Přeskočit navigaci

Nejlepší mladí chemici změří své síly v Pardubicích

Vydáno dne 11.1.2012, Autor: Administrátor

Nejlepší mladí chemici změří své síly v Pardubicích

Největší oborová soutěž svého druhu vstoupila do druhé poloviny. V prvním kole se soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika zúčastnilo 67 škol z Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského kraje. Celkem bylo testováno 1530 žáků osmých a devátých tříd základních škol. V tuto chvíli již známe 38 postupujících do druhého kola.
Druhé kolo testovací části proběhne 31. ledna v prostorách Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích. Finalisty nejprve čeká další test z teoretických znalostí, po němž bude následovat zkouška praktických dovedností v laboratoři. Odborná komise zhodnotí výsledky dosažené v obou částech soutěže a rozhodne o celkovém vítězi. I letos do druhého kola postoupilo nejvíce žáků ze ZŠ Npor. Eliáše v Pardubicích, která se stává již tradiční líhní chemických talentů. „Nebylo pro nás překvapením, že soutěž opanovali žáci ze základní školy Npor. Eliáše. Tam se chemie těší velké pozornosti a výsledky pana učitele Císaře jsou skutečně vynikající. Potěšily nás ale i některé menší školy jako např. Trhová Kamenice nebo Cerekvice nad Loučnou, které sice nemají k výuce chemie zrovna ideální podmínky, přesto se ale dokázaly probojovat mezi ty nejlepší,“ říká Ing. Alena Volejníková ze SPŠCH, která je autorkou testů a odbornou garantkou soutěže. O den dříve se do Pardubic rozjedou i zástupci a učitelé 12 škol, které se letos účastnily projektové části. Úkolem třídních kolektivů bylo od listopadu do konce ledna vytvořit projekt na téma „Potraviny a chemie“. 30. ledna budou vysláni 2 žáci z každé soutěžící školy, aby na půdě SPŠCH prezentovali a obhajovali svůj projekt. Pro autory nejlepších zpracování jsou připraveny hodnotné ceny. Ani učitelé letos nepřijdou zkrátka. Součástí soutěže je totiž i vyhlášení kategorie Nejlepší učitel chemie roku. Titul krále pedagogů získá ten chemikář, jehož žáci dosáhnou v testové části nejvyššího bodového průměru. Výsledky všech tří soutěžních kategorií se dozvíme na slavnostním vyhlášení dne 9. února 2012 v ABC Klubu Na Olšinkách.
Soutěž „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ pořádá Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích pod záštitou ing. Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje.

Ostatní články vydané autorem Administrátor

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Novinky

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Soutěže

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.