Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Uzavirka v Chrudimi

Odesílatel:  vaca

Datum:  20.05.2004 10:35

Uzavírka v Chrudimi Městský úřad Chrudim, odbor dopravy oznamuje, že v Chrudimi proběhnou následující uzavírky silnic:

Od 20. 5. do 30. 6. 2004 bude probíhat další etapa výstavby okružní křižovatky, která si vyžádá následující úpravy provozu. Dojde ke zprovoznění části již vybudovaného okruhu budované OK. Jednosměrně bude uzavřen silniční provoz ve směru OK „“na Bídě“ budovaná OK “u Plynárny“. Ulicí Rubešovou bude umožněna jízda pouze ve směru na budovanou OK kdy silniční provoz bude dále veden přes ČS PHM. Provoz ve směru od OK “na Bídě“ bude veden po MKO (Masarykovo náměstí, ul.Palackého, SNP, Milady Horákové a ul. Rubešova. Řidiči ve směru ul. Tovární (od ČS PHM) do ul. Rubešova pojedou po objízdné trase ulicí Tovární, Maleckou a Topolskou zpět na MKO. V opačném směru bude průjezd umožněn. Více informací o průjezdu křižovatkou v době uzavírky naleznete na tomto obrázku – “Situace organizace dopravy při II. etapě“.

Muze mi to nekdo prelozit z urednictniny do cestiny? Nebo bude jednodussi se tam jit podivat a zjistit jaka je situace?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  14.06.2004 20:33



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region

14.6.2004 Pardubický - strana 1 Uzavírka silnice skončí dříve

Chrudim

Stavbaři urychlí budování okružní křižovatky u plynáren v Chrudimi. Uzavírky způsobily ve městě na konci května dopravní kolaps. Doba uzavírky skončí namísto 30. už 23. června. "Celá stavba má být dokončena 20. července 2004, dopravní omezení v rámci dokončování stavby však skončí již 13. července," řekl krajský radní zodpovědný za oblast dopravy Miloslav Macela.


Autor: (dp)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  The Best

Datum:  26.05.2004 11:06

Libý křičí, co nás v Chrudimi hrozného čeká, ale vždyť je přeci starostou a ne 1,2 nebo 3 roky, ale mnohem déle.
To o potřebě vybudování obchvatu kolem Chrudimě nevěděl? A stejně ta jeho radniční skupina? Proč tlačili miliony do průmyslové zóny, když Chrudimi nic nepřinesla? Na základě jaké analýzy to bylo? Proč je nenainvestovali (a pro rozvoj Chrudimi to bezesporu investice je) do urychleného vybudování obchvatu podobně jako např. v Havlíčkově Brodě? Asi proto, že je lepší se pořád vymlouvat na stát a na peníze od něj, kterých je samozřejmě nedostatek a tím způsobem vyviňovat svoji absolutní neschopnost.
Takže, ne kruhové objezdy a podobné zpomalovací nesmysly, které jsou pouze módním výstřelkem, ale situaci nezlepší, spíše naopak, nýbrž okamžitý tlak na budování obchvatu.
Best

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  26.05.2004 14:36

Bohužel realita je, že obchvat přijde na miliardy. Na to Chrudim opravdu nemá. Momentálně je v rozpočtu města volná rezerva 40 miliónů. Za ty peníze by se mohla vybudovat spojka mezi silnicí 1/37 (při příjezdu od Medlešic odbočka vpravo 200 m před čerpací stanicí AGIP) a starou silnicí Markovice - Dřenice s napojením Transporty zezadu. Kamióny jedoucí z Pardubic na Transportu by tak nemusely zajíždět do centra a tím by se ulevilo oběma kruhákům na Bídě i u Bohemie ! Současně by se vyřešilo dopravní napojení PZ i první část přeložky 1/17 ! Je to úsek jen o délce JEDEN KILOMETR. Vyhledávací studie již existuje, stačí vypracovat projekt, změnit územní plán a začít stavět ! Do dvou let můžeme jezdit. Ale to chce od všech zainteresovaných aktivní přístup ! Vždyť jde o Chrudim a možná i o lidské životy !!!

Jan Roček

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Benq

Datum:  26.05.2004 20:16

Mluvíte hezky, ale nic o tom asi nebudete vědet, takové napojení je možné nejdříve za 3 roky jen výkup pozemků bude stát možá těch 40 mil., pak je tam jeden most (možná 2) a ten kilometřík silnice sám beze všeho předcházejícího nepostavíte pod 50 mil. Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  26.05.2004 21:49

Přiznávám, jsem přílišný optimista, avšak Vaše cena 40 mil. jen za pozemky pod 1 km silnice se mi zdá více než nadsazená. To by pak (počítám-li šířku koridoru 10 m) vycházel jeden metr čtvereční na 4 000 Kč ? Podotýkám, že tam je nyní pole zamořené uniklými jedy z Transporty a pan W. by mohl být jen rád, když se ho zbaví za desetinu uvedené ceny.

V každém případě jde o to, aby se věci začly hýbat správným směrem a finanční otázka se může řešit za pochodu. Třeba by nyní, když jsme členy EU, mohlo město zažádat o dotaci na rozvoj dopravní infrastruktury z evropských strukturálních fondů...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  26.05.2004 23:02

Omlouvám se - těch 10 m je tak akorát pod vozovku. Připočítám-li ještě něco na příkopy okolo a svah, který vznikne převýšením k oněm mostům, tak by mohlo 40 m šířky stačit ??? Navrhuji kompromis 20 mil. a zakopání válečné sekery Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Benq

Datum:  27.05.2004 15:10

Myslím si že nejde o žádnou sekeru, jen o to si navzájem upřesnit nějaké věci a pokusit dobrat se tak dobrat co nejobjektivnějším faktům Úsměv . Stačit bude i 20 m, ale spousta lidí bude chtít prodat městu celé pozemky .... podobně jako tomu tak je skoro vždy a tím se to prodraží jinak souhlas 20000 m2 bude stát cca 8 mil Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  31.05.2004 09:55

Možná by se městu vyplatilo, učinit dotaz na ředitelství Českých drah, jaké jsou záměry s železniční tratí CHRUDIM - HEŘMANŮV MĚSTEC. Zda se neuvažuje o jejím zrušení, či naopak o její přeložce (napřímení) a modernizaci. Mám za to, že v současném stavu není trať konkurenceschopná a provoz na ní je ztrátový. V případě, že by vedení ČD bylo nakloněno myšlence zrušení, mohl by se stávající železniční koridor okolo Markovic využít právě pro stavbu přeložky silnice 1/17. Část pozemků by se tak nemusela vůbec vykupovat ! Když už jsem u železnice…

Plánovanou realizaci tzv. Medlešické spojky nepovažuji za správný a ekonomicky návratný krok. Sice se odstraní úvraťové napojení Chrudimi, ale délka nové trasy bude dvakrát delší než při jízdě autobusem. Většina cestujících tak dá přednost silniční dopravě. Naopak pro cestující z Chrudimi do Hradce Králové vznikne "zajížďka", prodlouží se čas jízdy a opět poklesne konkurenceschopnost ČD.

Mnohem levněji by vyšlo zdvojkolejnění současné trati Hradec Králové - Chrudim (až do Chrudimi) a zvýšení významu nádraží Pardubice Rosice jako druhého velkého nádraží pro Pardubice a tomu odpovídající lepší dopravní napojení do centra Pardubic včetně zavedení rychlé kyvadlové dopravy: Letiště Pardubice - Pardubice Rosice - Pardubice hlavní nádraží pro případný přestup.

Hezký den Roček

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  The Best

Datum:  26.05.2004 14:49

Dobrá informace, konkrétní přístup.
Je pravda, že celkový obchvat může vyjít na hodně peněz, ale čím později s k jeho realizaci přistoupí, tím více peněz bude stát.
A miliony vyházené do kruháků uvnitř města opravdu nikomu život neulehčí.
Vím, že stamilion utopený v průmyslové zóně je nenávratně pryč, ale jde především o to, aby radniční partička neudělala další neuváženou neefektivní investici, která z Chrudimi udělá (jak jsem četl v jednom příspěvku) ještě větší vydlákov.
Best

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  21.05.2004 15:55



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



21.5.2004 Pardubický - strana 2 Chrudim ucpaly kolony aut

Chrudim "Jak to, že nejsou slepé ulice lépe označené? Proč policisté v Chrudimi na kruhových objezdech neřídí dopravu? Nebo proč ji neodklonili mimo město?" Podobně se včera při průjezdu Chrudimí rozčilovaly stovky řidičů. "Potíže s dopravou jsou způsobeny výstavbou kruhového objezdu u plynáren, která uzavřela silnici vedoucí na Vysoké Mýto," uvedla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.
Od ranních hodin se na všech příjezdových silnicích tvořily stovky metrů dlouhé kolony aut. Ještě v odpolední špičce byla silnice spojující Pardubice a Chrudim jen stěží průjezdná.
Řada řidičů si stěžovala na nejasné dopravní značení. "Cestou od hasičárny jsem sice dvakrát minula značku slepá ulice, ale podle dalších značek určujících objížďky jsem si myslela, že je neprůjezdná jen silnice na Pardubice. A pak jsem u nového okruhu zjistila, že dál neprojedu, a musela jsme se vracet.
Pokračovala jsem přes náměstí, jenže tam už byla o půl osmé ráno fronta aut skoro dvě stě metrů dlouhá," řekla Veronika Ludvíková.
Ještě hůře na tom byli řidiči, kteří z kruhového objezdu Na Bídě zamířili do Poděbradovy ulice. Ty totiž značka slepá ulice nikde nevarovala. "Pochopitelně tam vjely i velké kamiony a pak se musely otáčet. V tu chvíli už ale v opačném směru stála jednolitá kolona aut. Dlouho trvalo, než se mi podařilo do ní zařadit a musel jsme skoro půl hodiny čekat, než jsem se dostal zpátky ke kruhovému objezdu," uvedl Radek Tučný z Pardubic.
Oba kruhové objezdy byly včera ucpané a fronty aut v ulicích, které k nim směřují, se pohybovaly jen velmi pomalu. "Vůbec nechápu, proč policisté neodklonili dopravu úplně mimo Chrudim, když se městem nedalo projet. Zato, když jsem se chtěl kolonám vyhnout a omylem vjel do jednosměrné ulice, tak tam stáli," řekl pětačtyřicetiletý řidič z Chrudimi, který si nepřál být jmenován.
Dopravní inženýr chrudimské policie, který má značení objížděk na starosti, nebyl včera po celý den k zastižení.
Řidiči se musí připravit na to, že komplikace budou v Chrudimi pokračovat. Dopravní uzavírka u nově budovaného kruhového objezdu potrvá až do konce května.

ČEKÁNÍ V KOLONĚ NEPOTĚŠÍ. Dlouhé kolony aut stály včera v Chrudimi na všech příjezdových cestách až za hranice města kvůli neprůjezdnému vnitřnímu okruhu. Mnoho řidičů navíc bloudilo špatně označenými slepými ulicemi. Kolaps zapříčinila stavba kruhového objezdu u plynáren.

Autor: (tum, pav)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Michal Tereska

Datum:  21.05.2004 10:08

Uzavírka je nemilá, teda pro řidiče aut - na skůtru je to docela v pohodě. Ale co chci říct je to, že mám obavu z toho, že takhle bude Chrudim (vzhledem ke stálému nárustu automobilů) za pár let neprůjezdná i bez uzavírek.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  21.05.2004 07:45

Slyšel jsem jen hlášení rozhlasu a trpěl při něm jak bylo nepřirozeně pomalé (asi kvůli srozumitelnosti). I když Chrudimák tak moc moudrý jsem nebyl. Článek jsem nečetl, až teď, a z něj taky nic moc. A neznám jména všech ulic ve městě (ale asi bych si zjistil). Ale pak jsem koukl na obrázek-mapku a bylo naprosto jasné o co jde. Ano, než bude dokončeno budeme nějakou dobu trpět. Ale je to ku prospěchu, to období snad překousneme a bude to určitě lepší než původní stav.
S pozdravem Blix Úsměv

P.S.: Obchvat by se hodil taky, o tom není pochyb...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  22.05.2004 09:17

Nechci vám brát iluze, ale po dokončení kruháku u plynáren se začne vesele budovat kruhák na Bídě. Obávám se, že do konce roku máme o zábavu postaráno...

Kdy začnou příslušní činitelé přemýšlet a odkoloní tranzit mimo město ??? Například po silnici 355 Pardubice - Úhřetice a dále po silnici 340 na Topol a Chrudim, s tím že kdo jede na Vysoké mýto, mohl by v Úhřeticích pokračovat po "třistapadesátpětce" na Hrochův Týnec...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Benq

Datum:  22.05.2004 12:06

Mslím si že to čeká na Vás a na p. Lebdušku aby jste to v CR vzali do svých rukou a vše uvedli do pořádku. Moc se na to těším že se konečně vše pohne ku předu zpátky ni krok. Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  28.05.2004 12:48

Vůbec nejde o to, kdo stojí v čele města. Je mi to vcelku jedno. Ale není mi jedno, když se rozhoduje jak za cara. Bez ohledu na zájmy a potřeby obyvatel, bez ohledu na možnosti dalšího rozvoje města. Proč se různé obchvaty budují skrz obytné zóny? Jak se bude potom město dále rozvíjet? Proč se vybírají nejdražší varianty (přemostění železniční trati)? Proč se vybudovala PZ v místě, kde není dopravní napojení a těsné u obytné části? Což obyvatelé různých okrajových částí města nejsou obyvateli Chrudimi? Proč se vyhazují statisíce na různé pochybné projekty, ale není např. zřízen úřad městského architekta? Proč se povolují vyjímky a staví se v hlukové zóně letiště? Vždyť vynaložené prostředky jsou prostředky města, tudíž naše. A já jsem obyvatel tohoto města a mám zájem na jeho rozvoji a proto se budu vždy ptát: jak byly prostředky vynaloženy a byly vynaloženy účelně? Různé kauzy jako PZ, Penymarket, Palučiny, letiště, ekologická havárie apod. opravdu svědčí o špatné práci některých lidí. Chrudim a tím i její občané, mohla mít za stejné peníze více, mohla mít větší majetek a méně problémů. A o to jde.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  The Best

Datum:  21.05.2004 07:12

Už to někdo zkusil, dostat se 20.5.2004 od Pardubic do Chrudimi tak kolem 16.00? To jsem opravdu ještě nezažil.....který inteligent tohle vymyslel? Proč zároveň došlo k úpravě provozu semaforů na Borzně? Hlavně, že bude ta prííma Chrudim moderní a bude mít 50 kruhových objezdů a kolony, kolony, kolony smradlavých aut, která popojíždí, popojíždí a popojíždí.....
Co všechny ty prostředky spíše nasměrovat na urychlené vybudování obchvatu????? Best

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  20.05.2004 17:05

Nevím jestli to pomůže ale v článku na téma uzavírka v Chrudimi je i mapka.

http://www.chrudim.info/zpravy/clanek.php?clanek=144

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  25.05.2004 13:13

Dnes 25.5. okolo 12 hodiny "Bída" celkem v pohodě - že by se ledy hnuly ???

Článek z Novin Chrudimska - 25.5.2004 :

Úplná uzavírka trvající od čtvrtka do neděle s sebou přinesla ucpání silnic v polovině města a potvrdila tak, že je Chrudim auty nadměrně zatížena.

"Když jsme po dohodě s policií vypnuli semafory v Topolské ulici a u Evony, provoz byl plynulejší. Navíc u Kateřiny semafory řídila policie. Je to těžké - jediné, co pomůže, je obchvat Chrudimě. Dosud ho nemáme, a tak musíme dělat, co se dá," tvrdí místostarosta města Jaroslav Trávníček. Dopravní situace je podle jeho slov denně vyhodnocována. Včera začala platit částečná uzavírka "kruháku" u plynáren. Provoz byl oproti minulému týdnu plynulejší, ale ještě nedosáhl původních představ. Dnes se uskuteční další kontrolní den, a to za účasti zástupců dodavatele, města i policejního inspektorátu.

"Uvažujeme o tom, že se nyní jednosměrný provozu otočí - tím bychom hodně ulehčili křižovatce na Bídě. Auta jedoucí na Vysoké Mýto by se městu hned u budovy bývalého okresního úřadu vyhnula," dodal Jaroslav Trávníček. Dopravní omezení u "kruháku" má platit do konce června. O případných změnách v provozu budeme ihned informovat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  26.05.2004 09:06



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



25.5.2004 Pardubický - strana 1 Chrudim se stala pastí pro řidiče

Chrudim Pro řidiče v Pardubickém kraji není teď nic horšího než jet přes Chrudim. Dopravní kolaps, kvůli kterému cesta autem přes město trvá ve směru od Pardubic půl hodiny i déle, panuje v ulicích kvůli stavbě nového kruhového objezdu u plynáren a budování kanalizace už od čtvrtka. Dnes by ale fronty aut posunující se krokem k Chrudimi měly prořídnout. Ve směru na Vysoké Mýto se včera odpoledne otevřela část nové křižovatky, díky níž se mohou řidiči vyhnout centru města. Tím ale dobré zprávy končí.
Uzavírky totiž mají z města zmizet až 30. června. Na podzim navíc bude řidiče čekat další kolo. Chystá se totiž přestavba dvou klíčových křižovatek.„Cesta přes město mi trvala půl hodiny.
Dva kruhové objezdy, které tu mají, jsou navíc malé a hodně nepříjemné. A ke všemu mne v zácpě před městem někteří místní znalci předjížděli tak, že bez zastavení projeli přes benzínku a vecpali se přede mne," zlobil se řidič kamionu firmy Zeman Transport Zdeněk Bagar.
„Řidiči to bohužel prostě musí vydržet,“ řekl vedoucí odboru dopravy Martin Klimek. Dnes už mohou auta jedoucí od Pardubic před Chrudimí odbočit vlevo a přeplněné centrum objet po části nové křižovatky u plynáren. „Věřím, že se tím situace mírně zlepší,“ uvedl Klimek.
Řidiči, kteří v centru zdolávají dva přeplněné kruhové objezdy u Bídy a u hotelu Bohemia, se musí obejít bez pomoci policie.
„Řídit provoz v kruhovém objezdu by bylo neefektivní, jeden policista to nezvládne, museli by tam stát čtyři," říká mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.
Radní v Chrudimi se už nyní bojí, co udělá s přetíženou dopravou chystaná stavba dalších dvou kruhových objezdů. „Je to šílené.
Nevyhrabeme se z toho. Ještě letos se má dělat kruhák na Bídě a u nového Kauflandu směrem na Vysoké Mýto. To bude znamenat další uzavírky. Spasit nás může jen obchvat,“ soudí starosta Chrudimi Ladislav Libý. Obchvat ale bude hotov nejdříve v roce 2008 nebo 2009.

***

Napište nám!

Jaké jsou vaše zkušenosti s průjezdem Chrudimí? Pište na adresu redakce: nám. Republiky 56, Pardubice e-mail: redpa@mfdnes.cz

NERVY NADRANC. Takhle to vypadalo při průjezdu Chrudimí včera.
Dnes by fronty aut posunující se krokem měly prořídnout, ale uzavírky mají z města definitivně zmizet až 30. června. Na podzim řidiče čeká další kolo. Chystá se přestavba dvou klíčových křižovatek.

Autor: DAVID PŮLPÁN

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  05.06.2004 08:29

INFO Z KRAJE:

Uzavírka na okružní křižovatce U Plynáren v Chrudimi bude zkrácena

Stavba okružní křižovatky U Plynáren v Chrudimi způsobila řidičům v minulých týdnech nemalé problémy. Z tohoto důvodu byla na posledním kontrolním dnu projednána opatření ke zkrácení uzavírek. „Zhotovitel se zavázal, že zavede prodloužené směny a doba uzavírky se zkrátí z 30. na 23. června. Celá stavba má být dokončena 20. července 2004, dopravní omezení v rámci dokončování stavby však skončí již 13. července,“ řekl krajský radní zodpovědný za oblast dopravy Miloslav Macela. Určité komplikace působí nutnost koordinace se sousední stavbou obchodního domu, kterou provádí soukromý investor.
Kromě potřeby zajištění vjezdu a výjezdu ze staveniště se zde prováděly kompletní přeložky inženýrských sítí. Kromě dopravních opatření, které provedlo Město Chrudim (zobousměrnění provozu v Široké ulici), byla také odsunuta oprava silnice mezi Chrudimí a Slatiňany z června na červenec.
„Zkušenosti z této akce ukazují, jak nutný je v Chrudimi obchvat. V tomto případě šlo o plánovanou akci, kolaps však může způsobit jakákoliv větší nehoda. Budeme proto apelovat na stát, aby výstavbu obchvatu maximálně urychlil. Silným argumentem bude i stav dopravy při této uzavírce,“ dodal Macela. Stavba nové silnice z Pardubic do Chrudimi, na kterou obchvat města navazuje, bude zahájena již v tomto roce. „Podle informací z Ředitelství silnic a dálnic je již vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavby, kvůli určitým majetkoprávním problémům se zřejmě začne stavět v úseku od Medlešic,“ doplnil Macela.

Tiskové oddělení KrÚ

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  26.05.2004 09:05



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



25.5.2004 Pardubický - strana 1 A kde je policie?

Dopravní zácpy nyní ochromují Chrudim. Dlouhé kolony aut stojí daleko před začátkem města a dostat se z jednoho konce na druhý zabere ve špičce i hodinu. Ale na vině není jen jedna uzavřená silnice. Dopravní značení je nedostatečné, chaotické. Kdo město nezná, bloudí nebo vyjede, kde nechtěl. Zprvu řidič, který přijel ke kruhovému objezdu Na Bídě, ani nevěděl, že je Poděbradova ulice slepá. Navíc samotný kruhový objezd Na Bídě je strašně malý, takže kamiony musí několikrát couvat, než řidič dokáže auto usměrnit. A další kruhový objezd u hotelu Bohemia je ve špičce úplně ucpaný. Řidiči na hlavním tahu čekají ve frontě, až se objeví na dvě stě metrů vzdáleném semaforu zelená. Auta, která stojí v kolonách v ostatních ulicích, mají smůlu, neprojedou. Nikde totiž není policista, který by dopravu řídil. Nemluvě o tom, že všude jinde je samozřejmostí, že policie při uzavírkách odklání nákladní dopravu mimo město.
A to Chrudim čekají další uzavírky...

Autor: JIŘÍ TŮMA

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  T.

Datum:  22.05.2004 19:55

Včera sem si toho nevšim, a došlo mi to až dneska ráno. Dyť ten okruh od hasičárny DOLŮ průjezdnej nebyl! Takže k chaosu úspěšně přispívá i neplatnej plánek!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Benq

Datum:  23.05.2004 09:21

Podle mě to bude průjezdné od PO alespoň tak jsem to pochopil já (ale nejsem moc bystrej tak na to neapoléhej) Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Uzavirka v Chrudimi

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  T.

Datum:  23.05.2004 20:03

...no já sem ten canc okolo taky moc nečet...

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.