Přeskočit navigaci

Den s technickými službami – na Školním náměstí v Chrudimi

Vydáno dne 3.10.2006, Autor: Roman Málek

„Od devíti hodin bude na Školním náměstí v Chrudimi připraven pestrý program pro žáky mateřských a základních škol a širokou veřejnost. Děti i dospělí se mohou těšit na soutěže s témata třídění odpadu, rukodělné aktivity a na návštěvu prezentačních stánků Ekocenter Altus a Paleta, věnovaných ekologii a nakládání s odpady. Během akce bude zájemcům o prohlédnutí k dispozici strojový park Technických služeb Chrudim 2000 spol. s r.o.. Každou hodinu budou předváděny ukázky práce Technických služeb Chrudim 2000 spol. s r.o. (popelářský vůz, úklidový vůz, vysavač psích exkrementů a mnoha další). Hostem Dne s technickými službami bude kreslíř Miroslav Alexa, který bude na místě kreslit obrázky s odpadovou tématikou pro děti.“ uvádí ředitel Technických služeb Chrudim 2000 spol. s r. o. Miroslav Skokan a dodává, že “Ekocentrum Paleta bude mít připraven také program pro děti s tématem kompostování. Předvede ukázky způsobu kompostování s praktickým doporučením, co lze kompostovat, a co do kompostu nepatří. Součástí „Dne s technickými službami“ je „Barevný den“ se společností Eko-kom, zaměřený na výchovu dětí a dospělých ke třídění a recyklaci odpadu. Základem akce je pojízdná výstava Tonda Obal na cestách, doplněná lektorským výkladem a soutěžemi o hodnotné ceny. Tonda Obal je postavička, která provází děti ve světě obalů a učí je třídit odpad.

„Ekocentrum Altus představí výstavu o tetrapaku „Co všechno je tetrapak“ a dále společně s technickými službami připraví výstavu popelnic s příslušným odpadem. Pro děti je připraven slalom s popelnicemi a drobné soutěže s odpadovou tématikou,“ informuje Eliška Hortenská z Ekocentra Altus.

,,Firma Tramsform a. s. Lázně Bohdaneč nám zapůjčí své výrobky z recyklovaného plastu, např. zatravňovací dlažbu, platové desky, zahradní nášlapné dílce, plastové profily a lehký plotový základ,“ uzavírá ředitel Technických služeb Chrudim 2000 spol. s r. o. Miroslav Skokan.

Ostatní články vydané autorem Roman Málek

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Altus

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.