bídě, kterou stavbaři opravují, ale i při výjezdu na Vysoké Mýto.
"Výstavba kruhového objezdu u Hypernovy potrvá do konce listopadu. Práce ale budou probíhat za plného provozu, maximálně počítáme s denní uzavírkou až budou silničáři pokládat vrchní část silnice," řekl vedoucí dopravního odboru Městského úřadu v Chrudimi Martin Klimek.

Kaufland u křižovatky se zatím stavět nebude

"Stavba nového kruhového objezdu bude stát zhruba devět milionů korun," uvedl ředitel pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic Bohumil Vebr.
Z nového kruhového objezdu povede také odbočka k plánovanému Kauflandu. "Postaví se zatím ale jen tři nebo čtyři metry," uvedl Klimek. Další supermarket se totiž zatím v Chrudimi budovat nezačne. "Určitě nevyroste do konce roku. Majitel Hypernovy se proti jeho stavbě odvolal, a celé řízení tak bude probíhat znovu," řekl místostarosta Chrudimi Jan Čechlovský. Současně silničáři také přestavují kruhový objezd u křižovatky na Bídě.
"Křižovatka bude nepřetržitě uzavřena až do konce listopadu," uvedl Ladislav Umbraun, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Pardubického kraje.

Chrudim chce mít sedm kruhových objezdů

V budoucnu by měly v Chrudimi vyrůst ještě další tři kruhové objezdy. Vedení města by chtělo přestavět ještě křižovatku u nemocnice a nepřehledný úsek před železniční tratí u výjezdu na Slatiňany.
Další kruhový objezd by se měl objevit u plánované nové čtvrti v místní části Píšťovy.
"Jeho výstavbu zaplatí investor z vlastních zdrojů. Kruhový objezd sice není nutnou podmínkou, mohla by zde vzniknout i normální křižovatka, ale vzhledem k situaci na silnicích v Chrudimi a doporučení odborníků je jeho výstavba u Píšťov logická," uvedl před časem starosta Ladislav Libý. Stavba by pak časem přešla do vlastnictví města.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ChesterF

Datum:  18.10.2004 14:50

Souhlas, přesně to nazvali v nedávno uváděném seriálu Zkoušky z dospělosti a zaznělo to několikrát.
Cituji: "chci zůstat v Chrudimi!!" "Co v Chrudimi, taková díra...." Možná to zní úsměvně, ale bohužel to platí i po 25 letech od natočení tohoto úspěšného seriálu.
Podívejme se na stav: doprava v Chrudimi - katastrofa (kolony, kolony, pomalá práce na opravách silnic, ovšem co bychom chtěli, stát, potažmo státní správa byl, je a bude nejhorší hospodář) pracovní příležitosti - absolutní katastrofa, mizerně ohodnocených kvalifikačně nízkonáročných profesí je dost - Hypernova, Oskar....a kvalitnější místo člověk bez známých a tlačenky v tomhle městě nesežene ani náhodou průmyslová zóna - která s místy souvisí, další nepovedená hitparáda radnice Chrudimi a.......ticho po pěšině, kde je nový investor?????? ceny služeb a v obchodech v Chrudimi - další darda pro spotřebitele, mizerné ohodnocení pracovní síly, ale skutečně v porovnání s Pardubicemi ceny nad úrovní pardubických, a to díky malé konkurenci, což se snad zlepší, ale uvidíme, moc tomu taky nevěřím.
A takhle by se dalo pokračovat do nekonečna....
Jak je tedy možné, že na radnici sedí pořád stejný Láďa Libý, Řezníček a další, když se z Chrudimi stává pouze doplněk Pardubic a ne soběstačné místo pro kvalitní zaměstnání a pohodový život?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Georgina

Datum:  18.10.2004 19:59

Opravdu si myslíte, že jsou lidi v Oskaru mizerně placeni? Souhlasím s tím, že je to kvalifikačně nízkonáročná profese (abych použila Vaši terminologii), ale o těch platech by se dalo dost polemizovat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ChesterF

Datum:  19.10.2004 07:13

No, možná, že v při vyjádření ohodnocení zaměstnanců OSKARA hodinově, se zdá, že jde o hodně, ale přístup té společnosti je zaměstnávat lidi především na zkrácený pracovní úvazek, tudíž v celkovém měsíčním vyjádření jejich mzda třeba ani nepřevýší 10 tis.Kč.
A jak vyjádřil další člověk názor, je faktem, že na kvokání do telefonu člověk nepotřebuje moc velkou kvalifikaci, to se pouze ta společnost snaží lidem vymýt mozky, že jsou extra důležití a extra super bůhvíco extra, ale uvědomme si, že v dřívějších časech se na tuto práci zaměstnávali tělesně handicapovaní lidé a to mělo svou logiku.
Tím nechci urážet handicapované, ale myslím, že to přesně vystihuje důležitost té práce.
Ovšem tohle město není o OSKARu jakožto jediného přínosu velice dobře přeplaceného Petříka Pitharta (a dál kde nic, tu nic, Péťa by se opravdu měl zamyslet, tedy hlavně voliči, komu háží svůj hlas při senátních volbách), tohle město je o špatném managementu a provázaných kamarádských klikách, kdy jak se říká, ruka ruku myje a kapři si rybník nevypustí.
Proto to vypadá tak, jak jsem to již výše popsal.
Jen čekám, až se zase Ládíček Libejch bude chlubit v předvolebních blábolech úspěchy města a prskne tam mj. kruhové objezdy. Tak to bude opravdu žrádýlko.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  20.10.2004 10:35

Nechci snižovat zásluhy našeho milovaného pana senátora, ale Oskara tu máme přičiněním jeho bývalého protikandidáta pana Šloufa.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ChesterF

Datum:  20.10.2004 12:55

No, tak to je ještě lepší, takže Pithart pro region, díky kterému má postaráno o slušný život, udělal úplné ....o? Tak to už opravdu nerozumím tomu, prokoho chrudimští voliči hlasují v senátních volbách.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Chrudimské mýtné

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Ondřej Kopp

Datum:  18.10.2004 21:20

za ty temer nulovy vedomosti jsou placeny kralovsky

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.