Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  hyper a super

Odesílatel:  pan Antonín

Datum:  07.02.2004 10:52

Už se docela těším,až v Chrudimi budou otevřeny další markety (dle NCH - Penny,Kaufland,Billa,Lidl?).Zvýší se konkurence, obchoďáky nebudou přecpaný lidma,bude kde zaparkovat,nějaký to pracovní místo taky přibude.Snad jen živnostníci se mnou nebudou souhlasit,ale já myslím,že ti schopní si svoje místo na slunci najdou a vyšší konkurence je donutí zlepšit služby,nejen něco udělat s cenama.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  PetrS

Datum:  04.01.2006 12:02

Na rozdíl od pana Antonína si příliš nelibuji nad vznikem řady nových hypermarketů. Myslím si, že současné supermarkety přecpané nejsou vyjma např. pátku odpoledne, kdy si národ vzpomene, že je třeba nakupovat. Parkoviště vyjma tohoto období přecpaná také nejsou a ještě se mi nestalo a to ani v pátek odpoledne, že bych nezaparkoval. Pracovní místa sice přibudou, ale nevím, zda na těch správných místech. Podle informací z různých zdrojů - tisku, známých atd. - se mi zdá, že pracovní podmínky v těchto super-hyper se podobají novodobému otroctví. Supermarkety nepotřebují příliš vzdělané jedince, protože je nezaplatí a tak jsou tam neodborníci, kteří jsou dobří pouze na doplňování regálů.
Je to docela logické. Tvrdý tlak na cenovou hladinu vede k tomu, že těmto subjektům nezbývá než snižovat náklady na co nejnižší mez. A dnes asi každý ví, že mzdy patří k těm, které každý podnikatelský subjekt zatěžují nejvíc, a kde se také dá nejvíce ušetřit. Supermarket má pouze dvě možnosti, jak tomuto čelit.
Buď se tlaku přizpůsobí nebo zkrachuje. Hádejte, kterou možnost si vybere? A že to vyřeší pan Škromach z pozice státu pomocí pracovního zákoníku, to si snad může myslet jen naivní blb. Kde berou supermarkety své levné výrobky? Jedna možnost se nabízí hned. Vyděračské praktiky vůči výrobcům, kteří jsou nuceni do výrobků dávat druhořadé suroviny, aby byli schopni prodat supermarketu za přijatelné ceny. Často prý supermarkety dokonce výrobce přímo nutí, aby tak činili. Známí si nedávno kopili sporák do kuchyně. Naštěstí ještě v záruce zjistili, že veškerý plech na plášti spotřebiče podléhá korozi. Přijel servis a sporák prakticky "překapotoval". Nic proti tomu, sporák byl levný, koupený v hypermaketu. Ale ono to vypadá, že nové plechy jsou zcela jiné kategorie. Ze silnějšího plechu a výrazně kvalitnějším smaltem. Vypadá to, že se pro hypermarkety záměrně a na jejich přání produkuje aušus a věří se, že většina výrobků se dožije konce záruční doby a pak už je to přeci jedno.
Nedávno jsem slyšel, jak se produkuje maso, které se potom distribuuje do řetězců. Snaha po snížení nákladů vede k tomu, že zvířata jsou krmena bůhví čím a výsledek? Neslavná kvalita z hlediska zejména chuti. Ale normy jsou splněny. Malí řezníci, používající tradiční technologie, krachují. Pod spoustou kečupu, či dressingu stejně přirozená chuť masa není znát.
A co na to malí živnostníci? Samozřejmě mnozí se přizpůsobí a začnou prodávat stejný brak, jako supermarkety. Jiným se podaří si vytvořit stabilní klientelu, která se stále drží hesla: "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci". Ti, kterým se to nepodaří a nechtějí sklouznout k diletantismu a nekvalitě, skončí.
A Vy pane Antoníne (berte to jako nadsázku) budete obcházet supermarkety a nakupovat nejlevnější zboží. K večeři si pak dáte obvyklou dávku "amarounů", nakoupených v supermarketu. Ale co, dávka koření, kečupu, či skvělého dressingu to vyřeší.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  anonym

Datum:  04.01.2006 15:52

Když už, tak s evším všady, že? Když už vylít vaničku, tak i s dítětem, že? Když s sebou hypermarkety přenášejí řadu negativ, tak z toho vyplývá, že je potřeba je zrušit nebo přinejmenším zastavit jejich bujné množení, že? Navzdory tomu, že jsou mezi lidmi stále oblíbenější a na maloobchodním prodeji se podílejí desítkami procent bez toho, aby někdo zákazníkům nařizoval, aby nakupovali právě tam. Bože, to je logika!

Když Vým ty hypermarkety tak lezou krkem, tak tam prostě nechoďte. Pokud podobně nespokojených bude přibývat, tak se zrušáí samy, nebo snad ne? Ale mimochodem, nezdá se mi podle mohutnosti davů, kterým se v hypermarketech vždycky prodírám, že by lidé byli opravdu už tak nespokejní, že by tam přestávali chodit.

Ještě pár dodatků pro Vás:

- "Pracovní místa sice přibudou, ale nevím, zda na těch správných místech": Lepší práce nějaká, než žádná. Nebo byste chtěl, aby stát organizoval zaměstnávání sám a hnal ty ženské radši stavět dálnice (jako za Hitlera?)

- "pracovní podmínky v těchto super-hyper se podobají novodobému otroctví": To není důvod k zavírání hypermarketů, ale k lepší práci inspekce práce (když vanička, tak i dítě?)

- "mzdy patří k těm (nákladům), které každý podnikatelský subjekt zatěžují nejvíc, a kde se také dá nejvíce ušetřit. Supermarket má pouze dvě možnosti, jak tomuto čelit.
Buď se tlaku přizpůsobí nebo zkrachuje. Hádejte, kterou možnost si vybere?" Pochopitelně, že mzdy. A, pokrytče, vy byste to ajko zaměstnavatel dělal jinak?

- "Známí si nedávno kopili sporák do kuchyně. Naštěstí ještě v záruce zjistili, že veškerý plech na plášti spotřebiče podléhá korozi": A proč kupují sporák v hypermarketu, když minimálně od Vás dobře vědí, jaký tam prodávaj šunty? Nakupujte si jinde, když Vám ty šunty tak vadí, a nechte ostatní, ať si nakupují taky, kde chtějí a kde sami uváží za vhodné.

- "Vypadá to, že se pro hypermarkety záměrně a na jejich přání produkuje aušus a věří se, že většina výrobků se dožije konce záruční doby a pak už je to přeci jedno": Ano, z hlediska zákona to je jedno. Od toho je záruka stanovená na dva roky. Čekal jste delší životnost od zboží za pár šupů? Tak kupujte dražší značkové zboží a nestěžujte si. Pro spoustu lidí lepší levný shit, ktrý za dva roky vyhodí, protože na 3x trak drahou kvalitu nemají.

- "Nedávno jsem slyšel, jak se produkuje maso, které se potom distribuuje do řetězců. Snaha po snížení nákladů vede k tomu, že zvířata jsou krmena bůhví čím a výsledek? Neslavná kvalita z hlediska zejména chuti": opět - tak to nekupujte, když Vám to nechutná.

- "Malí řezníci, používající tradiční technologie, krachují": Protože tady jenom nadáváte na maso z hypernovy, místo toho, abyste tam už prostě žádný maso nekupoval a šel ho koupit k tomu malému řezníkovi. Takových rejpoňů znám, co nakonec choděj dál do těch hypernov, a takovejch řezníků taky znám, co furt řvou, že zkrachují, a pořád ne a ne to přijít.

- " Vy pane Antoníne (berte to jako nadsázku) budete obcházet supermarkety a nakupovat nejlevnější zboží. K večeři si pak dáte obvyklou dávku "amarounů", nakoupených v supermarketu. Ale co, dávka koření, kečupu, či skvělého dressingu to vyřeší": Když mu to chutná... ?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  František Dobrota

Datum:  02.01.2006 13:40

Těš se na ty sračky co Lidl prodává,voda mouka barva a je jogurt jakej chceš.A zeptej se těch borců proč neprodávají dětskou krupičku.TO bude asi tím,že když se mele mouka nejprve se oddělí krupice a tu jim nikdo zadarmo neprodá a potom se mele dál a to se nakoupí levně.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  27.10.2004 23:00



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region

27.10.2004 Pardubický - strana 2 Ve městě vzniká nový supermarket

Chrudim

Stavebníci začali s přípravami stavby nového supermarketu, který má vyrůst poblíž benzinové stanice Shell. V minulých dnech začali s bouráním starých budov, které stojí na místě plánovaného areálu firmy Lidl. Budoucí zákazníci budou moci využívat k vjezdu k supermarketu odbočku, kterou už při stavbě nedalekého kruhového objezdu postavili silničáři.

Autor: (tum)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  29.10.2004 08:04

Jaká klika, že tam nejsou žádné vzrostlé, ale hlavně reklamě překážející, stromy...jako jinde, ale co - Lidl nic, Lidl muzikant...
S pozdravem Blix

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Georgina

Datum:  13.11.2004 16:32

No, u budoucího Lidlu sice vzrostlé stromy nejsou, ale jsem zvědavá, jak to dopadne s těmi velkými stromy (tuším platany?) hned u hlavní silnice u Penny Marketu. Všimli jste si, že když jedete od Slatiňan, tak je za jedním z těchto stromů schovaný nový semafor? Když na něj není ze silnice vůbec vidět, tak tak asi logicky bude ten strom překážet. Moc ráda bych se mýlila, ale když se kouknete, jak je to těsně kolem toho stromu rozbagrované (kvůli příjezdu k obchoďáku), vůbec bych se nedivila, kdyby ten strom uhynul sám.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  29.10.2004 15:22

Ale bacha, je tam dost velký panelák.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Georgina

Datum:  30.10.2004 08:50

Jenže ten určitě nebude překážet pohledu na reklamní poutače, když někdo pojedee po hlavní silnici...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  26.03.2004 12:48

Noviny Chrudimska - 25.3.2004http://www.novinychrudimska.cz/chrudim/zpravodajstvi_cr/VC20040325000011.htmlPro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  18.03.2004 21:35



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region

18.3.2004 Pardubický - strana 1Nové supermarkety se valí do ChrudimiChrudim Obchodní řetězce míří do Chrudimi. Poté, co v minulých letech obsadily Pardubice, se chystají utkat o trh ve druhém největším městě v Pardubickém kraji. V dohledné době by měly v Chrudimi vyrůst až čtyři supermarkety. Ještě letos budou stát v Chrudimi nové supermarkety Penny Market a Kaufland. Do města chce přijít i Billa a obchodní řetězec Lidl. Pro řadu lidí z Chrudimska, kteří jezdí nakupovat do pardubických hypermarketů, by to mohlo znamenat zkrácení cesty a úsporu peněz.
Pokračování na str. C3Pokračování ze str. C1"Strategie obchodních řetězců je pochopitelná. Chtějí zachytit lidi, kteří až dosud jezdí do Pardubic," soudí místostarosta Chrudimi Jaroslav Trávníček.
Největší z nových supermarketů postaví Kaufland v sousedství Hypernovy. Obchodní řetězec počítá s kapacitou parkoviště pro 232 aut, kvůli obchodu navíc nechá vybudovat novou kruhovou křižovatku. "Na stavbu je už vydáno územní rozhodnutí, které nabude právní moci v dubnu. Chtějí to stihnout do Vánoc, což se jim zřejmě podaří," uvedl vedoucí odboru výstavby Městského úřadu v Chrudimi Vladimír Bálek.
Stavba supermarketu Penny Market by v areálu zkrachovalé firmy Tramo měla začít v nejbližších dnech. Akci, která počítá i s postavením nové křižovatky, brzdily spory v zastupitelstvu města a odpor lidí, kteří žijí v okolí a bojí se hluku a zápachu z aut.
Přímo v centru Chrudimi, v areálu společnosti Evona, se chystá v budově někdejší barvírny otevřít obchod Billa. I v tomto případě by obchodní řetězec zaplatil přestavbu křižovatky.
O příchod do Chrudimi má už delší dobu zájem i společnost Lidl. Původně chtěla stavět obchod na stejném místě jako Penny Market, nyní zřejmě uvažuje o stavbě u Východočeské plynárenské. "Nemůžu vyvrátit ani potvrdit," uvedl Vojtěch Kastner z královéhradecké expanzní kanceláře firmy Lidl.
Foto: Na vyznačených místech vzniknou v Chrudimi nové supermarkety, které by měly konkurovat těm pardubickým.
Autor: (dp)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  08.12.2004 15:59



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



8.12.2004 Pardubický - strana 2 Chrudim má nový Penny Market

Chrudim Staří frontoví bojovníci, kteří zálibně vzpomínají na dlouhé čekání na banány před socialistickými zeleninami, měli včera v Chrudimi znovu důvod k radosti. V sedm ráno se totiž otevíral nový Penny Market, který sliboval velké předvánoční slevy zboží. Už dlouho před začátkem otevírací doby stál přede dveřmi dlouhý had lidí. „Nepředbíhejte! Pojďte zpátky! Tady stojí lidi, kteří poctivě vstávali,“ obořil se dav na muže, který se chtěl dostat dopředu z boku fronty. „Nepouštějte ho! Toho znám z nákupních zájezdů!“ stihla ještě varovat lidi v čele fronty starší paní.
To už se ale blížila sedmá hodina a startovní horečka vrcholila.
„Já už mám sedm a jednu minutu,“ tvrdila rozzlobeně další důchodkyně. Za malou chvíli se dveře otevřely a dav vzal vchod do supermarketu útokem. Staršího muže v beranici dokonce proud lidí malinko vynesl ze správného směru. „No, jen se žeňte. Aby vám tam něco nevystydlo!“ obořil se na skupinku, která ho předběhla.
Fronta se ale po úvodním odlivu zmenšila, ale jen na chvíli. Brzy totiž došly nákupní vozíky, a tak ti, co přišli později, museli stát v novém zástupu. „Myslel jsem, že si v osm koupím snídani a kouknu se, jak nová prodejna vypadá, ale to jsem se šeredně zmýlil. V tu chvíli stálo před obchodem ještě dobrých padesát lidí,“ řekl David Procházka.
K Penny Marketu se ale včera přišli podívat nejen lidé, které ohromily velké vánoční slevy. Dav lidí se u bíle zářící budovy naproti umělecké škole objevil ještě v pět hodin odpoledne.
Vedení supermarketu totiž slibovalo slavnostní ohňostroj.
A tak se opakovala situace z rána, jen stovku lidí ve frontě na košíky doplnily desítky rodin s malými dětmi, které jásaly nad barevnou oblohou. Ohňostroj trval plných deset minut.
Rachejtle létaly do vzduchu v těsné blízkosti parkoviště u obchodního centra, takže mnozí řidiči museli místo nakupování nejdříve přeparkovat svá auta do bezpečí.

NEPŘEDBÍHEJTE, MY TU BYLI DŘÍV! Boj o nejvýhodnější místo ve frontě připomínal doby nedostaku zboží. Toho však byla spousta, jako všude jinde, jenže podle reklamy firmy za předvánoční levné ceny.

VÍTĚZNÝ ÚSMĚV. Kdo vybojoval košík, mohl se přesvědčit, zda je nákup v novém obchodě skutečně výhodný.

Autor: JIŘÍ TŮMA

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Šikula

Datum:  10.12.2004 06:14

Tak jsem včera našla odvahu, jít se podívat do obchodu PENNY MARKET. Děkuji už nechci nikdy více, ani kdyby tam dávali něco zadarmo.
S velkým košíkem jsem se prodírala uličkami, kde bylo uprostřed plno zboží, takže se nedalo ani projet. Nesmíte se zastavit a něco vybírat, to lidičky za vámi nemají šanci projet a musí čekat.
Když jsem si nakoupila levné mandarinky, tak jsem hledala ftontu. Jaké bylo moje překvapení, když v postraní uličce byla jedna dlouhá fronta, ktera se až u pokladen rozdělovala k jednotlivým pokladnám. Po 20 minutách jsem konečně zaplatila a byla ráda, že už mohu jít pryč. Řeknu Vám lidičky ZLATÝ PLUS a tak dál budu jezdit do Plusu.
Šikula

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jan Roček

Datum:  10.12.2004 23:06

Chyba byla, vůbec Penny na toto místo pustit. Ta unifikovaná hrůza, ne nepodobná stodole, se do centra mezi vysokopodlažní zástavbu absolutně nehodí. Pevně věřím, že za působení pana Théra ve funkci městského architekta, podobné excesy již neprojdou.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Georgina

Datum:  12.12.2004 08:43

Včera byl na iDnes zajímavý příspěvek na toto téma:



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



Lest, nebo naivita?

Důchodcům, kteří stáli den po Mikuláši u stodolovité stavby nového Penny Marketu v Chrudimi, aby si vybojovali ještě za tmy slevu, se nedivím. Mají hluboko do kapsy a každá koruna je dobrá. Smutno mi však být nepřestává z toho, že chrudimská radnice a většina zastupitelstva umožňuje "váženým zahraničním investorům" devastovat architektonicky zajímavá území města na desítky let dopředu.
Souhlas se stavbou ohyzdného Penny Marketu v centru města se přes tlak investora rodil ztuha. Byl jsem jedním z lidí, kteří se proti němu ostře stavěli.
Kompromis, s nímž přišel zastupitel Karel Thér, nedávno vybraný za městského architekta, nakonec odpor otupil - studie před ohyzdnou nákupní stodolu umístila rohový dům, zárodek budoucího městského bulváru. Ošklivá budova měla být situována tak, aby co nejméně vadila. Stavební úřad ale rozhodl jinak a zastupitelé teď vypadají jako podvodníci. Nic z dohodnutého totiž dnes není pravda a někdejší souhlas s touto variantou se s odstupem času jeví jako sprostá lest, která měla oklamat veřejnost. Třeba je to jen hloupost naivních zastupitelů, kteří tak rozhodli v dobré víře..., slýchávám od lidí. Potom ovšem nezbývá než se ptát, zda jde o lidi na svém místě.
Člověk už se skoro stydí ptát na to, jak by bylo bývalo mohlo městu prospět sto milionů utopených v průmyslově - pastevecké zóně.
Ale třeba víceúčelový objekt s kancelářemi a byty, v jehož přízemí by byl velký obchod, by se s využitím zmíněné studie a s použitím těchto peněz postavit na daném místě dal a mohl by být i ziskový.

Autor: Milan Daniel, Strana zelených Chrudim

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  16.03.2005 11:37

Noviny Chrudimska - 16.3.2005

http://okresy.mojenoviny.cz/chrudim/zpravodajstvi_cr/VC20050316000004.html

Architekt města a investor marketu v názorovém střetu! Spoustu emocí vyvolala před časem výstavba Penny marketu v Chrudimi. Potom se situace zklidnila, obchod je otevřen a nyní přišel čas na vyrovnání účtů. To ale není tak jednoduché.

Pro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  18.03.2005 10:10

Tak místo ČSAD nebude supermarket. Radnice chce v těchto místech vybudovat rodinné domky. Bohulibý záměr. Nevím, kdo si bude stavět rodinný domek na kontaminované zemině a proč by vedle Penymarketu nemohl stát jiný obchoďák. Jak je to dlouho co nám zástupci města tvrdili, že proti výstavbě supermarketů nic nemohou dělat? A ejhle, najednou to jde! Takže se vkrádá myšlenka. Nebude to náhodou tím, že se jedná o ryze soukromý pozemek a nikdo tudíž nemůže nic dostat do kapsy?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  18.03.2005 11:16



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



18.3.2005 Pardubický - strana 1 Chrudim nechce market, vyhlásila stavební uzávěru

Chrudim Chrudimští radní dostali strach, že v areálu ČSAD Bus Chrudim vedle Penny Marketu vznikne nový supermarket, který zkomplikuje dopravu v centru. Rozhodli se proto k mimořádnému kroku: vyhlásili v této lokalitě stavební uzávěru. Podle platného územního plánu by totiž vzniku dalšího obchodního centra nic nebránilo.
„Mluví se o možnosti nástupu dravých hypermarketů, které jdou přes mrtvoly. Hledáme způsoby, jak zabránit tomu, aby nám tu něco živelně nevyrostlo v místě, kde jsou domy a bytová zástavba, a dramaticky nezhoršilo dopravní situaci ve městě.
Je to řešení do doby, než přijmeme nový územní plán, který to ošetří,“ uvedl místostarosta Chrudimi Jan Čechlovský.
Radní se doslechli, že ČSAD Bus chystá prodej svých pozemků s tím, že autobusy společnosti Connex by se přesunuly jinam a nahradilo je nové obchodní středisko. Město tam však chce čtvrť bytových a rodinných domů. Stavební uzávěra, kterou radní vyhlásili až do roku 2009, nezmění nic na tom, že v areálu parkují autobusy, novou výstavbu ale znemožní.
Pokračování na str. C1

Chrudim brání stavbě marketu Pokračování ze str. C1 „Je to výjimečná věc, ale zákon to připouští. Je možné se proti tomu odvolat k nám a pak na krajský úřad,“ uvedl vedoucí odboru výstavby Městského úřadu v Chrudimi Vladimír Bálek.
Čechlovský tvrdí, že se město pokoušelo s ČSAD Bus dohodnout, ale bezvýsledně. „Dostalo se nám od ČSAD Bus odpovědi, že platný územní plán toto řešení umožňuje,“ uvedl Čechlovský.
Je pravděpodobné, že ČSAD Bus Chrudim se bude snažit stavební uzávěru zrušit. „Ředitel Jiří Böhm je v zahraničí a nepřeje si být rušen, nikdo jiný se k tomu vyjádřit nemůže,“ uvedl vedoucí pracovník společnosti ČSAD Bus Chrudim, který ale odmítl uvést své jméno.
Pro společnost Connex, která ve východních Čechách zajišťuje autobusovou dopravu a v areálu ČSAD Bus sídlí, se nic nemění.
Pouze kdyby společnost ČSAD Bus Chrudim pozemky prodala, musela by se stěhovat. „Do budoucna budeme reagovat na vzniklou situaci,“ uvedl generální ředitel společnosti Connex Východní Čechy Petr Seidner.
Radní doufají, že ČSAD Bus své pozemky časem prodá, nikoliv ale obchodnímu řetězci, ale developerům, kteří tam postaví rodinné a bytové domy i prostory pro malé obchody. „Mohlo by to tak dopadnout,“ řekl místostarosta Chrudimi Petr Řezníček.


Autor: (dp)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Český rozhlas Pardubice

Datum:  21.03.2005 12:16

Český Rozhlas Pardubice - frekvence 104,7FM nebo 101FM

ZVUKOVÝ PŘÍSPĚVEK!! Chrudimští radní vyhlásili stavební uzávěru na lokalitu v centru města. Jedná se o území bývalého Trama a ČSAD. V podstatě jde o to, že na tomto místě znemožnili majiteli pozemku budoucí využití území. Ten zde nemůže provádět žádnou novou výstavbu. Na to, co je k tomuto kroku vedlo, se ptala chrudimského místostarosty Jana Čechlovského redaktorka Naďa Kubínková.

96.mp3 (2MB)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  30.03.2005 10:57



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



30.3.2005 Pardubický - strana 2 Ředitel ČSAD: Budeme se bránit

Chrudim Chrudimští radní se rozhodli, že zabrání vzniku nového supermarketu uvnitř města a vyhlásili na část areálu společnosti ČSAD Bus Chrudim v sousedství Penny Marketu stavební uzávěru. Firma ČSAD Bus se chce proti zcela výjimečnému kroku komunálních politiků bránit.
"Ještě nevím, jaké opravné prostředky lze proti vyhlášení stavební uzávěry na tento pozemek použít, ale pokud bude možné se proti rozhodnutí městské rady bránit, uděláme to. Je to zásah do práv soukromého subjektu, kterým se do jisté míry náš majetek znehodnocuje," uvedl ředitel společnosti ČSAD Bus Jiří Böhm.


* Mají o váš areál zájem obchodní řetězce?

Zájem o tento areál existuje a není jen ze strany jednoho developera. Nikdy jsme ale tento pozemek nikomu nenabízeli, neinzerovali jeho prodej. Na druhou stranu činnost, kterou tu provozujeme, můžeme dělat i v jiné lokalitě. Tím spíš, že město dává jasně najevo, že by nás raději vidělo v průmyslové zóně a ne uvnitř města.

* Je pravda, že se o pozemky zajímalo i Tesco?

S Tescem jsem nejednal, nevím, v zájmu koho dotyčný developer jedná. Je možné, že jde o Tesco, nevylučuji to.

* Není přirozené, že se město snaží zabránit vzniku dalšího supermarketu, když chce, aby na místě sídla vaší firmy vznikly v budoucnu rodinné domy?

Podle platného územního plánu jde o pozemky určené pro průmysl i obchod. Město se odvolává na plán architekta Théra z roku 2002, který navrhl, že by tu mohly být obytné domy. Jenže od té doby město v této věci nic nepodniklo. Kdyby mělo město hotovou koncepci, schválenou všemi příslušnými orgány, tak tomu budu rozumět. Budu vědět, že tu má být v budoucnu obytná čtvrť a podle toho se zachovám já i případní zájemci o toto území. Koncepce ale neexistuje a na územním plánu se má teprve začít pracovat.



Autor: (dp)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  30.03.2005 10:54

Noviny Chrudimska - 30.3.2005

http://okresy.mojenoviny.cz/chrudim/zpravodajstvi_cr/VC20050330000007.html

Chrudim se brání dalšímu marketu stavební uzávěrou Přestože výstavba chrudimského Penny marketu v lokalitě patřící bytové zástavbě vzbudila určitou nevoli, investorská firma svůj záměr prosadila. Radní se brání případnému vstupu dalšího obchodního řetězce do této čtvrti netradičním způsobem.

Pro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  16.03.2005 21:28

Zase jedna z vyvážených a výhodných smluv pro město. Nevím proč má město tolik úředníků, když mnozí z nich se zřejmě v ničem nevyznají, nebo nemají čas, zájem či co. Tak ať odejdou, když to neumí, nebo nechtějí dělat. Kdyby šlo o jejich zahrádku nebo dvorek, to by panečku byla jiná. Ale tady jde přece jen o kus městského pozemku. Co to proboha bylo za dokumentaci, že nebylo k poznání co kde bude stát? Jak se na základě takovéto dokumentace mohlo město k něčemu zavázat? Jak mohlo být vydáno stavební povolení? Město přeci bylo účastníkem řízení.
Inu zřejmě v té době byly na radnici jiné starosti. Kdo s kým a proti komu, na koho a za co podat trestní oznámení, koho z rady vyhodit, koho do ní kooptovat, jak se dostat k lizu z tantiém v podnicích v nichž má město účast.
Jak vlastně náš pan starosta řídí radnici, když dopouští takovéto zhovadilosti?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  J

Datum:  19.03.2004 09:09

Excelentní zpráva!Ať žije konkurence a svobodná soutěž! Jednoznačné ano nižším cenam a hustější síti obchodů.
Na monopolní postavení Hypernovy a na stagnující kvalitu služeb a zázemí neporovnatelnou s kvalitou Hypernovy pardubické se již není možné dívat!A o podmínkách práce a přístupu k pracovní síle v tomto super podniku se ani vyjadřovat nechci!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  buldog

Datum:  17.03.2005 18:01

Což takhle kdyby se naši zastupitelé trochu porozhlédli nad rozmístěním různých hyper a super? Například lokalita "Na rozhledně" je úplně odtržena od veškerého obchodního dění ve městě. Místní obyvatelé, pokud nechtějí cestovat přes celé město, jsou nuceni nakupovat v "krcálku" z dob Krále Klacka, nebo v dřevěném stánku. Blízká průmyslová zóna, kterou nám naši zastupitelé zřídili, bude rovněž bez obchodní obslužnosti? Výpadovka na Čáslav je téměř ideální místo pro vybudování nějakého "hyper a super". Nemalé množství nově postavených rodinných domů mezi Chrudimí a Markovicemi by zajisté dokázalo vytvořit zajímavé tržby ???

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  myš

Datum:  19.03.2005 11:15

Buldogu,nehleďte na názory protikladné vašim,já s vámi souhlasím.Na to,že v oblasti Rozhledny má být průmyslová zóna je to tam zanedbaná vesnice a ne všichni a kdykoliv mohou zajet nakoupit vozem, navíc nejširší sortiment má pouze Hypernova,která poslední měsíce skutečně ztrácí úroveň.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Benq

Datum:  20.03.2005 07:41

Oprava : Hypernova nikdy žádnou úroveň v Chrudimi neměla --- nejhorší supermarket v ČR co znám (a to nejen podle mě), už aby vedle ní stál Kauf. No a k Rozhledně ..... jsou tam plochy o které za zajímaly jak Penny, Lidl a další menší prodejci, ale nikomu to tam nevychází ekonomicky a tak se nezbyde chtě nechtě smířit s tím, že obchoďáky budou prostě okolo nemocnice +- 1 km. Je tam totiž obrovská spádová oblast směrem od Vysočiny oproti minimu lidí co by přijeli od Prahy ... Pokud nepochopíte tohle základní, nemá cenu se dále bavit o zbožných přáních.
PS: ledaže ???? by to město zadotovalo a doplácelo ....
HAHAHAHAH Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  anonym

Datum:  18.03.2005 08:43

Opravdu, nevím, jestli se mám smát nebo brečet. Stokrát denně si říkám, že nemá cenu reagovat na takovéhle nesmysly, ale vždycky mě podobné příspěvky tak rozčílí, že mi to nedá.

Buldogu, promiň, že jsem tak rozpálenej, ale já z tebe opravdu nemůžu.

Sám na Rozhledně bydlím (á - dal jsem nápovědu špehounům a shotům, kteří mě chtějí jako proradničního kolaboranta identifikovat?) a s tvým názorem se absolutně nemůžu ztotožnit.

Dva důvody, jeden osobní, druhý univerzálně logický:

1) Krcálky jak za krále klacka mně absolutně nevadí, sám do nich chodím a jsem nadmíru spokojenej. A když chci nakoupit ne rohlíky a mlíko ke snídani, ale pořádnej nákup, zajedu si do hypernovy nebo jinam. A to, že je přes celý město, to mi přijde v roce 2005, kdy všichni pořád někde jezdíme celý dny autem, jako nehorázný, dokonce absurdní argument.

2) Proboha, kde žiješ? V dobách "občanské vybavenosti" 80.
let? Ty si vážně myslíš, že město rozhoduje o tom, kde budou ty a ty firmy stát? Nic mu do toho není, obchoďáky si soukromníci stavěj, kde se jim zlíbí, pokud tam je volnej pozemek bez stavební uzávěry a vlastník jim ho prodá. A zaplať Pánbůh, že do toho městu nic není. Město by mělo mít úplně jiný starosti, než kraviny typu, jestli pojedou "občané" do krámu deset minut přes celý město nebo jenom pět minut, protože to budou mít někde za rohem (třeba na té Rozhledně, jak říkáš). Nemyslíš?

Uááááhhhh

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  MIREK

Datum:  20.03.2005 13:50

JE TO OPRAVDU K SMÍCHU,KDYŽ ČLOVĚK VIDÍ JAK PODNIKATELÉ JEZDÍ DO MAKRA,GLOBUSU ATD.NAKUPOVAT,ABY TO ZBOŽÍ OBRATEM PRODALI TŘEBA NA ROZHLEDNĚ.
SAMOZŘEJMĚ S PATŘIČNOU PŘIRÁŽKOU.TENHLE VEKSL LZE ZARAZIT POUZE TEHDY,AŽ BUDE V CHRUDIMI STÁT GLOBUS.
A TŘEBA V PRŮMYSLOVÉ ZONĚ NEBO V JINÉ ZONĚ.
ALE V CHRUDIMI.
PŘEJI KRÁSNÉ NAKUPOVÁNÍ V CHRUDIMSKÉM GLOBUSU.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot

Datum:  20.03.2005 21:44

Ani tak dlouho co oni vynikající politici na chrudimské radnice tvrdili svým občanům, kteří byli proti výstavbě Penymarketu,že nemohou výstavbě zabránit a že investor si vybírá, kde bude stavět. Ona ta pravda vyplývá jako olej na vodu.
Mohli tomu zabránit a mohli mu nabídnout jiné místo. Stačilo pouze nesouhlasit s prodejem městského pozemku a Penymarket by neměl parkoviště, příjezd z ulice Obce Ležáků a musel by jít jinam. Tak jak to bylo doopravdy?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Benq

Datum:  18.03.2005 08:04

Navrhuji, aby se Buldog stal pro Chrudim expertem a jediným poradcem pro dislokaci H+S marketů, jen se obávám, že bude bez provize, protože každej řetězec chce mít spádovou oblast co největší a z toho důvodu tam co je Buldogovo zbožné přání nebude stavět podle mého nikdo. .-)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  20.05.2004 17:08

Noviny Chrudimska - 20.5.2004

http://www.novinychrudimska.cz/zpravodajstvi_cr/VC20040520000015.html

Hypernova se v územním řízení na stavbu Kauflandu odvolala!

Pro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  28.05.2004 17:33



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



28.5.2004 Pardubický - strana 1 Kaufland bojuje s Hypernovou

Svitavy V Pardubickém kraji se schyluje k boji mezi obchodními řetězci Hypernova a Kaufland. Hypernova už má supermarkety v Chrudimi a ve Svitavách, Kaufland hodlá postavit obchody v obou městech v těsném sousedství svého konkurenta a přebrat mu zákazníky. Hypernově se to nelíbí. Majitel jejího chrudimského supermarketu HVB Bank dokonce výstavbu nového Kauflandu zdržuje. V Chrudimi chce Kaufland otevřít obchod ještě před Vánocemi. Ve Svitavách plánuje spustit prodej příští rok před Velikonocemi. V obou případech pár desítek metrů od nizozemského konkurenta. „Kaufland chce ve Svitavách otevřít svůj obchod ve stejné části, jako je Hypernova. Záměrně staví supermarkety tam, kde už jsou obchodní centra s tím, že nakupujícím nabízí atraktivní ceny,“ uvedl místostarosta Svitav Miroslav Větr. Zástupce tiskového oddělení Kauflandu se včera nepodařilo zastihnout, takže se k situaci v kraji nemohli vyjádřit.
V Chrudimi bude Kaufland stát přímo vedle Hypernovy a dokonce získá výhodnější místo. Nechá si totiž na hlavní silnici postavit kruhovou křižovatku, která zákazníky přijíždějící z centra, od Slatiňan i Vysokého Mýta, navede přímo ke Kauflandu.
HVB Bank, které budova sousední Hypernovy patří, podala v územním řízení na stavbu supermarketu Kauflandu odvolání.
Tvrdí, že se po jeho vybudování zhorší dopravní situace. „Pro nás by navrhované řešení znamenalo, že by zákazníci mohli stát fronty v zácpě,“ uvedla Kateřina Černá, mluvčí společnosti Ahold, které Hypernova patří. „Myslím si, že se dopravní situace díky kruhovému objezdu naopak zlepší,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Městského úřadu v Chrudimi Martin Klimek.
O odvolání musí rozhodnout krajský úřad. Do té doby příprava stavby Kauflandu stojí. „Je za tím konkurenční boj, Hypernova si myslí, že když bude pro přijíždějící zákazníky až druhá za Kauflandem, bude v nevýhodě,“ řekl místostarosta Chrudimě Jaroslav Trávníček.
Nakupujícím je to jedno a na nový obchod se těší. „Kaufland je nejlevnější, to je známo. Jsem pro konkurenci, ať ukáží, co umí.
V Hypernově je to dost drahé, ale mají tu všechno,“ řekla Libuše Šťovíčková ze Slatiňan.

Více viz Kaufland... na str. C2

VOZÍK TĚŽKÝ, ALE ZBOŽÍ LACINÉ. Nakupující si vybírá vozík před vstupem do pardubického Kauflandu. Zvláště starší lidé zde nakupují rádi, protože ušetří. Na to řetězec sází a svou cenovou politikou se snaží odlákat zákazníky jiným supermarketům.
Proto své nové prodejny v Chrudimi a Svitavách plánuje postavit vedle dražší Hypernovy.

Autor: DAVID PŮLPÁN

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pegy

Datum:  04.06.2004 19:34

Dobrý den všem! Měl bych jednu připomínku ohledně stavby Kauflandu.Nejsem osobně proti tomu aby v Chrudimi postavili další hypermarket,naopak,jsem rád,neboť Hypernova je jen nouzovka.Bydlím na "Legumě" a nejbližší obchod je buď Borzna nebo Hypernova.Bohužel,v poslední době je pro mě výhodnější jet až do Pardubic,neboť tamní Hypernova se nedá s tou naší srovnávat.Řekl bych,že je daleko lépe zásobená,je větší a potraviny čerstvější.Mám na mysli hlavně salámy a sýry,protože ty jsou po rozbalení druhý den nepoživatelné.Nevím zda je to výrobou či skladováním,ale pokud udělám nákup kde koli jinde než v Chrudimské Hypernově,salámy i sýry vydrží déle.Dále se mi nelíbí akce videokazety za slevněnou cenu,zažil jsem sám a ne jen já,že mne zaujala určitá videokazeta a cena byla přiměřená,ale u pokladny jsem zjistil,že cena slevněná není.Osobně to považuji za podvod na zákazníky neboť v množství zakoupených věcí snadno přehlédnete že kazeta nestojí 150,- ale 300,- apod.Zkrátka chtělo byto tu nějakou konkurenci.Jen aby nebyla horší!!!!!!!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  10.06.2004 10:53

Určitě máte pravdu v tom, že západním směrm v Chrudimi nic není. A pak je opravdu jedno, jsem-li nucen sednout do auta, zda jedu do Pardubic či do Chrudimi. Navíc v Pardubicích mám šanci zaparkovat i v centru města (vždy jsem zaparkoval), v Chrudimi nikoliv.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  28.05.2004 17:32



iDnesiDnes - rubrika Pardubický region



28.5.2004 Pardubický - strana 2 Kaufland láká cenou, Hypernova pohodlím

Pardubice Velké hypermarkety se snaží lákat své zákazníky různě. Málokterá nákupní centra v Pardubickém kraji jsou ale tak vyhraněná jako Kaufland a Hypernova. Zatímco do téměř diskontního Kauflandu lidi láká levné zboží, luxusní Hypernova zákazníky přitahuje zejména komfortem služeb. "Já chodím do Kauflandu pro každodenní nákup, mám to blízko od domu.
Nemají sice takový výběr a je to tam samá krabice, ale zato je tam levněji. Na víkend nakupujeme s přítelem v Globusu nebo v Hypernově. Je to tam přehledné a čisté. Dáme si tam kafe a posedíme. Je tam příjemná atmosféra," svěřuje se Jana Polednová z Pardubic.
Pardubický Kaufland je téměř diskontní prodejna a zákazníci s velkými nákupními vozíky se musí často v úzkých uličkách mezi regály složitě vyhýbat. Výběr zboží není příliš velký a lidé si ho z regálů vybírají z potrhaných krabic. U pokladen si zákazník, který má malý nákup, nemůže zvolit jinde běžnou expresní pokladnu a také nemůže zaplatit kreditní kartou.
Úspěšný je, protože je ze všech nejlevnější. "Jednoznačně nejdůležitější je nízká cena zboží. Pro naše zákazníky ale chystáme i vylepšení. Brzy bude možné v naší prodejně platit kreditní kartou," uvedl mluvčí obchodní sítě Kaufland Michael Šperl.
Hypernova si zvolila přesně opačnou politiku. Snaží se zákazníky nalákat na příjemnou atmosféru širokých ulic mezi regály a velkou nabídku zboží. "U pokladny lidé mohou zaplatit kreditní kartou a zboží si uložit do igelitových tašek zdarma.
Objemnější nákup si zákazníci, kteří nebydlí dál než třicet kilometrů od hypermarketu, mohou nechat domů dopravit zdarma," sdělila pracovnice informací, která si nepřála být jmenována.
Vedle hlavní prodejny sídlí řada menších obchůdků a je zde i restaurace. Za takový komfort si ovšem lidé musí připlatit.
Ceny zboží jsou o poznání dražší než v konkurenčním Kauflandu.
V obou prodejnách je samozřejmostí bezbariérový přístup pro vozíčkáře, toalety a bankomat. Naopak žádná nepřijímá zaměstnanecké stravenky, kterými se dá platit v jiných pardubických supermarketech.

***

Srovnání cen vybraných potravin

Kaufland Pardubice

* Chléb kmínový celý 16,90 * Sýr Eidam 45%, 100g 15,90 * Vepřová šunka, 100g 13,90 * Banány, 1kg 25,90 * Cukr krupice, 1kg 17,90 * Jogurt Florián, 150g 7,40 * Gambrinus 12° 12,90

Hypernova Pardubice

* Chléb kmínový celý 17,90 * Sýr Eidam 45%, 100g 16,90 * Vepřová šunka, 100g 14,90 * Banány, 1kg 33,90 * Cukr krupice, 1kg 19,90 * Jogurt Florián, 150g 6,50 * Gambrinus 12° 12,90

Autor: JAN VÁVRA

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Lebduška Josef

Datum:  21.05.2004 08:19

PZ u transpory je volná a vejde se tam jak Kaufland, tak i Lidl.
Navíc je to pole, takže nebude nutno kácet stromy.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Mara

Datum:  21.05.2004 09:41

Tak to je na studenej hadr na hlavu .... DOPORUČUJI.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  21.05.2004 07:51

Jo jo...už mají vrásky. To je dobře. Doufám, že se Kaufland přesto podaří...
S pozdravem Blix Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  19.03.2004 09:18

K "J 19.3.":Kompletní souhlas.
S pozdravem Blix :-)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  lennicckka

Datum:  04.03.2004 21:18

Už se docela těším na ty obchody. Jen je škoda, že nepostaví třeba Globus. Ale to vzhledem počtu obyvatel nelze. Ale aspon něco.....

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  11.02.2004 09:08

Znovu jen přidávám souhlas. Je potřeba konkurence.
S pozdravem Blix :-)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  MIREK

Datum:  08.02.2004 15:46

Když se těšíte,tak doufám že nepatříte k těm,kteří blokují parkoviště,postávají u regálů,překážejí těm,kteří jedou nakupovat a vědí co.Potom s prázdným košem blokují a zdržují u pokladen.
Doporučuji návštěvu Z O O nebo obrazárny.
Ten problém je ale v tom,že tato současná vláda,(i když o tom nechcete moc diskutovat),to zařídí asi tak,zě nebude ani na benzín,který je potřebný k dopravě na nějaké parkoviště k jakému-si hyper M.
Aještě poznámku.Na radnici se dají lidé zvolit u voleb.Ale je to trošku o tom,že když ti dotiční nevědí co jdou nakoupit,jak mohou vědět koho zvolit?Je to stená volba,ale v marketu pak tento dav zdržuje jenom toho kdo ví co chce nakoupit,ale u voleb to má nedozírné následky.
Tak potom to je opravdu S U P E R !!!!!!!!

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  pan Antonín

Datum:  08.02.2004 19:35

Mluvil jsem pouze o tom, že konkurence je dobrá věc,je dobré, když si mohu zvolit mezi více obchody.Stejně tak je dobré,když si mohu vybírat mezi více stranami a politiky.Čím víc,tím líp.Volba je potom na mě.
Na parkovišti po dobu mého rozhodování,co koupím,blokuji jedno místo, u regálu během mého rozhodování,jestli hovězí nebo vepřové,blokuji lidi za mnou a u kasy blokuji svým plným košíkem ty,co v něm mají jen pár věcí.Souvislost mezi rozhodováním co koupit a koho zvolit bych nepřeceňoval. Spíš souvislost mezi cenou benzínu a nakupováním - dokud bude na benzín,budou markety.
Neřekl jsem,že nechci diskutovat o současné vládě (narozdíl od Vás),ale myslím,že toto diskusní fórum je o něčem jiném.Doporučuji návštěvu jiného serveru.
P.S.K volbám chodím a i přesto mají nedozírné následky.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Blix

Datum:  11.02.2004 09:24

V něčem mohu s MIRKEM souhlasit, v něčem naopak ne. Snad jen tolik, že mne taky štvou občas v takovýchto obchodech lidé, co nezvládají vozík, nesmyslně najíždí lidem na paty u pokladen (budou o 30cm dříve obslouženi?), vozík všude za zadkem, aby jim někdo neukradl ještě nezaplacené rohlíky apod., opuštěný vozík napříč uličkou atd. Nová konkurence alespoň trošku rozmělní ty davy co často vznikají v Hypernově. K tomu benzínu - můj názor je, že vždy při zdražení benzínu, alkoholu, cigaret byl humbuk, ale jezdí se dál, pije a kouří a bude to tak zase.
S pozdravem Blix :-)

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Petr S

Datum:  07.02.2004 20:48

Souhlasím s vámi akorát bych místo Lidla uvítal TESCO a nebo GLOBUS ! Lídl nemá uroveň v Pardubicich do něj moc lidí nechodí !

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Pavel

Datum:  07.03.2004 09:06

Plně souhlasím. Lidla jsem navštívil spolu se známými v Pcích jednou a všichni bez vyjímky jsme se shodli na tom, že nás vzhledem k úrovni prostředí, kvality a šíře sortimentu již nikdy neuvidí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  07.03.2004 12:13

a co třeba Kaufland ??? ten taky nevyhovuje ??? Jinak lidl a Peny jsou někde na nic a jinde zase super ....
uvidíme podívej na Plus ten je u nás dost dobrej a jinde stojí za prd.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Rostis

Datum:  06.03.2004 10:53

Opravdu se budou bourat veškeré ojekty naproti plynárně ?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Administrátor

Datum:  09.02.2004 18:51

Jen dodám:http://www.novinychrudimska.cz/chrudim/zpravodajstvi_cr/VC20040207000005.htmlDalší dva markety v Chrudimi!Domovní schránky se k prasknutí plní letáky s akčními cenami obchodních domů. Mnoho lidí z Chrudimska nyní dojíždí za nákupy do nedalekých Pardubic, protože tam je konkurence větší. Zanedlouho se ale situace změní.
Noviny Chrudimska - 7.2.2004Pro celý text článku klikněte na odkaz.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Vodouch

Datum:  11.02.2004 11:48

Abyste se z toho konzumu neposrali...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Hela

Datum:  20.02.2004 21:45

Souhlasím s "Vodouchem".
To si opravdu myslíte, že lidé budou spokojeni jen proto, že si budou moci nacpat panděra, a víkendy trávit hypermarketovou turistikou??Průjezd Chrudimí směrem na Slatiňany je otřesný, a do toho se ještě napěchují další zásobovací kaminony...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Larry

Datum:  20.02.2004 22:08

OK, nacpeme to vše do centra, kde už teď není hnutí a městská policie hlídá jenom aby si nějaký kupující nezastavil v Široké ulici.
Teď budou moci vybírat i jinde. Přes Chrudim se neprojede,běda tomu, kdo se bude chtít dostat např.
do nemocnice. Místo obchvatu Chrudimi se vybuduje silnice od Vaňkových školek na plochou dráhu, silnice která povede odnikuď nikam snad jen aby starostův syn měl pohodlný příjezd k domu.
A bude se opět tvrdit že na nic nejsou peníze.
A pan starosta bude kandidovat do parlamentu. Máme opravdu nejlepší zastupitele.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  21.02.2004 20:22

A prozradíš nám kdy se ta silnice k inkriminovanému domu (na Plochou Dráhu) o které tady píšeš začne stavět ?????? Předem dík.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Tibor

Datum:  05.01.2006 17:04

V rozpočtu města je pro ul.Vaňkova pro rok 2006 plánováno 1,600.000,- Kč.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Jana

Datum:  23.02.2004 22:44

Já o ní vím jen tolik, že její stavba byla schválena městským zastupitelstvem. Jenom již nevím zda zda ještě v r. 2003 nebo již 2004. Kdo ví víc?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  24.02.2004 07:07

Tak to je videt ze o tom opravdu vite "hodne" ... a pan mistr Larry na tom asi nebude o moc lepe :-))) !! A nebo mi odpoví jak to bude ??PS : podle mně je to naprosto v nedohlednu .... jen glosa (tu nevztahuji k Janě) To už tady nebudete Babičko ..... a to myslím že pokud Vám je více jak 40 tak to je realita.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Larry

Datum:  24.02.2004 12:50

Myslím, že to bude daleko dřív. Přeci starosta se nebude kodrcat k synovi po těch rozbitých cestách.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  27.02.2004 20:18

JUasně ... sory zapoéměl jsem experte

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Larry

Datum:  27.02.2004 20:56

Domíval jsem se, že snad je nějaká koncepce výstavby města včetně dopravní obslužnosti.
Není.
Máme PZ, ale firma Hartl má povoleno stavět nějaké haly vedle benzinky pod Rozhlednou. Na co tedy město vyhazuje miliony na PZ když pak dovolí nacpat haly jinam?Jak vidíš experti jsou zde jiní. Zde skutečně platí "laik žasne, odborník se diví".
Nechť nás chrání všichni svatí před takovými experty.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  28.02.2004 16:47

já se ptal kdy to bude ....... a ty to nevíš ????

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Larry

Datum:  28.02.2004 17:26

To, že je výstavba silnice začínající mezi Vaňkovými školkami a Markovicemi směrem k ploché dráze je schválena v územním plánu, neudává termín výstavby.
Udává pouze, že se bude stavět. Vzhledem k tomu, že starostův syn si postavil dům u ploché dráhy, lze předpokládat, že tato silnice bude zcela jistě dříve, než obchvat kolem Chrudimě. Proč by se jinak navrhovala a schvalovala výstavba silnice vedoucí prakticky odnikud nikam, vedoucí max. k 5 domům.
Na to se zcela jistě peníze seženou.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  28.02.2004 19:25

OK děkuji to je jasné a srozumitelné ... :-))

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Ares

Datum:  28.02.2004 19:21

Potom se musí počkat, až další místostarosta zajistí svoji rodinu.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: hyper a super

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  deklen

Datum:  21.02.2004 00:14

jasně že jo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huráááááááááááááá !!!

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.