Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  nové jízdní řády MHD

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  02.12.2011 16:46

Na web.stránkách se objevily nové jízdní řády MHD. Lze z nich vyčíst jedno jediné. Dochází v nich k velice dobrým a velice pozitvním změnám a to i přesto, že jak je patrno z tisku zatím nedojede k umožnění průjezdu autobusů přes Fibichovou ulicí.
Dochází k redukci z nepřehledných 9 linek MHD na pouhé 4 linky. Z toho linka č. 1 je polookružní a linky č.2,3 a 4 jsou obousměrné.
Je zřízena centrální zastávka přímo před budovou ČD - a je umožněn tak velmi rychlý přestup z vlaku na bus či opačně v rámci 1-2minut.
Je zřízena zastávka MHD aut.nádraží u podchodu - opět rychlý přestup z/na meziměstské linky + lepší obslužnost pro oblast Skřivánku a gymnázia.
Z JŘ MHD a ČD je vidět, že je v drtivé většině zajištěna návaznost od vlaků na bus a opačně v rámci 4-7minut. Intervaly linek jsou většinou 30ti minutové ve špičce a 60min mimo špičku, což např. u souběhu linek ve stejné trase vytváří potom dokonce interval 15min. ve špičce a 30minut mimo špičku (např.v trase nádraží - nemocnice)
Z Větrníku je ve špičce interval všech 4 linek dokonce v průměru pouhopouhých 8-12minut - což je na Chrudim velice dobré.
Dále novým trasováním dochází např. u linky č.1 k rychlému spojení v trase žel.stanice - Poděbradova - Topolská - Větrník - a dále pak ve směru U Kapličky - Tovární - Masar.nám. - nádraží (jízdní doba žel.stanice - Topolská 10minut)
Linka č.2 je výrazně oproti současnému stavu posílena a zajišťuje také tak rychlé spojení v trase žel.stanice - nemocnice - Větrník a opačně.
Linka č.3 je v trase Větrník - Tyrš.nám. - nemocnice - žel.stanice - Rozhledna - Markovice a zpět.
Linka č.4 je v trase Větrník - Stromovka - Tovární - Masaryk.nám. - žel.stanice - Prům.zóna a zpět.
Tímto dochází i k odstranění současné pateřní - ale spíše by se to dalo nazvat výletní, či vyhlídkové linky z aut.st přes Tovární na Větrník a pak přes Tyrš.náměstí k nemocnici a dále zase k aut.st a do Markovic.
Nově může cestujicí pro cestu např. z Tovarní či z Masarykova náměstí k nemocnici využít linku č.1 ve směru k žel.stanici kde je umožněn přestup v rámci cca 2-3minut a dále tak pokračovat k nemocnici linkou č.2 nebo č.3 což i s přestupem je skoro o 15 minut rychlejší než současný výletní stav.
Tím samým způsobem se bude moci cestovat např.i v opačném směru.
Zbývá jen doufat, že se podaří co nejrychleji odstranit ještě zajíždění autobusu na křižovatku u Bohémie, aby se tak docílilo co nejkratší přepravní doby od Borzny k žel.stanici.





Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (62.240.183.*)

Datum:  04.12.2011 23:57

Vy jste autor nebo nějak zainteresovaný na chvále? Ještě jsem nezkoumal inteligenci tras a číslování, ale nemohu najít autobus Stromovka<->autobus-na-Pardubice-5:33-ponovu-ackoli-nechapu-proc.

Nebude návaznost spočívat v tom, že oficiální příjezd na nádraží bude x:yy a odjezd přípoje bude x:yy. To fakt navazuje.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  05.12.2011 07:49

Zdravím Vás po ránu. Nejsem ten kdo je zainteresovaný na chvále a už vůbec nejsem autor JŘ. Jsem ten, komu když se něco nelíbí tak se dokáže ozvat a jsem ten když se mu něco líbí tak to dokáže také i pochválit (teď samozřejmě nemám na mysli jen chrudimskou MHD).
Vy jste svůj spoj nenašel - a už si myslíte, že to je celé na nic - tedy zase na draka - není tomu tak.

Vypíši Vám i spoj navíc - odjezdy jsou ze zast.Stromovka:

linka č.2: 5.02 - žel.stanice 5.17 - ale to je spoj spíše ještě k odjezdům 5.18 a 5.19 k TMS a na UMU

Na Váš spoj navazuje linka č.4:
Stromovka 5.23
Masaryk.nám. 5.30 (z Legumy Vám to odjíždí v 5.37)
aut.nádr. 5.32 (i zde by jste to měl stíhat)
(u podchodu)
žel.stanice 5.34
na tento spoj linky č.4 zde navazují dále vlaky do Hlinska (5.37) a do Pardubic (5.37) a navazuje na příjezd linky MHD č.3 od Tyrš. nám, nemocnice a stadiónu (5.32) protože v 5.35 dále pokručuje po své trase do průmysl.zóny na Transportě.
Dále na tento spoj navazuje u žel. st. spoj linky MHD č.3 (5.37) od Markovic, který pokračuje dále ke stadiónu, nemocnici, Tyrš. nám. a Větrník.

Kdyby cokoliv - klidně se ptejte.

Přeji Vám hezký den.




Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  bob7 (213.226.211.*)

Datum:  13.12.2011 18:07

Vážený pane. Asi jste pravděpodobně toho moc nenacestoval HROMADNOU dopravou. Tvrdíte: "zast.Stromovka: linka č.2: 5.02 - žel.stanice 5.17 - ale to je spoj spíše ještě k odjezdům 5.18 a 5.19 k TMS a na UMU." To se prostě nestíhá. 1 minuta až 5 min. sem - tam, to moc nikoho nezajímá. 12. a 13. 12. přijela MHD v době, kdy už autobus odjížděl. Je pravda, že je možno jet v 4.37. Pak se čeká cca 20 min. na nádraží, ale tam vlastně nemáme co dělat. Nebo mrznout venku. On nikdy nebyl moc spoj na autobusy odjíždějící kolem 5.15 z aut. nádraží. Pokud to jen trochu jde, tak to řeším jízdou na kole. To zase riskuju zdraví mezi piráty za volantem.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (62.240.183.*)

Datum:  13.12.2011 22:45

Podle toho pána vše skvěle navazuje. Příjezd 5.35, odjezd na Pardubice 5.33. My máme -2 minuty, vy máte aspoň jednu minutu. Pán vám určitě doporučí si ještě zapálit cigáro.

Cestou z Pardubic jsou všechny autobusy zpožděné, protože řidič přijede z linky (v záspách), naloží lidi a jede rovnou na další trasu. Dopravě v Chrudimi jsme samozřejmě jen zamávali. Následující autobus, i kdyby jel na čas, by ji také minul. Takže to vlastně navazuje. Můžete druhému autobusu občas zamávat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  14.12.2011 18:16

Co se týče toho ranní spoje linky č.2. Pokud vím, JŘ se letos zpracovávaly do poslední možné chvíle - jak vlakové tak autobusové. Jen u toho chrudimského nebylo do poslední chvíle jasné kudy autobus pojede od Borzny k žel.stanici. Rychlý průjezd k nádraží Fibichovou ulicí byl nakonec nesmyslně smeten ze stolu. Je možné, že na poslední chvíli došlu ještě k posunum čas. odjezdů a tak se u toho spoje v 5.02 na to nestačilo již zareagovat. Zaslal jsem dotaz na město, zda by bylo možné, aby autobusy do Pardubic počkaly na příjezd linky 2 v 5.17, než dojde k jejímu posunu.
Co se týče toho druhého pána, nikomu nic nedoporučuji a už vůbec ne ranní cigárko. Pokud bych si něco přál - ne doporučoval, tak snad více lidské soudnosti.
Chrudim má teď takovou četnost spojů městských linek a takové návaznosti jaké má jen málokteré stejně velké město. A to se nebavím o 6ti nových moderních autobusech. Tak prosím, než začnete zase něco kritizovat, tak se projeďte městským autobusem třeba v Náchodě - pokud ho tam tedy najdete.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO (213.226.215.*)

Datum:  14.12.2011 19:12

Městský autobus v Náchodě. Úsměv
Stejný oxymoron, jako vegetariánský steak.
V Náchodě MHD nejezdí, protože tam každý ví, že z jednoho konce města na druhý rychleji přejde pěšky. Ok?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  14.12.2011 20:49

Tak zase úplně nejmenší město to není..ale ok..Valašské Mezíříčí - 28 000 obyvatel - a větší docházkové vzdálenosti než v Chrudimi, hlavní trať Praha - Žilina - Košice - každé 2h Eurocity nebo alespoň rychlík na Prahu či opačně na Slovensko. Dále je tam více a to podstatně větších firem, než jaké jsou v Chrudimi. Ale o nějakých 15min. intervalech autobusů jako jsou teď nyní v Chrudimi ve špičkách a 30min mimo špičky, např.na Větrníku, u nemocnice či na nádraží - tak o něčem takovém se jim tam může jen zdát. Tam jsou myslím rádi už jen za to, že tam v jízdním řádu ještě zatím není vysvětlivka, že spoj jede jen v sudý či v lichý týden a díky tomu, tam může párkrát denně projet Karosa z roku 1997.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (62.240.183.*)

Datum:  05.12.2011 21:36

Máte pravdu. Je to dokonalé. Buď přeběhnu v dešti z Bídy k sadům na zastávku nebo budu riskovat, že při snad přijedeme na nádraží dříve než nenavazující čas příjezdu a přejdu pod střechou na pardubický autobus, který možná počká a který je nevím proč přesunut dříve.

Nicméně děkuji za péči, kterou věnujete objahobě. Jdu prozkoumat, jestli se dostanu do Pardubic i domů.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  05.12.2011 22:46

Nikdo nejsme dokonalý ani já ani Vy - tak už to prostě je. Co je, ale daleko smutnější, je to, že se najdou i lidé kteří budou nespokojeni v podstatě vždy a se vším. A to i v tom případě, když ta je věc je dobrá.
Ráno jsem Vám uvedl 5 (pět) návazností - včetně té Vaší - na které tento ranní spoj linky č.4 ze Stromovky navazuje (1x na bus do Pardubic, 2x na vlak, 2x na spoj MHD linky č.3 od a k nemocnici. Nevím už, jak a ještě více a na co, by mohl tento spoj navazovat. Ještě pro upřesnění - možná jste si to nevšiml - ale na tento spoj - pokud by se Vám ranní cestou z toho všeho udělalo nedej bože špatně - navazuje hned u žel.stanice linka č.3 a to přímo k nemocnici - až tak je ten nový systém JŘ propracovaný.
Tak to je samozřejmě vtip jen na malé odlehčení. Moc Vám přeji ať od Bídy na Legumu přecházíte co nejvíce ve dnech kdy nebude pršet. A pokud by už někdy zapršelo, tak ať to stíháte i z aut.nádraží.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (unknown, 194.149.101.*)

Datum:  13.12.2011 15:16

Jste sice vtipný, řekněme i trochu jízlivý. Po ledě nebo v dešti je ovšem príma se hnát z Bídy na Legumu. Vy zřejmě jezdíte do práce autem (a po Chrudimi). Ale vydávat návaznost na Pardubice je opravdu drzost. Vaše zalíbení ve vyhledávání návazností je lehounce zvrhlé. V zimě nebo když nás někdo zablokuje, nestíháme ani překlusnout.

Cestou zpátky má nedělní linka ve tři stejný dojezdový čas jako ve všední den. Řidiči budou jezdit 12-14 hodin v 16tihodinových směnách. To bude úžas.

Mohl byste mi ještě najít, zda bych nemohl jet na náměstí a odtamud doběhnout k sadům? Díky.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  13.12.2011 16:05

Vážený pane, po přečtení toho co jste napsal mi na půl minuty stuhl úsměv na tváři. Mohu se Vás tedy zeptat - jaká návaznost by Vám tedy konkrétně vyhovovala? Když ne ta jakou jsem Vám zde vypsal + ty další návaznosti na ranní spoj linky č.4 ze Stromovky? Možná to nevíte - ale ono se to totiž jmenuje městská HROMADNÁ doprava - a ne městská INDIVIDUÁLNÍ doprava.
Takže ten ranní spoj na který jste se ptal jede nejen kvůli Vám, Vážený pane a kvůli Vaší cestě do Pardubic - ale i kvůli těm, kteří chtějí cestovat dále např. vlakem do Hlinska a do Pardubic, dále kvůli těm kteří se chtějí dostat dále na Transportu či opačně k nemocnici. Ale to by člověk nesměl vidět jen a jen sám sebe. Což je v dnešní době dost velký problém.
Z Vašeho původního příspěvku jsem myslel, že jste cestující který se chce dostat ze Stromovky na autobus do Pardubic. Teď už to, ale vypadá, že jste nejen nespokojený cestující - ale i nespokojený řidič autobusu - co musí jezdit 12-14h denně v 16h směnách - a podle všeho jak píšete dokonce ke všemu i zadarmo. Pokud tomu tak je - tak to je mi tedy moc líto. Nebo je tu ještě jedna možnost, že jste celkově nespokojený a to se vším - i kdyby to byla sebelepší věc.
A pokud berete jako drzost a úchylku to, že jsem Vám zde vypsal spojení v trase Stromovka - Masaryk.nám., které jste nemohl najít, tak to je mi Vás moc a moc líto. Až budete vědět co vlastně chcete a jestli vůbec vlastně něco chcete - tak se klidně zase ozvěte.
Protože když má někdo nepřekonatelný problém už jen s tím že v 5.23 může nastoupit na Stromovce do autobusu v 5.30h vystoupit na Bídě a v 5.37 nastoupit do autobusu do Pardubic, tak to už opravdu není něco v pořádku. A určitě to nebude ten jízdní řád.
Přeji Vám - bez veškeré ironie a jizlivosti - všechno dobré a hlavně mnohem a mnohem více optimističtějšího pohledu na svět v kterém žijeme - a dokážeme si ho takto naprosto bezdůvodně kazit sami sobě a druhým.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (62.240.183.*)

Datum:  16.12.2011 23:39



Ranní spoj jsem si tehdy našel, protože jsem ho v pondělí potřeboval znát. Takže jsem na sebe hrdý, i když mě to inteligenčně zcela vyřídilo. Na ostatní studování nebyl čas. Ale povzbuzen vašim naivním nadšením pro návaznosti jsem zkoušel nějaké najít. K vlakům +1 až +2 minuty, popř. +20 minut. K autobusům -2 až pár minuty nebo +20 až 30 minut. Vynechané ranní autobusy a absence Pytlíka na trase Chrudim-Pardubice by mohla trknout i vás (fakt, nemyslím jen na sebe, ale to se možná přemáhám?!). Odpoledne je to veselejší, i když autobusy mají zpoždění (řidič jede na další linku ihned), takže dopravy pak navazují, nemusíte čekat celou půlhodinu, ale jen 10-15 minut. Kdyby se přijelo včas, tak zdravě pěšky (prosím nekomentovat!).

Všeobecně jsem pitomec, který se stará víc o druhé než o sebe, omezuje se a nechce nikoho otravovat. Nebudu tedy ani vám kazit radost. Kdybych nebyl optimista, asi bych měl depku (ne z dopravy, ale všeobecně).

Zkuste si vy a někdo z těch vytěžovacích agentů od stolu projet trasu s řidičem. Pak budete v realitě. Někdy se stačí jen zamyslet nebo podívat z okna.

Nechtěl jsem vás rozlítostnit, když máte nové hobby, takže na další vaše (hledám výraz) řeči nebudu reagovat.
Váš přítel Karel

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  22.12.2011 23:05

http://chrudimsky.denik.cz/podnikani/objet-chrudim-za-minut-mhd-stezi20111222.html

Podrobnější odpověď než je tato v dnešním Chrudimském deníku na "stížnosti - a la - jedna paní povídala" o nové MHD snad už není ani možná.
Přesto, ale musím uznat, že jednu velkou vadu na kráse nový JŘ má. A to je odsunutí, v letě již jednou scháleného průjezdu linek MHD od Borzny Fibichovou ulicí k žel.stanici. Rada města Chrudimi se zalekla pár stížností na to, že někdo nebude mít možnost zaparkovat svého plechového miláčka přímo pod okny svého domu a musel, by potom třeba zaparkovat i o pár desítek metrů dál, než je zvyklý.
A díky tomu si musí cestující i nadále vytrpět jízdu, často i v zácpách, až na křižovatku u hotelu Bohémia. Tímto jsou samozřejmě pak mnohdy narušeny dobré přestupní možnosti a vazby u železniční stanice.
Snad se proti tomuto nesmylu ozvou i Ti, kdo tento
nesmyslný úsek musí každý den naprosto zbytečně absolovovat. A na na nový system linek městské dopravy si nebudou stěžovat jen Ti, co přišli o své výletní a okružní jízdy po Chrudimi.
Hezké a pohodové Vánoce.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  14.01.2012 11:49

Chtěl bych ještě zareagovat na stížnost tohoto pána v Ch.deníku. Nové jízdní řády a linky jsou sestaveny tak, aby hlavně co v nějvětší míře zajistily přestupy na nádraží vlak/bus. A také tomu tak v drtivé většině je.
Co se týče nových tras linek byly navrhnuty tak, aby zajistily co možno nejrychlejší cestování po Chrudimi a to hlavně v trase nádraží-Topolská-Větrník. Právě bývalé trasy linek, z kterých jezdily pravidelně po celý den jen už dvě linky(!)a to ještě jen v protisměru, tak odradily za poslední léta spoustu cestujících od využívání MHD. Nikdo není přece zvědavý na to, aby když přijede např.vlakem z práce od Pardubic a chce se dostat na Topolskou, aby tam cestoval ještě přes 20minut výletem přes Tyršovo náměstí nebo opačně zase výletem na Větrník a pak zase zpět na Družstevní.
Proto začla jezdit nová linka č.1. Ta jezdí celý den přímo od žel.stanice v xx.17 (těsně po příjezdu vlaků od Pardubic) a ve špičce i v xx.47 (těsně po příjezdů vlaků od Hlinska)a zajišťuje tak nejrychlejší spojení od žel.st.na Topolskou a Větrník a dále zase spojení okolo Kapličky přes Masar.nám. k žel.st. Zde zase navazuje na vlaky do Pardubic. A práve touto linkou se dá nově cestovat i z oblasti Pumberek, sladovny také k žel.stanici, kde na ní hned navazují linky č.2 a 3 ve směru ke Kalábrii, stadiónu a nemocnici. Takže nově se vlastně člověk dostane od kapličky i s přestupem u žel. st.(který se s předplatní kartou nemusí ani platit znova) rychleji na Kalábrii či ke stadiónu a nemocnici než tomu bylo dříve s výletními linkami 1 a 3.
Nová linka č.2 má také pravidelný interval a jezdí celý den (minulá linka č.2 byla jen jednosměrná a měla jen 7 spojů za celý den)teď je obousměrná a má jen ze směru od Větrníku dokonce 21 spojů(!)a zajišťuje zase tak rychlé spojení od Větrníku přes nemocnici, stadión, k žel.stanici a opačně. A práve zase touto linkou č.2 nebo l. č.3 se dá nově např.od nemocnice či Borzny cestovat k žel.stanici kde po celý den na spoje linky č.3 navazuje zase linka č.1 směrem ke sladovně a na Topolskou. Jen dopoledne je tam návaznost každou celou hodinu pouze od linky č.2 s příjezdy k žel.stanici v xx.15.
Takže např. i od stadiónu se dá nyní cestovat celý den např. na Poděbradovu ul. Bohužel, v tomto úseku bylo počítáno s tím, že autubus pojede od Borzny k žel. stnici přímo přes Fibichovou ulicí, což bylo schváleno a pak hned zase nesmyslně zamítnuto radou města. A proto zde je často ve špičkách bohužel tento přestup narušen zpožděním autobusu díky semafotu u Billy a zácpě před kruh.křižovatkou u Bohémie. Nezbývá jen doufat, že tento nesmysl bude co nejrychleji radními města odstraněn.
Dále je tu i linka č.4 se kterou se dá ranními spoji a dvěma odpoledními spoji,cestovat i po "staru" od žel.st. přes Pumberka na Větrník, kde pak hned autobus pokračuje po trase linky č.3.
Je třeba si uvědomit, že ten kdo bývalé dvě "výletní" linky využíval jen k cestě za nákupy či jinými záležitostmi, kde otázka, kolik času straví cestováním po Chrudimi nehrála vůbec žádnou roli, ba naopak, tak právě tímto odrazoval ty, kteří by cestování rádi využili, ale právě z důvodu těchto neúměrně dlouhých jízd ji přestávali či úplně přestali využívat. A tomu bylo nutno zabránit, tak, aby v autobusech nezůstala jen hrstka těch co vyrazí občas jen na nákup či někam na zahrádku a doprava už by se pak za pár let neměla z čeho ani zaplatit.
Vše je prostě o kompromisu. A zde je ten kompromis velmi velký a hlavně - velmi dobrý a výhodný pro většinu obyvatel a také návštěvníků našeho krásného města.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Barbora (90.181.193.*)

Datum:  20.02.2012 07:30

Já cestuji ráno od Padubic,autobusem,ne vlakem a pokračuji k nemocnici. MHD v 5.17 nestíhám,protože bus přijíždí v 5,22 a pozdější MHD přijíždí k nemocnici dlouho,tudíž se na pracoviště dostánu pozdě.Večer z práce je to stejné,to je zase MHD posunuta na dřívější dobu a opět problém.Většinou se mi podaří jet některým z linkových busů,ale jsou i tací řidiči,kteří řeknou,že k nemocnici,bohužel,nejedou i když "včera" jejich kolega tam jel.O víkendu?-v mrazu,vánici,dešti-mazej sestřičko pěšky...Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  monin (90.178.85.*)

Datum:  20.02.2012 13:12

Dobrý den, nejsem ani tvůrce JŘ ani nikdo jiný co má s tím něco dočinění. Musím přesto současný JŘ obájit. Chrudim určitě nejsou Pardubice a tak přeci nikdo nemůže očekávat, že v určitém úseku trasy linek MHD budete mít nastavený interval třeba jen na 5-6minut, to určitě není možné a reálné. Ale na to jak velké město Chrudim je, má ty intervaly a drtivou většinu přestupních návazností na velice vysoké úrovni.
Ale k tomu co píšete Vy. Je pravda, že Váš příjezd je z Pce v 5.22h. Linka č.2 odjíždí v 5.20h - návaznosti příjezdů busů či vlaků od 5.00-5.20h. Ale už v 5.35, tedy za pouhých 13minut Vám odjíždí dokonce přímo od zastávky u podchodu, kde Vy vystupujete od Pardubic, linka č.3 k nemocnici.
Jinak v úseku nemocnice - nádraží a opačně je po celý den 30min. interval a ve špičkách dokonce jen pouhých 15min.
Váš večerní čas konce pracovní doby bohužel neuvádíte.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor (217.77.161.*)

Datum:  08.03.2012 18:17

Pozor, dne 4.3.2012 došlo ke změně jízdních řádů.
Na našem webu jsou zaktualizovány.

Admin

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (62.240.183.*)

Datum:  19.01.2012 23:13

Neříkejte, že jste se do nových JŘ neangažoval, když to máte tak nastudované. Já vidím realitu jinak. Ráno buď pojedu na nádraží a možná autobus stihnu nebo (v dešti to fakt je super) ženu k parku, kde jsme ho. tuhle stihli jen proto, že na nádraží už přijel pozdě.

Zpátky z Pardubic už autobusy jezdí málo zpožděně, ale doprava navazuje jen na xx:47 a xx:17 z Pardubic. Je to dobře, protože chodím pěšky a budu šíleně zdravý. Pokud se nepřerazím, až bude sníh a led. To, že mě auta v Topolské pocákají, neřeším. Když je sníh, je tam vyšlapaná úzká hrbatá uklouzaná cestička. Vím, že pěší túra není váš obor, to je MHD, ale máte námět na přemýšlení - vymyslet rychlou, bezpečnou, nezasmraděnou trasu Bída/nádraží - Hasičárna/Stromovka/Větrník. (Berte to jako přátelské rýpnutí, abyste tady nerozjel uraženou flame Úsměv .)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  22.01.2012 22:18

Ale jinak je vidět, že zrovna skromný nejste. Viz. to Vaše, že doprava navazuje "JEN" v xx.17 a xx.47.
Máte pravdu, linka č.1 navazuje po celý den "JEN" každou hodinu v xx.17 - a to "JEN" na všechy vlaky od Pardubic a také navazuje po celý den "JEN" na všechny vlaky do Pardubic v xx.43 - to je čas příjezdu linky č.1 k žel.stanici. A dále zde po celý den navazuje "JEN" na linky č.2 a č.3 k nemocnici.
A to uznávám, že je JEN sakra málo.



Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  22.01.2012 22:02

Námět na chvilkové zamyšlení je to určitě. Ale jen o tom, jak je možné, že dokážete někoho tak dobře odhadnout a odsoudit aniž by jste toho člověka vůbec někdy poznal. To jste zřejmě jasnovědec.
Škoda, že nemáte také kromě toho jasnovědectví i trochu optimističtější pohled na život a na svět. No, ale co vlastně také zde v Čechách očekávat, než jen pesimismus, závist, lhostejnost a také to, že vše špatné, dělá jen a jen ten druhý.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  mmilos (62.240.183.*)

Datum:  22.01.2012 23:16

"že dokážete někoho tak dobře odhadnout a odsoudit aniž by jste toho člověka vůbec někdy poznal" - to jsem už o vás pochopil, o Spravedlivý.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hele (213.226.210.*)

Datum:  05.12.2011 10:04

Předně Vám děkuji za energii a čas, kterou jste jednáním kolem rozumnějšího uspořádání MHD věnoval.
Je to jistě velký posun k lepšímu.
Mám dotaz. Syn jezdí z Markovic do školy Dr.Malíka.
Škola jim začíná v 8.15.
Pojede tedy autobusem 7.32 z Čáslavké ul., na ž.st. (pokud dobře chápu poznámku "z") bez přestupu se linka 3 změní na linku 2 a syn bude pokračovat v 7.47 až k Family centru, kde v 7.57 vystoupí ?
Časově by to bylo fajn, jen mně děsí, že děti, které pojedou do školy z našeho směru, budou vystupovat u Family centra a přecházet tu rušnou silnici, kde i dospělý má problémy. Doufám, že by toto mohla vyřešit přítomnost MP.
Jinak opravdu děkuji za čas, který jste celé záležitosti věnoval, okružních jízd už bylo dost, teď se snad už člověk po Chrudimi dostane tam, kam potřebuje a v přijatelném čase.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hele (213.226.210.*)

Datum:  05.12.2011 10:09

ještě chci dodat, že díky těmto změnám bude moct syn vstávat do školy každý den o půl hodiny později Ok?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  05.12.2011 13:17

Dobrý den, Vaše chvála mě těší a děkuji za ni, ale musím Vás ubezpečit, že já opravdu nejsem ten který nové trasy a JŘ linek MHD sestavoval. Jsem maximálně ten, co tu diskuzi o možných změnách trošku rozpoutal a proto jsem moc rád za to, že Vám změna vyhovuje.
Co se týče Vašeho dotazu - je to přesně tak jak píšete - spoj linky č.3 v 7.32 z Markovic pokračuje ze žel.stanice jako spoj linky č.2 v 7.47 (kde zároveň, ale i navazuje na spěšný vlak od Hlinska (přij.7.42) a zaroveň i navazuje tento vlak do Pardubic (odj.7.47), dále je tam možnost přestupu od linky MHD č.1 od Větrníku, Stromovky, Kapličky (příj.7.43) a dále tak pokračovat v jízdě linkou č.2 ke stadiónu, nemocnici, Fam.centra..
Co se týče Vašich obav při přechodu křižovatky Vašeho syna - chápu ho. Ale člověk musí být pořád optimista a věřit tomu, že ať je to jak chce - drtivá většina z nás, je ještě normálních, soudných a normálně uvažujících lidí - a podle toho se taky na vše dívat - i na ten přechod Vašeho syna do školy.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hele (213.226.210.*)

Datum:  06.12.2011 13:20

informovala jsem Městskou policii o skutečnosti, že děti budou v 7.57 přecházet přechod u Family centra a byla mi přislíbena přítomnost strážníka na tomto přechodu, tak jak je tomu na jiných potencionálně nebezpečných místech. požádala jsem o intervenci i ředitele školy.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  13.12.2011 09:20

Tak to je určitě dobře, že to tak bude. Ještě upřesním, že četnost spojů MHD je nyní taková, že od žel.stanice se dá vlastně po celý den cestovat rychlými spoji linek č.1+2 přímo na Topolskou a Větrník vždy po 30minutách (xx.17 a xx47 přičemž spoje v xx.17 navazují na všechny spěšné vlaky od Pardubic přestup a spoje xx.47 navazují na všechny spěšné vlaky od Hlinska - přestupy cca 4-6minut). A ve špičkách je interval těchto linek v proložení dokonce už jen 15minut. Do toho ještě jezdí od žel.stanice linka č.3 směrem k nemocnici,Tyrš.náměstí a na Větrník a linka č.4 směrem k Tovární ulici a na Větrník.
Linka č.1 od Větrníku a linka č.3 od Markovic zastavuje i u aut.nádr.(zastávka u podchodu),takže na této zastávce se dá nejen vystupovat, ale i nastupovat ve směru jízdy k nemocnici a na Větrník a tím se tak výrazně zkracuje docházková vzdálenost z oblasti Skřivánku a z přestupů z meziměstských linek.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hele (213.226.210.*)

Datum:  15.12.2011 16:30

tak na návaznost MHD a vlaků jsem opravdu zvědavá.
jezdí k nám moje maminka z Moravy a dosud pravidelně viděla MHD akorát zadní světla - řidič prostě nepočkal 3 minuty na vlak od Pardubic. to není jen o jízdním řádu, ale malinko i o řidičích, jestli striktně odjedou nebo jestli počkají, až lidé vyjdou z nádraží a pohodlně nasednou.
dosud to v chrudimi u vlakového nádraží vypadalo ta, že k vlakům si pro příbuzné jezdili lidé auty - dělám to také tak.
myslím, že změn k dobrému je v novém jízdním řádu spousta, ale bude nějakou dobu trvat, než si lidé zvyknou nebo zjistí, že MHD se dá opět jezdit. záleží i na firmě samotné a jejich zaměstnancích.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  15.12.2011 22:55

Tak ta změna k lepšímu už je jen ta, že autobusy nově zastavují nejen u aut. nádraží (u podchodu), ale i přímo před železniční stanicí. A cestující tak nemusí přebíhat ke třem nástupním ostrůvkům u aut.nádraží a hledat spoj který by eventuálně i jel. Další výrazná změna je ta, že je podstatně návyšen počet spojů rychlých linek z nádraží na Topolskou a Větrník tak, že celý den jezdí od nádraží nové linky č. 1 a 2 a to po 30minutách a ve špičce už dokonce po 15minutách. A do toho ještě jezdí ve stejných intervalech linka 3 a linka 4 má ranní interval z nádraží taky 30min. Takže i když ve špičce cestující od vlaku nestihne díky případnému zpoždění vlaku navazující autobus, za pár minut jede další. Jinak doposud kdo chtěl cestovat od nádraží na Družstevní/Topolskou musel abslovovat nejdřív buď výletní trasu linky č. 1 přes Tyrš.náměstí, nebo výletní trasu linky č.3 která jela od nádraží nejdřív na Stromovku a Větrník a pak teprve pokračovala zpět v trase na Družstevní. Což teď není vůbec nutné, takto dlouho a zbytečně cestovat.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  hele (213.226.210.*)

Datum:  16.12.2011 09:12

vidím letošní nový jízdní řád jako začátek správného směru vývoje MHD v našem městě - konečně, po 20-ti letech !!! jen by bylo fajn, kdyby lidé psali své námitky, připomínky a návrhy na kompetentní místa . po Vaší intervenci je vidět, že příslušní pracovníci "slyší". prostě se musíme ozývat, smysl to má a ne že ne.
právě to mávání rukou, vlastní pohodlnost a neřešení problémů kolem nás nás dovedlo tam, kde jsme ... ale to už je jiná diskuse.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  16.12.2011 23:06

To jsem moc rád, že i v dnešní době jsou lidé co dokáži takto uvažovat, co dokáží nevidět jen sami sebe a dokaží i něco pochválit. Snad se ještě hlavně v těch všech změnách zadaří něco udělat s tou slavnou Fibichovou ulicí a zadaří se také zřídit ještě alespoň jednu, dvě nové zastávky městské dopravy.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO (213.226.215.*)

Datum:  03.12.2011 12:02

Díky za shrnutí.
Jen by mne zajímalo - při cestě z Masarykova nám. k Nemocnici a přestupu na nádraží bude v případě nákupu jízdenky hotově v autobuse stát těch 5 zastávek 20kč?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  03.12.2011 18:06

Podle ceníku přepravce je přestup možný při platbě elektronickou předplatní kartou a u časových kupónu - a to v rámci 20ti minut - při takovém přestupu zůstává cena jízdného stejná jako, by to byla jedna jízda. Podle mých informací vlastní většina cestujích tyto předplatní kupóny a karty.
Co se týče cestování a přestupů ještě upřesním, že k jízdě ve směru žel.stanice - Poděbradova - Tovární - U kapličky - Větrník a pak dále do centra města a k nemocnici lze využít i linku č.4 která v ranní špičce jezdí také v tomto směru ve 30min. intervalu a dále pak její spoje pokračují z Větrníku jako spoje linky č.3.
O sobotách a nedělích je situace obdobná. Spoj z linky č.4 Na Větrníku ihned pokračuje dále po lince č.3 a to sáme je i v opačném směru. Zde je v podstatě zachován současný systém, ale víkendový provoz na silnicích zase umožňuje kratší jízdní doby autobusů.
A jen pro malou představu jak je dobře nastaven na všech linkách taktový interval, který nejen zabezpečuje přetupy u žel.stanice mezi linkami MHD, ale také navazuje na příjezdy odjezdy vlaků, zde uvedu jen ukázkově odjezdy všech 4 linek ráno z Větrníku ve směrů k žel.stanici v jedné hodině:
6.00 6.12 6.20 6.30 6.42 6.50
přičemž kromě spojů 6.20 a 6.50 které jsou spoje linky č.3,která jezdí přes Tyršovo nám., jsou to vše rychlé spoje z Větrníku přímo k železniční stanici(linky č.1,2) kde linka č.1 bude i nově bude zastavovat i u aut.nádraží (u podchodu).
Takto stejně je nastaven v podstatě celý ranní a odpolední interval z Větrníku.
To znamená rychlé spojení Větrník - železniční stanice je ve špičkách cca 15min a všechno spojení - tedy i s linkou č.3 je již na cca pouhých 10minutách.
A to je na Chrudim více než dobré - klidně srovnatelné s takovým městem jako jsou i Pardubice.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  ANO (213.226.215.*)

Datum:  03.12.2011 18:34

Při platbě elektronickou předplatní kartou tedy cena bude 8kč a při platbě hotově 20? Úsměv
To je vcelku slušná motivace si tu kartu pořídit, jenže pro nás příležitostné cestovatele je těch 169kč, co stojí vydání, poměrně dost a návratnost je dlouhá.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: nové jízdní řády MHD

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  visit.cz (90.178.85.*)

Datum:  03.12.2011 19:17

Mělo by to být přesně tak jak píšete - 8Kč/20Kč.
Co se týče té motivace - na to je jednoduchá rada - cestujte více Úsměv
Ale už jen na tomto příkladu je to rozdíl 12Kč. Takže ta návratnost, by neměla být tak dlouhá jak píšete.
Ty přestupní vazby a možnosti cestování jsou u nových JŘ opravdu velice dobré, sám jsem je po zveřejnění JŘ na webu chvíli studoval - asi bude chvíli trvat, než si na ně cestujíci zvyknou, je to opravdu radikální změna, ale je to změna k hodně a hodně lepšímu.
To vše v součtu s novými, moderními autobusy, jaké teď už Chrudim má, pousává provoz MHD na velmi vysokou úroveň.

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.