Přeskočit navigaci

Čtenář nepřihlášen.

Nová registrace

Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.

Téma:  Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Odesílatel:  sizz

Datum:  10.03.2010 11:41

Dobrý den, nevím, jestli jste už někdo slyšel podobné zprávy,já to slyším ze všech stran, ale prý je situace v chrudimské nemocnici dost vyhrocená a týká se to nás všech, hlavně žen a dívek !!!...
Lékaři z porodnicko-gynekologického oddělení prý podali výpovědi kvůli nespokojenosti se špatným vedením oddělení pod příkazy primáře MUDr. Lišky. Většina sester se rozhodla, po neúspěšném jednání s panem primářem ohledně změn, tyto lékaře podpořit a daly také výpovědi.Není to o penězích, ale o přístupu k pacientovi a opravdu špatném vedení oddělení. Jakpak to asi dopadne s vyhlášeným gyn-por oddělením, když nebude lékařů, kteří by léčili a sester, které se o pacienta pod jejich dohledem starají? Vždyť snad každá žena z blízkého okolí strávila nějakou dobu na těchto odděleních, ať už jako pacientka či budoucí matka...Vím o tom, že do této nemocnice jezdí nejen pacientky, spadající do chrudimského okresu, ale i z Pardubic, neboť toto chrudimské oddělení gynekologie a porodnice je vyhlášené svým profesionálním přístupem a péči k pacientkám. Já sama jsem nedávno byla nucena strávit nějakou dobu na odd. Gynekologie a péči doktorů a sester si nemohu vynachálit. Ale pana primáře jsme tam opravdu viděli jen chvilkami a letmo. Myslím si, že by byla škoda, kdyby nám tato oddělení zrušili, kvůli špatnému vedení, když ostatní doktoři a sestry se snaží. Co vy na to? Ví někdo něco bližšího? Jak to tedy bude a budou naše dcery a matky muset jezdit léčit se a rodit jinam? Bylo by to škoda, ne? Úsměv

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Barkasti

Datum:  21.03.2010 18:03

V Chrudimi jsem rodila před dvěma roky. Péče lékařů a sester byla naprosto bezchybná! Jediným nedostatekem oddělení byl podle mého názoru již tehdy p. primář Liška, který se během mého pobytu projevil jako osoba málo obeznámená se situací na oddělení, s malým zájmem o pacientky a bez respektu svých podřízených.
Pokud si nějaký vedoucí pracovník během několika let nevšiml problémů na svém pracovišti a domnívá se, že v současné době podá více než 20 zaměstnanců výpověď "jen tak" jako nějakou osobní mstu, nemá zřejmě na svém postu co dělat.
Doufám, že se nemocnici podaří udržet tak skvělý tým, který na Gyn-por je.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  shot4

Datum:  23.03.2010 22:54

Martin Roman vs. domácnosti 2:0 - pirátský přílepek ČEZ žije dál


V předešlém blogu jsem rekapitoloval vznik kontroverzního přílepku o emisních povolenkách a nabízel zcela jiné využití zisku z emisních povolenek. Ve středu bez většího zájmu médií sociální demokraté, občanští demokraté a komunisté opět zamítli návrh, aby 68 miliard korun za znečišťování dostaly české rodiny na zateplování domů a nikoli elektrárenská společnost ČEZ.

Povolenky zdarma – výhoda jen pro pár vyvolených

Stále tedy hrozí, že ČEZ a několik dalších velkých znečišťovatelů bude po roce 2013 dostávat část povolenek bez aukcí. Stát se zřeknutím aukcí připraví o desítky miliard korun. Původci znečištění se nemusí bát, že by musely výrazně modernizovat své provozy.

Dražba emisních povolenek


Prodej povolenek v aukci přináší zisk pro veřejné rozpočty. Aukce celý systém obchodování výrazně zjednodušují, odpadají problémy s metodou alokace pro nová zařízení a způsobem zvýhodnění tzv. včasných opatření.

Po roce 2020 by si měly všechny sektory nakupovat povolenky ve veřejné dražbě. Pro hospodářská odvětví s velkou emisní náročností (jako je třeba právě energetika), by měla být k dispozici opatření, která zmenší pravděpodobnost úniku kapitálu (a také emisí) do zahraničí. Jedná se o snižování daní, dotační programy na modernizaci technologií či podpora zavedení globální sektorové regulace uhlíkových emisí.

Cenu elektřiny povolenky nezvyšují

Často opakovaným argumentem ze strany průmyslu je, že prodej v aukci (namísto rozdávání zdarma) zdraží elektřinu. Není to pravda. Cena povolenek je součástí ceny elektřiny už nyní, kdy energetické společnosti dostaly veškeré povolenky zdarma. Proto by ani start dražeb po roce 2013 neměl cenu elektřiny ovlinit.

Jedná se standardní ekonomické kalkulace počítající s takzvanými náklady ušlé příležitosti. Největší znečišťovatelé tak získávají multimiliardové zisky prakticky za nic. Alan Svoboda, obchodní ředitel ČEZ, přiznal, že hlavní příčinou výkyvů cen elektřiny během roku 2007 byla cena povolenek – za které jeho společnost tehdy nemusela zaplatit ani korunu. Tímto energetické firmy získávají tzv. nezasloužené zisky. ČEZ je dokonce jedinou velikou energetickou společností v EU, která měla v roce 2008 přebytek povolenek. Ostatní velké evropské energetické společnosti měly povolenek nedostatek. V případě bezplatného přidělení povolenek zůstává zisk v podobě uspořených nákladů výrobcům energie. Navíc mohou přidělené nevyužité povolenky dál prodat a celý zisk jim zůstane. ČEZ tak hned během prvního roku obchodování utržil asi 900 milionů korun. Problémem je, že nic provozovatele nenutí zisk z povolenek za znečištění investovat do snižování emisí (více zde).

Původní návrh nové směrnice o emisním obchodování navrhoval právě prodej všech povolenek v aukci. Jedním z důvodů byla právě snaha zamezit těmto nezaslouženým ziskům, které vznikají přidělováním povolenek zadarmo.

Stát ve státě: povolenky, Prunéřov, oddíly NTZ - prostě ČEZko..

Asi se není co divit. Ve státě, kde si firmy diktují podmínky procesů posuzování vlivu na životní prostředí (EIA). Kde ministra životního prostředí de facto odvolává ČEZ, je asi možné cokoliv..

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  alena.nemcova

Datum:  24.03.2010 11:58

jak Vaše téma souvisí s porodnicí v Chrudimi? to mi vysvětlete.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Krmelec.

Datum:  24.03.2010 10:42

Domácí analytici mají jasno. Česko je na tom v současné době dobře a k Řecku má daleko. Pokud ale zavčas nevyléčí své veřejné finance, zažije řecké problémy na vlastní kůži. K bankrotu stačí podle analytiků jediné. Hospodařit dál jako dosud. Vládní dluh Česka dosahuje 37 procent HDP. To je zhruba třikrát méně než v Řecku. Potopit nás však může zhoršující se deficit státního rozpočtu. Vyroste-li schodek příliš vysoko, nepomůže ani relativně nízká zadluženost. "Příkladem je Španělsko, o němž se také mluví jako o problémové zemi, i když jeho dluh na konci loňského roku činil 54 procent HDP," komentuje to David Marek z Patria Finance. Výhodu nízkého dluhu navíc nemusí mít Česko navždy. Pokud země nezmění směr rozpočtové politiky, bude se dluh zvyšovat. Podle analytiků by se mohl během několika let vyšplhat až k 60 procentům HDP. Kombinace s rostoucím deficitem státního rozpočtu by pak byla smrtelná. Zprávy o zadlužování vnímají zahraniční investoři velmi citlivě. Region střední Evropy navíc považují v době krize za rizikový a chovají se k němu s jistou ostražitostí. V případě rostoucího dluhu tedy hrozí, že pohár přeteče a Česko se dostane do pozice Maďarska nebo Lotyšska. Podle Markéty Šichtařové, ředitelky společnosti Next Finance, se může Česko propracovat k bankrotu poměrně snadno. "Stačí k tomu jedno. Hospodařit dál beze změny jako dosud," komentuje. Jak se hrozícímu scénáři vyhnout?
V první řadě musí Česko zabránit tomu, aby byly výdaje veřejných rozpočtů o několik desítek miliard vyšší než příjmy. Ekonom Jaromír Drábek i ekonom Petr Mach navrhují omezit vládní spotřebu a zpřísnit podmínky pro čerpání sociálních dávek. "Je třeba seškrtat výdajovou stránku a postavit se nátlakovým skupinám, jako jsou odbory a zemědělci, které uměle udržují vysoké výdaje z rozpočtu a tím potápí celou ekonomiku," předkládá své řešení Markéta Šichtařová.
Podle Jana Bureše z Poštovní spořitelny má Česko stále ještě dostatek prostoru na to, aby provedlo relativně šetrná opatření. "Naše reformy sice budou bolet, ale nemusí při nich téct krev," tvrdí Bureš.
Skončíme jako Řecko?
Eduard Janota ve svých varovných prognózách nijak nepřehání. "Většina lidí ani netuší, v jak špatném stavu naše veřejné finance opravdu jsou a jak se budou v dalších letech dále zhoršovat," tvrdí Davida Marek.
"Česko má k řeckému scénáři zatím hodně daleko," věří Jan Bureš. Vzápětí však zdůrazňuje, že máme závažné problémy s veřejnými financemi a varování ministra financí nejsou nijak přehnaná. "Zděšení ministra Janoty pocházející z konfrontace s nápady ČSSD chápu a sdílím," říká ekonomický expert ODS Michal Doktor. Sociální demokraté podle něj úsporný balíček znehodnotili a namísto toho navrhují nové a nové výdaje.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  alena.nemcova

Datum:  24.03.2010 11:58

jak Vaše téma souvisí s porodnicí v Chrudimi? to mi vysvětlete.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  příznivec

Datum:  24.03.2010 20:44

To se jen nějaký ODSák nebo člen Chrudimské volby snaží znepříjemnit diskutujícím příspěvky, Tak se přihlašuje pod cizími, nebo cizím nickům podobnými jmény a kazí a kazí. Jenom chce aby se přestalo diskutovat a diskutovalo se o tom jak ODS je nejlepší a jak to krásně vede. Jinak to s daným tématem nesouvisí.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  Krmelec

Datum:  24.03.2010 21:46

Milý příznivče, podle tebe zbývá už jen dodat, že kdyby členové ODS nebo Chrudimské volby mohli, tak by nepohodlné diskutující zřejmě nejraději vraždili. Jenže já bych řrekl, že to je spíš opačně- například když je pod nesmyslným příspěvkem k porodnici podepsán Krmelec, ovšem s tečkou na konci. Zřejmě někomu nejsou po vůli příspvky, které odmítají zdejší lži shotů a jemu podobných, obvykle ze 3/4 vycucané z prstu, takže diskuzi tímto způsobem zřejmě diskredituje někdo z ČSSD nebo Strany svobodných občanů, že?

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  sizz

Datum:  30.03.2010 14:11

Tak už se nám blíží konec března, tak uvidíme, jak vše dopadne... Jestli se to tedy my, běžní lidé dozvíme. Ale jde také přece o nás pacientky, ne? Tak doufám, že výsledek opatření bude k našemu prospěchu a věřím, že tam ti nejlepší doktoři a sestřičky, kteří se ozvali, zůstanou...Držím jim pěsti a přeji štěstí...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  sizz

Datum:  23.03.2010 08:54

Máte pravdu, já jsem byla také spokojena s péčí lékařů a sester, ale pana primáře jsme na oddělení viděly opravdu zřídka...A od sester je to opravdu hezké, že se postavily za své doktory, aby je podpořily a konečně si této situace také někdo všiml. Také doufám, že ten skvělý tým na Gyn-por zůstane a najde se řešení, ať třeba v novém vedení těchto oddělení...

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  alena.nemcova

Datum:  11.03.2010 18:03

nechtěla jsem tomuto příspěvku věřit ale je to asi fakt, dnes to bylo v rádiu, že lékaři a sestry na porodnicko-gynekologickém odd. podaly hromadnou výpověď. Kde budu za půl roku rodit, to by mě teda zajímalo, věřím že to urovnají, kompromis se vždy najde.

Reagovat na tento příspěvek

Téma:  Re: Co bude s porodnicí a gynekologií v Chrudimi??

Příspěvek reaguje na ...

Odesílatel:  sizz

Datum:  12.03.2010 10:32

Tak přečtěte si dnešní chrudimský deník (12.3.2010), opravdu je situace vyhrocena a měla by se vyřešit do konce března. Doufám, že se vše na těchto odděleních vyřeší ke spokojenosti lékařů, sester, ale i nás pacientek. Budu všem držet pěsti, snad to přinese štěstí...

Reagovat na tento příspěvek

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.