Přeskočit navigaci

Kauza Penny Market v areálu TRAMO

Vydáno dne 10.12.2001, Autor: Lukáš Němec

Občas sleduji informace (téměř výhradně na internetu) ohledně této kauzy a nedá mi, abych nepřišel se svojí troškou do mlýna. Úvodem pro neznalé pouze nastíním, že jde o budoucí využití pozemků v areálu bývalé TRAMO pro výstavbu nového obchodního centra Penny Market. Protože se jedná o velice výhodnou historicky cennou lokalitu, rozvířila se kolem této otázky celkem bujná diskuse.

Je celkem pochopitelné, že výstavba dalšího hypermarketu přinese městu peníze, ekonomické oživení, pracovní příležitosti, dětské hřiště a jistě spoustu dalších výhod ....
Na druhou stranu, když teď občas projíždím Palackého třídou tak si myslím, že dopravní situace je přímo katastrofální. Celkem hodně cestuji, ale ty kolony aut v Chrudimi, to se vidí snad jen v Praze. (Pozn. Už aby byl hotov ten obchvat přes Vestec, sorry Vestečtí)
A co drobní podnikatelé a živnostníci? Ekonomické zhoršení, více nezaměstnaných, .... Globalizace se asi nedá zastavit.

Vybudovaní takovéhoto objektu přímo v centru města je velice závažný krok a nebude již téměř cesty zpět.

Možná, že "obyčejný, řadový" člověk nikdy nemůže vidět celé pozadí problému objektivně. A to jak politické, finanční tak možná i skryté soukromé zájmy některých jedinců.

Tento článek není myšlen jako protest proti výstavbě. Spíše chce upozornit na tuto problematiku a přimět Vás čtenáře k zamyšlení.

Odkazy na další související články:

Chrudimské noviny

Noviny Chrudimska

Ostatní články vydané autorem Lukáš Němec

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Chrudimské kauzy

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Hypermarkety a supermarkety

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.