Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  mám dotaz

Odesílatel:  Hanča

Datum:  18.08.2004 13:31

Bydlím u Stadionu a dívám se na řeku přesně proti zimnímu stadionu. Z kanalizace vytéká několikrát denně "něco", co způsobí zežloutnutí vody na poměrně dlouhou dobu.Co to "něco" je? Domnívala jsme se, že když jsme ve městě opravili náhon podle zahraničního vzoru a BYL krásný, tak tohle "něco" to musí asi kazit.
Dále bych ráda věděla, k čemu jsou používány poplatky za psa? a jak jsou postihováni ti, kteří si po psovi neuklidí.Ještě jsme neviděla strážníky, kteří by někoho upozornili, teda lépe řečeno je skoro vůbec nevidím, a když, tak v autě. Tam asi drobný pořádek nesjednají.Chápu, že se lidé vychovávají špatně, ale někde začít musíme.
Děkuji za odpověď

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: mám dotaz

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  26.08.2004 19:38

Strážníci v autě nemohou do ničeho šlápnout, to je asi ten hlavní důvod proč je jinak nevidíš.
S tou kanalizací, zaznamenej si datum, třeba to i vyfoť a zavolej městskou policii či podej dotaz (stížnost) na odbor ŽP při MěÚ.
Já jsem se dosud domníval, že veškerá kanalizace v Chrudimi je napojena na čističku Takže asi nějaký podraz. A s těmi pejsky. Určitě by bylo správné, aby si každý po tom svém uklidil. Ale máme také institut alternativních trestů. A pro mnohé mladé provinilce by bylo jistě velmi vhodné (a možná i účinnější), aby sbírali třeby týdem psí hovínka, zametali chodníky apod., místo různých pokut, které za ně stejně zaplatí rodiče.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: mám dotaz

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  divokej bill

Datum:  27.08.2004 13:21

Na čističku by měla být napojena domácí kanalizace (to co teče z domů), nedovedu si dost dobře představit, jak by mohly přes čističku protékat i svody dešťové vody - to co nateče do kanálů z ulic. To by musela být čistička velká jak malá přehrada.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: mám dotaz

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  23.08.2004 09:07

No mě taky vadí neuklizené výsledky psích "přičapnutí", ale zase je to v lidech-majitelích. Někdo to dokáže bez problémů a někdo jen drží alibisticky sáček v ruce, krátké rozhlédnutí, zhodnocení situace a...zrychleným krokem pryč. A někdo argumentuje, že platí dost aby musel sbírat...To nedokážu posoudit - kolik vyprodukují psi ve městě a kolik by stálo platit tolik lidí a techniky aby ty "výsledky" nebyly, možná by se někdo divil kdyby se to pak rozpočítalo na psa. Ale stejně není technicky možné, aby za každým psem hned někdo placeně sbíral, takže to vlastní sbírání mi přijde efektivnější...
Hm...trochu jsem uhnul od hlavního tématu...omluva.
S pozdravem Blix Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: mám dotaz

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Mara

Datum:  19.08.2004 10:48

Není zač Úsměv Úsměv Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.